2020. augusztus 14.
Hivatalosan is bemutatkozott a Fradi Kamion!
A Groupama Aréna parkolójában lehullt a lepel a Ferencváros országjáró kamionjáról.

A Ferencváros országjárása a Fradi minibusszal kezdődött hat évvel ezelőtt, ám az azóta eltelt idő és a szurkolói visszajelzések után elérkezett az idő, hogy a buszt, igazodva a Ferencváros nagyságához, egy nagyobb, imponzásabb, erősebb járműre cseréljük. Így született meg a Fradi Kamion.

A Fradi Kamion a Groupama támogatásával pénteken 10.00 órakor mutatkozott be a sajtó képviselői előtt. A Ferencváros új országjáró járműve lenyűgöző méretekkel rendelkezik. A kamion 20 méter hosszú, 2,5 méter széles és 4,5 méter magas. A belső kialakítás során 1 tonna faanyagot, 200 méter acél zártszelvényt, több száz méter vezetéket és 3500 csavart használtak fel.

A monstrum meghajtásról egy bődületesen erős, 520 lóerős motor gondoskodik. A kamiont 600 négyzetméteren a Ferencváros színei, jelképei borítják kívül-belül. A Fradi szurkolói a sajtóesemény után 12.00 órától este 18.00 óráig maguk is megtekinthetik a Fradi Kamiont. A kamionban helyet kapott a Fradi Shop, emellett pedig a Fradi Múzeum is, ahol a klub múltjának és jelenének legemlékezetesebb pillanatait idézzük fel.

A jövőben a kamion múzeum részében egy-egy tematikus kiállítás fog helyet kapni. Az országjárás során a kamion megcsodálása mellett számos kísérőprogram kerül megrendezésre, mint például teqball, csocsó vagy épp bluebox-fotózás. Ez az országjárás már az esemény után megkezdődik, amikor a Fradi Kamion a stadionunk elől elindul első útjára, hogy augusztus 15-én már Siófokon a nagystrand területén csodálhassák meg az emberek.

A turné első körben négy Balaton-parti várost érint: Siófokon augusztus 17-ig, emellett Keszthelyen augusztus 18-a és 20-a, Vonyarcvashegyen augusztus 25-e és 27-e, míg Balatonalmádiban 28-a és 30-a között találkozhatnak vele a szurkolók.

Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnöke szerint a kamion nagyon sok örömet fog okozni a szurkolóknak. A minibusz is megmarad a flottában, de a kamionnal lehetőség nyílik a  nagyobb rendezvényeken való részvételre is. Klubunk ügyvezető alelnöke külön megköszönte a Groupama Biztosító támogatását.

A Groupama azért támogatja a Fradi Kamiont, mert a Groupama Biztosító jelenleg is a klub, ezen belül is kiemelten a labdarúgócsapat támogatója, és egyben a futballstadion névadószponzora. A két cég együttműködésének kezdete még a korábbi stadion működésének idejére vezethető vissza, már ekkor sok közös akció és projekt valósult meg. A Groupama Biztosító ebben a jelenlegi és egyben egyedülálló kezdeményezésben is a Fradi mellett áll. A biztosító az öngondoskodás és a pénzügyi tervezés fontosságára akarja felhívni a figyelmet ezzel az eszközzel, melyben az érdeklődők számára ingyenes és a kötelezettségmentes pénzügyi tervezést nyújt.

Fradi Kamion, balatoni helyszínek
Keszthely: 08.18. – 19. – 20., Városi Strandfürdő, 11.00-tól 21.00-ig.
Vonyarcvashegy: 08.25. – 26. – 27., Lido strand, 11.00-tól 21.00-ig.
Balatonalmádi: 08.28. – 29. – 30., Wesselényi strand, 11.00-tól – 21.00-ig.

A Fradi kamion a strandokon belül található.

Cikkajánló

Botka: „Minden adott ahhoz, hogy bejussunk a BL-be”

A Fradival két bajnoki címet nyerő hátvéd szerint a keret nagyja élete eddigi legfontosabb meccsére készül.

Hétvégi program

Férfi vízilabdázóink a Magyar Kupa Négyes Döntőjében játszanak • Derbi az NB III-ban és az Erste Ligában.

BL akkor és most – megjelent az októberi Zöld és fehér!

Már kapható az FTC életmód és sportkultúra magazinjának legújabb száma, az októberi Zöld és fehér!

Villámkezdés: gyors gólokkal sokkoljuk az ellenfeleket

Negyedik idei BL-selejtezőjén harmadszor szerzett gólt a Fradi az első 10 percben – VIDEÓ!

Európai selejtezők: idegenben 2 éve veretlenek vagyunk!

Sergei Rebrov irányításával még nem kapott ki vendégként a Fradi nemzetközi kupasorozat selejtezőjében.

„A visszavágón küzdeni és hajtani fogunk!”

Botka Endre, Myrto Uzuni és Franck Boli értékelte csapatunk 3-3-as norvégiai döntetlenjét – VIDEÓ!

Rebrov: „Komolyan ki kell elemezni a meccset”

Így értékelte ukrán vezetőedzőnk a Molde elleni 3-3-as döntetlent.

Idegőrlő meccsen 3-3-as döntetlent játszottunk Moldéban

Két góllal vezettünk, majd hátrányban is voltunk, végül 3-3 lett a BL-playoff párharc első meccsének vége.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most