2022. november 13.
A Honvéd legyőzésével zártuk az őszt
Férfi labdarúgócsapatunk Traoré és Auzqui góljaival 2-0-ra győzött a Budapest Honvéd vendégeként.

Magyar bajnoki címvédő, Magyar Kupa- és UEL-csoportgyőztes férfi labdarúgócsapatunk a Paks 3-2-es szerdai legyőzése után a bajnokság első felének zárómérkőzésén a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára, már biztos őszi elsőként. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Botka, Kovacevic – Besic, Gojak, Zachariassen – Marquinhos, Tokmac, Traoré kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

Az őszi szezonzáró első helyzete a mieink előtt adódott, Marquinhos kapott remek labdát, aki megpróbálta Szappanos fölött elpiszkálni a labdát, de az elakadt a hálóőrben. A 13. percben Traoré fejelt a hazai kapuba, de a videóbíró jelezte, hogy vizsgálják az esetet. A gól visszanézése után a játékvezető úgy ítélt, hogy les előzte meg a találatot, így maradt a 0-0.

A 22. percben egy bal oldali szabadrúgás után veszélyeztetett először a Honvéd, de Dibusz védte a fejest. A folytatásban is a mieink domináltak, a kispestiek csak elvétve jutottak labdához. A 33. percben kényszerű okokból cserélt a Honvéd: Doka helyett Keresztes érkezett. Öt perccel később Pászka beadása után kerültünk helyzetbe, de nem találtuk el Szappanos kapuját.

Két perccel az első félidő vége előtt Zsótér a rövid oldalt célozta meg szabadrúgásával, az éles beadásba senki nem ért bele, így Dibusz könnyedén fogta. Az ötperces ráadásban még a mieink veszélyeztettek, de Tokmac fejese nem volt pontos, így 0-0-val mentünk a szünetre.

II. félidő

Ott kezdtük a második félidőt, ahol az elsőt abbahagytuk: domináltuk a játékot, míg a Honvéd a saját kapuja elé beszorulva védekezett. A 48. percben úgy tűnt, hogy előnybe kerülünk, de hiába lőtt Marquinhos a kapuba, a brazil szélső lesről indult. Két perccel később Gojak lőtte keresztbe a labdát a beinduló Wingónak, de mentett a védelem.

Az 52. percben megtört a jég: Gojak szöglete után Traoré fejelt a kapuba (0-1). Pillanatokkal később centikre volt a gyors választól a Honvéd, de a szöglet utáni fejes elkerülte Dibusz kapuját. A 67. percben két komoly is esély is adódott a hazai együttes előtt, de előbb magyar válogatott hálóőrünk védte a léc alá tartó löketet, majd Zsótér lövése kerülte el a hosszú alsó sarkot.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a jobb oldalon meginduló Auzqui vette észre a középen érkező Tokmacot, de a norvég támadó lövését fejjel védte Szappanos. A 85. percben közel jártunk ahhoz, hogy egy újabb góllal végleg eldöntsük a mérkőzést, ám a remek ütemben érkező Tokmac hiába fejelt a hálóba, a játékvezető jelzése, valamint a videóbíró vizsgálata értelmében ez a gól is érvénytelen volt.

Szereztünk azonban még érvényes találatot is, a négyperces ráadás utolsó percében hiába ment fel egy kispesti szöglethez még a kapus is, az ellentámadásból Carlos Auzqui tudott betalálni, pontot téve a mérkőzés végére. (0-2) Ez pedig azt jelenti, hogy

szoros mérkőzésen bár, de győzelemmel zárta az őszi bajnok Ferencváros a 2022-es évet, és nyolcpontos előnnyel telelhet a tabella élén.

 

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 16. forduló

Budapest Honvéd – FTC 0-2 (0-0)
Budapest, Bozsik Aréna

Budapest Honvéd: Szappanos – Cirkovic, Prenga, Capan, Doka (Keresztes, 33.) – Zsótér, Bocskay (Mitrovic, 64.), Gomis – Jónsson, Nenad Lukic (Kerezsi, 64.), Domingues (Kocsis, 64.)
Vezetőedző: Dean Klafuric

FTC: Dibusz – Wingo, Botka, Kovacevic – Besic, Gojak (Sigér, 73.), Zachariassen (Kharaishvili, 90+3.) – Marquinhos (Auzqui, 60.), Tokmac, Traoré
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Doka (33.), ill. Marquinhos (44.), Auzqui (66.), Besic (90+2.), Csercseszov (90+3.)

Gólok: Traoré (53.), Auzqui (90+5.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin