2022. november 20.
Hosszabbításban szerzett góllal magyar győzelem
Dibusz Dénes és Botka Endre is kezdő volt a görögök ellen, Kalmár Zsolt találata döntött a Puskás Arénában.

Miközben vasárnap kora este Katarban a házigazda és Ecuador összecsapásával elkezdődött a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, a magyar válogatottra még egy felkészülési mérkőzés várt – az év utolsó meccsét Görögország ellen vívtuk a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány mindkét kerettag Fradi-játékost, Dibusz Dénest és Botka Endrét is a kezdőcsapatába jelölte, csakúgy, mint Dzsudzsák Balázst, akinek ez volt a 109., egyben búcsúmérkőzése a nemzeti csapatban.

A mezőnyjáték percei után az első kapura tartó magyar lövésből gól lett: a 15. minutumban Sallai Roland továbbított a tizenhatos sarkánál helyezkedő Styles Callumnak, aki miután vezette kicsit a labdát, visszapasszolt a középütt érkező Sallainak – remek akció végén utóbbi játékos a kapuba lőtt, s megszerezte a vezetést Magyarországnak (1-0)!

A folytatásban sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 28. percben Dzsudzsák Balázs lőtt kapura távolról, eggyel később pedig Styles Callum próbálkozott, de mindkét esetben védett a görög kapus, Styles ráadásul lesen is volt. Az első félidő vége előtt hattal ismét Sallói veszélyeztetett, lövését azonban Alexandros Paschalakis szögletre mentette. A szünetig már nem változott az állás, 1-0-s magyar vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

Marco Rossi nem változtatott a félidőben, így Dibusz Dénes és Botka Endre is folytathatta. A szövetségi kapitány az 53. percben szánta el magát a cserére, a búcsúzó Dzsudzsákot Ádám Martinra, Kerkez Milost pedig Nagy Zsoltra cserélte.

A találkozó utolsó harmadára fordulva Botka Endre kapott sárgát, hamarosan le is cserélte védőnket Rossi-kapitány. A 73. percben Ádám Martin kapuralövése után a lecsorgó labdát Nagy Ádám próbálta meg kapura lőni, de a görögök kapusa menteni tudott. A békésen csordogáló mérkőzés a 79. percben vett fordulatot, büntetőhöz jutottak ugyanis a vendégek - a megítélt tizenegyest Anastasios Bakasetas értékesítette (1-1).

A hajrában még Szalai Attila révén még volt egy kapuralövésünk, ez viszont nem talált kaput. A rendes játékidő hosszabbításában egy néző a pályára szaladt, e közjátékot követően Dibusz Dénest is lecserélte Marco Rossi. Amikor már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, a kapuscsere előtt beszállt Kalmár Zsolt révén csak leglett a győzelem - a DAC játékosa nagyjából az első labdaérintéséből gólt lőtt, remekül eltalált szabadrúgásával alakult ki a 2-1-es végeredmény.

Folytatás jövő tavasszal, amikor már a 2024-es Európa-bajnokságra vezető selejtezők kezdődnek majd.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Görögország 2-1 (1-0)

Budapest, Puskás Aréna. Játékvezető: Daniele Chiffi (olasz)

Magyarország: Dibusz (Szappanos, 90+1.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák Ádám M., 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai (Dárdai, 71.), Szoboszlai (Kalmár, 90+1.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerzők: Sallai (15.), Kalmár (90+3.), illetve Bakasetas (81.)

Sárga lap: Botka (64.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin