2019. december 14.
Idegenbeli veretlenség: először történt ilyen!
Nemzetközi szinten zsinórban hét idegenbeli mérkőzésen maradt veretlen a Fradi!

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk Ludogorec elleni 1-1-es döntetlennel fejezte be szereplését az UEFA Europa League csoportkörében, így hét pontot szerezve a csoport harmadik helyén zárt.

Az utolsó, decemberi razgradi csoportmérkőzéssel együtt a Bajnokok Ligája-, valamint az EL-selejtezőit is beleszámítva összesen hét egymást követő idegenbeli mérkőzésen léptünk pályára, és ezek egyikén sem szenvedtük vereséget! Ilyenre az FTC 120 éves történelmében még nem volt példa. Pedig volt itt VVK-győzelem, KEK-döntő és BL-csoportkör is – megnéztük, ezekben a legendás években milyen idegenbeli mérlegeink voltak. Azaz, mit sikerült felülmúlni.

Az 1965-ös VVK-siker
Történelmünk során két döntőt játszhattunk európai porondon, ebből az 1965-ös VVK-finálé zöld-fehér sikerrel zárult, de a sorozatban hét idegenbeli veretlenség itt sem sikerült. Érdekesség, hogy a szezon VVK-meccsein mindössze két győzelmet arattunk távol hazai pályánktól: a harmadik fordulóban az AS Romát, majd a döntőben a szintén olasz Juventust győztük le Torinóban.

Az 1974-75-ös KEK-döntős menetelés
A Ferencváros 1975-ben egészen a KEK döntőjéig jutott. Elsőre úgy tűnhet, hogy az eddig vezető út alatt könnyebb volt összeszedni zsinórban hét idegenbeli veretlenséget, ám a Dalnoki Jenő vezette csapat a Cardiff legyőzése, a Liverpollal való döntetlen, a malmöi siker és a Crvena Zvezda elleni egál mellett nem játszott több olyan idegenbeli meccset, ahol elkerülte a vereséget.

Bajnokok Ligája
1995-ben az első számú európai kupasorozat főtáblájára jutottunk. A selejtezőben Belgiumban az Anderlechtet legyőztük, majd a csoportban ugyanez sikerült a Grasshoppers otthonában. A Real Madrid hazai pályáján elszenvedett vereség akadályozta meg idegenbeli veretlenségi sorozatunk folytatását.

UEFA kupa
Első, Millwall otthonában elért selejtezős döntetlenünket a csoportkörben egy Schalke elleni németországi vereség követte az EL elődjében, az utolsó találkozónkon viszont győztünk a skót Hearts vendégeként 2004-ben.

A 2019-es EL-sorozat
Hosszú út vezetett a második legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe, de csapatunk négy párharcból háromszor győztesen jött ki. Még a Bajnokok Ligája kvalifikációs meccsein a Ludogorecet legyőztük, Vallettában ikszeltünk, a Dinamo Zagrebbel döntetlent játszottunk idegenben, ezt követően az EL-playoffban 0-0-ra végeztünk a Sudüvával. 

A csoportkörben aztán a spanyolországi döntetlen, a moszkvai győzelem, és a razgradi pontosztozkodás következett.

A Ferencváros labdarúgócsapata tehát 2019-ben története során először maradt veretlen egymást követő hét idegenbeli nemzetközi mérkőzésen!

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin