2021. szeptember 10.
Így vásárolható jegy a Leverkusen-FTC mérkőzésre
A legfontosabb információk azoknak, akik Németországban is buzdítanák az FTC-t a Leverkusen elleni EL-meccsen.

Férfi labdarúgócsapatunk szeptember 16-án, csütörtökön 18.45-től megkezdi zsinórban harmadik nemzetközi csoportkörös kupaszereplését, méghozzá a Leverkusen ellen az UEFA Európa Ligában. A koronavírus-járvány miatt az UEFA sokáig nem tette lehetővé, hogy vendég szurkolók is jelen legyenek a stadionokban, ám most szurkolóinknak ismét lehetőségük lesz a helyszínen drukkolni Dibusz Déneséknek.

A Leverkusen otthonában, a 30.210 kapacitású BayArénában jelenleg 17.605 fő befogadását teszik lehetővé a német járványügyi hatóságok. Ezekből a helyekből most az UEFA szabályozás alapján a vendéglátók 880 darab alacsony kategóriás oldallelátós helyet tettek elérhetővé az FTC-drukkerek számára.

Ezeket a leverkuseni belépőket kizárólag az FTC jegyértékesítő rendszerén keresztül lehet megvásárolni! Ez a felület a bajnokikon, hazai kupameccseken megszokott meccsjegy.fradi.hu oldal, ahol egyébként továbbra is megvásárolhatóak a hazai EL mérkőzésekre érvényes 3 meccses bérletek.

Szurkolóink két lelátói szektorba, az SG1 és az SG2 szektorba válthatnak jegyet a meccsjegy.fradi.hu oldalon keresztül. A 15 eurós jegyeket 5.400 forintért lehet megvásárolni. Továbbra is szeretnénk kiemelni, hogy az FTC szurkolói kártya alapfeltétele a jegyvásárlásnak!

Figyelem, a Németországba és  a stadionba történő belépéshez többféle kritériumnak meg kell felelniük szurkolóinknak, a Németországba történő belépés feltételei eltérnek a stadionba jutás feltételeitől! Az alábbiakban erről részletes tájékoztatást olvashatnak.

Az oltást a németek csak akkor ismerik el, ha a második oltás is beadásra került, illetve az utolsó oltás után legalább 14 napnak kell eltelnie. Emellett a helyszínen csak a Paul-Ehrlich-Institut által elismert Covid 19 vakcinákat alkalmazó oltásokat áll módjukban elfogadni, vagyis a Pfizert, a Modernát, az AstraZenecát és Janssent. Akiket kínai, vagy orosz vakcinával oltottak, azokat nem fogják beengedni a stadionba!

Fontos hozzátennünk, hogy az oltást igazoló dokumentumokat, ha lehet, digitális formában (ilyen az applikáció, illetve a Covid-útlevél alkalmazás), vagy papír alapú oltási útlevél segítségével mutassák be. Még egyszer szeretnénk hangsúlyozni, hogy csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen oltásokat fogják elfogadni Leverkusenben, csak azok a szurkolóink vásároljanak belépőt és aztán induljanak útnak, akiket a felsorolt négy vakcina egyikével oltottak be, máskülönben nem fogják beengedni őket a mérkőzésre még az érvényes belépő birtokában sem.

Azok tudnak még bejutni a stadionba, akik pozitív PCR teszttel tudják bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestek a Covid 19 fertőzésen, de több mint 28 nap eltelt már a fertőzés igazolásától.

A gyermekek és a tizenévesek (4 és 19 éves kor között) valamint azok a személyek, akik orvosi okokból kifolyólag nem olthatók be, negatív Covid-19 teszt eredménnyel léphetnek be a stadionba. Gyorsteszt esetén legfeljebb 24 órás, míg PCR teszt esetében maximum 48 órás teszt az elfogadható. Szeretnénk kiemelni, hogy az otthon elvégzett gyorstesztek nem elfogadhatók. A koronavírus App tesztállomásai Németország szerte megtalálhatók a https://map.schnelltestportal.de/ címen. De még egyszer hangsúlyoznánk, hogy a 19 év felettiek esetében csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen oltásokat fogják elfogadni a beléptetésnél, aki nem ezen oltások valamelyikét kapta, ne vásároljon belépőt, mert nem fogják beengedni a németek!

Szurkolóink a meccsjegy.fradi.hu oldalon történő jegyvásárláskor még nem a jegyhez jutnak hozzá, hanem egy úgynevezett voucherhez. Ezt a vouchert a helyszínen, Leverkusenben a stadion közelében található szurkolói ponton (a pontos helyszínről és a beváltás időpontjáról külön adunk a későbbiekben tájékoztatást) lehet beváltani a végleges jegyhez. A voucher beváltását még az FTC munkatársai végzik. A voucherek jegyre történő beváltásához feltétlenül szükséges az FTC szurkolói kártya, egy fényképes személyazonosító igazolvány és maga a voucher (online vagy papír alapon) történő bemutatása. Tehát mindenképpen hozzák magukkal a szurkolói kártyájukat is! A védettséget igazoló okmányokat, papírokat a beléptetésnél már a leverkuseni biztonsági szolgálat fogja ellenőrizni!

Felhívjuk minden jegyvásárló szurkolónk figyelmét, hogy a mérkőzésen, a stadion közvetlen környezetében kerüljenek minden olyan kézmozdulatot, amelyet az UEFA náci karlendítésnek vagy antiszemita jelképnek értelmezhet, és erre figyelmeztessék szurkolótársaikat is. A „szívtől az égig” karmozdulat egy kézzel egyáltalán nem végezhető! A néző semmilyen pirotechnikai eszközt, füstölőt, petárdát, hanggránátot nem vihet be a stadionba. Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy az ellenfelet, az ellenfél szurkolóit, a bírókat, játékvezetőket nemi identitásjeggyel, nemi hovatartozásra történő utalással sértő kifejezéseket is az UEFA szexuális kisebbségeket hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi és a klubot súlyos büntetéssel sújthatja, még akkor is, ha az magyar nyelven történt.

Az Európai Labdarúgó Szövetséget (úgy is, mint UEFA-t) szervezett bűnözői csoportként, bűnszervezetként megjelölő rigmust, feliratot ugyancsak sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi és a klubot súlyos büntetéssel sújthatja a szervezet. A Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésen és a Magyarország–Anglia vb-selejtezőn tapasztaltak következtében kiemelten figyelik a magyar, így tehát a ferencvárosi szurkolók stadionon belül és stadionon kívül tanúsított magatartását. Kérjük, hogy senki ne üljön fel semmilyen provokációnak és képviselje a klubot és Magyarországot példamutatón, sportszerűen és higgadtan, ahogy azt egyébként az elmúlt esztendőkben az FTC szurkolói minden esetben tették itthon és külföldön!

Cikkajánló

"A Fradi egy nagy és családias klub"

A világbajnoki bronzérmes német Marko Marin a FradiMédiának nyilatkozott elsőként a leigazolása után – VIDEÓ!

Újabb nagy név! Vb-bronzérmes középpályást igazoltunk

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a korábbi német válogatott, Marko Marin.

Biztosítsd be a helyed a hazai UEL-meccsekre!

Rohamosan fogynak, de még kaphatóak a bérletek férfi labdarúgócsapatunk hazai UEL-csoportmeccseire!

Besic: „A Fradi olyan, mint a második otthonom”

Visszatérő bosnyák közönségkedvencünk a FradiMédiának nyilatkozott először szerződése aláírása után – VIDEÓ!

A Hatvan elleni kupameccsen is vár a Fradi-minibusz!

A MOL Magyar Kupa-találkozónkon is beszerezhető lesz több remek termékünk is.

Visszatér a Fradiba a PL-t is megjárt közönségkedvenc

Hét Angliában töltött év után ismét klubunkat erősíti a 45-szörös bosnyák válogatott, Muhamed Besic.

Dibusz: „Végig hittünk a pontszerzésben és a bravúrban”

Csapatkapitányunk szerint ismét megmutattuk, hogy egy erősebb csapat ellen is fel tudjuk venni a versenyt.

Peter Stöger: „Jobbnak kell lennünk”

Vezetőedzőnk mellett kapusunk, Dibusz Dénes nyilatkozott a leverkuseni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most