2019. július 12.
Így vezethet az utunk a következő körbe
Csapatunk kedvező helyzetből várhatja a Ludogorec elleni visszavágót. Esélylatolgatás.

Harmincszoros bajnok labdarúgócsapatunk a 2019/2020-as szezon első tétmérkőzését játszotta július 10-én, szerdán a Groupama Arénában. A mieink a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén a bolgár bajnok Ludogorecet verték 2-1-re: Tokmac Nguen a 6. percben szerzett vezetést, erre a 31. percben Swierczok válaszolt, majd a második játékrészben a 65. percben Oleksandr Zubkov állította be a végeredményt, amellyel az is eldőlt, hogy előnnyel utazhatunk a 17-ei, idegenbeli visszavágóra. De mi kell ahhoz, hogy mi menjünk tovább a következő körbe?

A legjobb eshetőség

Természetesen egy újabb győzelemmel, a gólaránytól függetlenül, kérdést nem hagyva dőlne el, hogy a Ferencváros jut tovább a második selejtezőkörbe. Ebben az esetben a luxemburgi Dudelange és a máltai Valletta közül kerülne ki a következő ellenfelünk. A két csapat első találkozóján 2-2-es döntetlen született Luxemburgban, így jelen állás szerint Máltára utazunk továbbjutás esetén.

A döntetlen is elég

Kedvező helyzetben vagyunk, hiszen a visszavágó kezdősípszójánál mi fogunk továbbjutásra állni. Függetlenül attól, hogy 0-0, 1-1, 2-2, vagy akár többgólos egál a végeredmény, az otthon megszerzett egygólos előnynek köszönhetően Sergei Rebrov csapata kvalifikálja magát a következő selejtezőkörbe.

Nem szabad kikapni, de…

Veszélyes lehet, ha a Ludogorec egygólos előnyre tesz szert, hiszen 1-0-s végeredménnyel a bolgárok mennének tovább összesítésben 2-2-vel, köszönhetően az idegenben lőtt egy góljuknak. 2-1-es hazai győzelem esetén hosszabbítás következne, ezen felül viszont a kétgólos különbséget kell elkerülnünk, hiszen például egy egygólos, 3-2-es Ludogorec-győzelem esetén mi kvalifikálnánk magunkat a következő körbe, mert a feltételezett 4-4-es összesítésből mi két idegenbeli góllal vettük ki a részünket, szemben a Ludogorec egy budapesti találatával.

Összefoglalva: csapatunknak a győzelem mellett bármilyen arányú döntetlen is továbbjutást ér, sőt, olyan vereség is születhet, amely után mi játszhatunk a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Ha esetleg nem sikerülne a továbbjutás, akkor az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában folytatjuk a szlovén Maribor vagy az izlandi Reykjavík ellen.

A visszavágóval kapcsolatban minden fontos jegyinformációt megtalál ITT, szurkolói tájékoztatónkat pedig ERRE a linkre kattintva találja.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 2. mérkőzés
július 17., szerda 19.30 (helyi idő szerint 20.30)
Ludogorec-FTC
Ludogorec Aréna
Jegyek: online ITT, vagy személyesen a Groupama Aréna Jegypénztáránál (általános nyitva tartás: K-P.: 10.00-18.00; Szo.: 9.00-13.00)

Cikkajánló

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin