2019. június 27.
Ihnatenko és Civic debütált, legyőztük a CSKA Sofiát!
Labdarúgócsapatunk a második edzőmérkőzésén Tokmac Nguen góljával legyőzte a CSKA Sofiát.

A második ausztriai edzőtábor második meccsén a Bajnokok Ligája-ellenfelünk, a Ludogorec legnagyobb riválisa, a CSKA Sofia volt az ellenfelünk. Ahogy a szerdai mérkőzésen, úgy most is 60-30 perc volt a játékosok elosztása. A mostani kezdőnk csak néhány helyen változott attól, amellyel befejeztük a Red Bull Bragantino ellen, többek között bekerült Danylo Ihnatenko, aki ezzel kezdőként debütált, valamint ezúttal Dibusz Dénes védte a kapunkat.

A 21. percben majdnem megszereztük a vezetést, Bőle Lukács hozta fel remekül a labdát, majd Varga Rolandot indította a bal szélen, aki Oleksandr Zubkovval játszott össze remekül, a középre lőtt labdát azonban Priskin Tamás nem tudta gólra váltani. Egy perccel később újabb Priskin-helyzetet láthattunk, ám a CSKA védője nagyot mentett előle.

Nem sokkal később a bolgárok is veszélyeztettek, Ali Sowe lőtt 22 méterről, de a lécet találta el, a kipattanót pedig Lasha Dvali tisztázta, majd a félidő második felében még egy nagyot kellett tisztáznia Evandro szólója után. A 41. percben ismét Sowe lőtt, Dibusz Dénes azonban hatalmasat védett, egy perccel később pedig Ihnatenkót kellett lecserélni, így Marten Wilmots már hamarabb beállt.

A második félidő első fele kevésbé volt eseménydús, a cserékre pedig végül a 62. percben került sor. A pályára lépők között volt Eldar Civic is, így ő is debütált a Fradiban. Szűk tíz perccel később megszereztük a vezetést, Tokmac Nguen tolta balról középre a labdát, majd 20 méterről a bal alsó sarokba tekert - pont mint a Vidi ellen (1-0)!

A 77. percben újra Tokmac veszélyeztetett, remekül húzott el a bal oldalon, nem tudták megállítani, így lőni tudott, de a labda elment keresztbe a kapu előtt. A 81. percben Michal Skvarka remek távoli lövését védte hatalmas bravúrral a CSKA kapusa. A másik oldalon is szükség volt nagy védésre, Dibusz Dénes sokadik nagy bravúrja megtartotta az előnyünket, így legyőztük a CSKA Sofiát!

Felkészülési mérkőzés
FTC-CSKA Sofia 1-0 (0-0)
FTC:
A 62. percig: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Ihnatenko (Wilmots, 42.), Haratin - Zubkov, Bőle, Varga - Priskin
A 62. perctől:  Dibusz - Botka, Frimpong, Leandro, Civic - Csonka, Wilmots - Isael, Bőle (Skvarka, 72.), Tokmac - Sihnevich
Gól: Tokmac (71.)

Cikkajánló

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin