2019. augusztus 16.
Suduva-bemutató: iksz a Celtickel; 10 gólos továbbjutás
Az Európa Liga playoffkörében az FK Suduva lesz az ellenfelünk, ismerjük meg jobban a litván csapatot!

Marijampole

A teljes nevén FK Suduva Marijampole Litvánia hetedik legnagyobb városában (nagyjából 36 ezren lakják), Marijampolében található. A klubot 51 éve, 1968-ban alapították meg, azóta két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett. Hazai pályája a 6250 főt befogadó ARVI Football Arena.

Kiejtett Maccabi, döntetlen a Celtickel - európai út

A Suduva litván bajnokként hozzánk hasonlóan a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indult, az első körben az ellenfele a szerb Crvena zvezda volt. Hazai pályán 0-0-s döntetlent ért el a marijampolei csapat, amely a visszavágón azonban hamar hátrányba került, majd a szünet előtt még egy gólt kapott, így Mihret Topcagic 96. percben szerzett gólja már csak szépségtapasz volt.

A Suduva útja így az Európa Ligában folytatódott, a San Marinó-i Tre Penne volt az ellenfele, amellyel szemben nem kellett túl sokat izgulnia leendő ellenfelünknek. Az idegenbeli odavágón már 20 perc alatt kétgólos előnybe kerültek, majd 5-0-ra nyertek, ráadásul a visszavágón sem fogták vissza magukat, akkor is öt gólt vágtak, így 10-0-s összesítéssel mentek tovább!

Topcagic, ellenfelünk legveszélyesebb játékosa

A harmadik körben már nehezebb feladat várt rájuk, tavalyi EL-ellenfelünk, a Maccabi Tel Aviv várt rájuk, ám ezen a párharcon is kettős győzelemmel mentek tovább, idegenben és hazai pályán is 2-1-re győztek.

Ellenfelünk európai kupaporondos szereplése kapcsán érdemes még egy évet visszanézni, hiszen tavaly az EL playoffjában a Celtic-kel játszottak a litvánok (az előző évben is idáig jutottak az EL-ben), és az első mérkőzésen hazai pályán 1-1-es döntetlent értek el a skót sztárcsapattal szemben, igaz, a visszavágón végül kikaptak és kiestek, de mindenképpen nehéz ellenfél vár ránk.

A Suduva jelenleg a litván bajnokság 19. fordulójában a második helyen áll, egy ponttal lemaradva az éllovas Zalgiristől, de egy meccsel kevesebbet játszva, és már bebiztosította a helyét a felsőházi rájátszásban. A hétvégi bajnokiját a Palanga ellen elhalasztotta ellenfelünk.

Bosnyák gólvágó, brazil érkező, kazah edző

Az európai kupaporondon a csapat legeredményesebb játékosa a már említett bosnyák csatár, Topcagic volt, aki ötször talált be, a csatár Josip Tadic, a jobbhátvéd Andro Svrljuga, valamint a középső bekk, Semir Kerla két-két alkalommal szerzett gólt, rajtuk kívül még négy egygólos játékosuk van.

A bajnokságban szintén Topcagic a legeredményesebb, holtversenyben a kanadai Tosaint Ricketts-cel (aki a múlt héten hazaigazolt Vancouverbe), mind a ketten nyolc találatnál járnak. A keret legértékesebb játékosa a 29 éves brazil középpályás, a Botafogótól július végén szerződtetett Renan Oliveira, akit a Transfermarkt 1,25 millió euróra taksál, de ő a Maccabi elleni első meccsen csak a padon ült, és a visszavágón is csak csereként állt be.

Renan Oliveira, a nyári igazolás, a legértékesebb játékos

A csapat vezetőedzője 2016 óta a kazah Vladimir Cheburin, aki korábban egy másik litván és két kazah együttest irányított. Eddigi legsikeresebb időszaka itt van, már 112 meccsen ült a Suduva kispadján, és 72 győzelem mellett 20 döntetlen és 20 vereség a mérlege.

Az 54 éves szakember előszeretettel alkalmazza az ötvédős, három középső bekkes rendszert, melyben az 5-3-2-es (támadásban 3-5-2-es) felállásban két támadóval rohamozza az ellenfelek kapuját.

EURÓPA LIGA, PLAYOFF

1. mérkőzés
Suduva-FTC
Augusztus 22., 19.00, Marijampole

2. mérkőzés

FTC–Suduva

Augusztus 29., csütörtök 20.00, Groupama Aréna

Jegyinformáció ITT!

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin