2019. június 18.
Ismerjük meg jobban lehetséges BL-ellenfeleinket!
A délutáni sorsolás előtt megnéztük, mit kell tudni a csapatokról, amelyeket kaphatunk.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn nyilvánosságra hozta, melyik csapatokat kaphatjuk a Bajnokok Ligája-selejtező első körében. A mieink nem lesznek kiemeltek, nézzük, mit kell tudni a lehetséges ellenfeleinkről!

A sorsolást élőben közvetítjük 14.30-tól a fradi.hu-n!

Asztana (kazah)

A 2009-ben alapított egyesület először a kazah első osztály ajtaját rúgta be, majd az európai labdarúgásban is megcsillogtatta tudását. A kék-sárgák zsinórban öt bajnoki címet gyűjtöttek be, ráadásul az utóbbi négy szezonban két alkalommal is kvalifikálták magukat az Európa Liga csoportkörébe, egyszer pedig a Bajnokok Ligájába. 2015-ös BL-kalandjuk kifejezetten jól alakult, hiszen az Astana Arenában sem a Galatasaray, sem a Benfica, illetve a későbbi döntős Atlético Madrid sem tudott győzni.

Ludogorec (bolgár)

A razgradi „sasok” tíz éve jutottak fel történetük során először a bolgár első osztályba, és az utóbbi nyolc évben egy gárda sem tudta megelőzni őket a bajnoki aranyért folyó versenyben. Komoly európai tapasztalat van a hátuk mögött, hiszen 2013-ban bejutottak az EL legjobb tizenhat csapata közé, illetve az elmúlt öt évben kétszer szerepeltek a BL csoportkörében. A bolgárok már három játékossal erősítették meg keretüket júniusban, Mavis Tchibota és Dan Biton az izraeli élvonalból érkeztek, a PSG-ben nevelkedett Jordan Ikokót pedig a Guingampból szerződtették.

Crvena zvezda (szerb)

A piros-fehérek 1991-ben még BEK-et nyertek, és bár azóta kikerültek a kontinens elitjéből, mégis talán a legkeményebbek lehetnek lehetséges ellenfeleink közül. A szerbek tavaly a BL halálcsoportjába kerültek, és ők tették még színesebbé a Liverpool, Napoli és PSG küzdelmét azzal, hogy az olaszoktól pontot raboltak, az angolokat pedig 2-0-ára megverték hazai pályán. A Rajko Mitics stadiont – vagy másik nevén a Marakanát – nem kell sokaknak bemutatni, szurkolóink buzdító támogatására nagy szükség lesz Belgrádban, ha a szerbeket kapjuk a sorsoláson.
Ami a történelmet illeti, a rutinosabb Fradi-szurkolóknak kedves emlékeik lehetnek a zvezdáról: 1975-ben a Dalnoki-féle csapat kiejtette őket 4-3-as összesítéssel a KEK-elődöntőben.
Egyik játékosunk biztosan kiválóan ismeri őket, Abraham Frimpong ugyanis éppen a Crvena zvezdától igazolt át hozzánk.

Shkendija (északmacedón)

A tavalyi kupa és bajnoki duplázás után, idén „csak” az északmacedón liga aranyérme jött össze a piros-feketék számára. Az európai kupasorozatok csoportkörébe még sosem sikerült bejutniuk, tavaly az RB Salzburg állta útjukat a BL-selejtező harmadik fordulójában, majd a Rosenborg ütötte ki őket az Európa Ligából.

AIK (svéd)

Az 1891-ben alapított AIK Svédország egyik legsikeresebb klubja, ők tartják a hazai rekordot a legtöbb élvonalban töltött szezonnal, tizenkétszeres bajnokok és 1997-ben bejutottak az UEFA-kupa negyeddöntőjébe. A több mint 50 000 férőhelyes Friends Arena Skandinávia legnagyobb stadionja, a svéd válogatott is itt szokta játszani hzaai mérkőzéseit. A solnaiak célja egyértelmű: húsz év után újra bejutni a BL-csoportkörbe. Ennek elérésében a 282 Premier League-összecsapást lejátszott Sebastian Larsson, valamint a 23 válogatott góllal rendelkező izlandi Kolbeinn Sightórsson fogja segíteni a svédeket.

A sorsolást ma 14.30-tól tartják meg, az első forduló odavágóit július 9-10-én, a visszavágókat pedig július 16-17-én játsszák.

A sorsolást élőben közvetítjük 14.30-tól a fradi.hu-n!

Azt a csapatot pedig, amelyet kihúzzák nekünk, délután bővebben is bemutatjuk!

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin