2020. január 11.
Izgalmas mérkőzésen egy góllal kaptunk ki az Uniontól
Isael találatával vezettünk is, de a németek fordítottak. Lodico meglőtte első Fradi-gólját.

A pénteki, Genk elleni edzőmérkőzés után (1-2) szombaton ismét pályára lépett csapatunk Spanyolországban. Ezúttal a Benidormtól másfél órára található Dehesa de Campoamorban játszottunk edzőmérkőzést a Bundesligában szereplő Union Berlin ellen. Együttesünk így kezdett: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lodico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael.

I. félidő

Két gyors góllal kezdődött a mérkőzés. Mi szereztünk vezetést, miután az Union Berlin kapusa, Gikiewicz eladta a labdát, Isael pedig köszönte szépen, átvette azt, majd 14 méterről, higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

Sokáig sajnos nem örülhettünk. Egy percre rá a németek Friedrich szöglet utáni közeli fejesével egyenlítettek (1-1).

Ezután aktívabbak lettünk, és inkább a német térfélen folyt a játék, mégis ellenfelünk került előnybe. A 15. percben Ujah lépett ki nagy helyzetben, és 16 méterről lőtt, Gróf még beleért a labdába, de az így is a kapunkban kötött ki (1-2).

Nem sokkal később Gróf nagy védésének köszönhetően nem változott az állás. Lenz baloldali beadását Ingvartsen fejelte közvetlen közelről kapura, de kapusunkban elakadt a labda.

Az első félóra után mi próbálkoztunk többet. Előbb Bőle tüzelt 18 méterről, balról, nem sokkal fölé. Majd Varga passzolt Bőlének, aki a 16-os vonalánál szép cselt csinált, és egyből lőtt, de sajnos blokkolták a kísérletet.

Az ellentámadásból pedig újabb gólt lőttek a berliniek. A 36. percben Ujah tette be balról, laposan középre a labdát, érkezett Andersson és lőtt, Gróf ebbe is beleért, de a labda bepattant a kapu jobb oldalába (1-3). Egyébként úgy tűnt, már les volt a német akció közben, de a bíró nem fújt.

Nem sokkal később Lodico első, Fradi-mezben lőtt góljával szépítettünk: Bőle kapott remek labdát, és lépett ki nagy helyzetben, de lövése elakadt a kapusban, a kipattanót azonban begyűjtötte szélsőnk, és Isaelhez passzolt, aki okosan Lodicót választotta, ő 12 méterről a kapuba lőtt (2-3).

II. félidő

A szünetben sort cserélt Sergei Rebrov. Így álltunk fel a második játékrészre: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Tokmac, Zubkov - Boli.

Az első helyzet a miénk volt. Tokmac indította a balon Bolit, aki kicselezte ellenfelét, ám egy kicsit hosszan ívelt a hosszúra Zubkovnak, így nem lett helyzet az akcióból.

Ezután két Union-lehetőség következett. Előbb Trimmel baloldali, középre ívelt szabadrúgása pattant el a kapu előtt nagy helyzetben a labdát váró Anderssonról. Majd Becker törhetett egy az egyben a kapunkra, de egy kicsit hosszan tolta meg a labdát, ezt Dibusz ki is használta, kijött a kapuból és felszedte a labdát.

Szűk negyedóra teljesen átvettük a játék irányítását, és számos helyzetet kialakítottunk. Először Tokmac lőtt 18 méterről a sarok felé, de a kapus szögletre tudott menteni, ezután Boli 18-ról húzta vissza laposan a labdát a jobb alsó felé, de a kapus leért, és nagyot védett.

A 64. percben úgy tűnt, Boli ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, a büntető azonban elmaradt. A 66. minutumban pedig Zubkov kényszerítőzött szépen Bolival, utóbbi így ziccerbe került, megpróbálta elpöckölni a kijövő kapus mellett a labdát, de az elakadt a lábában.

Negyedórávala vége előtt Otigba adott pazar labdát a felezővonaltól az előretörő Skvarkának, utóbbi éles szögből középre lőtt erősen, de a kapus beleütött a labdába, majd felszabadítottak a németek.

A 80. percben Dibusznak is volt dolga, amikor Bülter lőtt 15 méterről, kapusunk vetődve védett nagyot a jobb alsó elől. A hajrában még Zubkovnak volt egy remek Csonka-indítással való kilépése, de szerelték, illetve Skvarka lövését fogta az Union kapusa, de az állás már nem változott. 

Labdarúgócsapatunk így végül ötgólos, izgalmas mérkőzésen 3-2-re kapott ki a Bundesliga-szereplő Union Berlintől.

Benidormi edzőtábor, 2. mérkőzés

FTC-Union Berlin 2-3 (2-3)

FTC I. félidő: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lodico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael

FTC II. félidő: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Tokmac, Zubkov - Boli

G.: Isael (5.), Lodico (42.), ill. Friedrich (6.), Ujah (15.), Andersson (36.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin