2023. június 17.
Izraeli válogatott középpályással erősítettünk
A 25 éves Abu Fani a legutóbbi idényben a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

Tovább erősödik 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk, amely a Maccabi Haifa együttesétől szerződtette a 15-szörös izraeli válogatott, háromszoros izraeli bajnok és egyszeres Izraeli Kupa-győztes Mohammed Abu Fanit.

Pályakép

Mohammed Abu Fani 1998. április 27-én született a Haifától 22 km-re fekvő Kafr Qara városában. A labdarúgással az ország harmadik legnagyobb városában, Haifában ismerkedett meg, itt lett a Maccabi Haifa akadémiájának játékosa. Az észak-izraeli városban végigjárta a klub akadémiáját, a 2016/17-es idényben pályára lépett az Ifjúsági Bajnokok Ligájában, ahol a Soligorsk ellen gólt is szerzett, de a Dinamo Moszkva és a Borussia Dortmund fiataljai ellen is pályára lépett.

2017 júliusában lett tagja a haifai együttes felnőttcsapatának, amely szeptemberben kölcsönadta a Hapoel Ramat Gannak. A jelenleg másodosztályban szereplő csapatnál 29 tétmérkőzésen jutott szóhoz, melyeken összesen 2 gólt szerzett. A szezon végen visszatért nevelőegyesületéhez, de újabb kölcsön következett, két szezont játszott a Hapoel Haderában, ahol ez idő alatt 49 mérkőzésen 5 gól és 4 gólpassz volt a mérlege.

2020 júliusában visszatért a Maccabi Haifához, ahol megszilárdította helyét, alapember lett. A 2021/22-es szezonban pályára lépett az UEFA Konferencia Ligában (játszott a Feyenoord, a Slavia Praha és az Union Berlin ellen is). A következő idényben már a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. Olyan együttesek ellen bizonyíthatott, mint a Messi, Mbappé, Neymar hármassal felálló PSG, a Vlahovicsot és Di Maríát soraiban tudó Juventus, és a Goncalo Ramossal rohamozó Benfica.

Tehetségével már fiatalon felhívta magára a figyelmet, és 2015-ben debütált az izraeli U18-as válogatottban. Szinte évről évre lépett felfelé a ranglétrán, játszott az U19-es (19 meccs, 5 gól), az U21-es nemzeti csapatban (8 mérkőzés), majd 2020. október 8-án, Skócia elleni Eb-playoff mérkőzésen debütált a felnőttek között. Egy Montenegró elleni barátságos meccsen osztotta ki első, második és harmadik gólpasszát is (Izrael 3-1-re nyert). Eddig összesen 15 alkalommal játszott a felnőtt válogatottban.

Cikkajánló

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin