2023. január 16.
Játékosunk nélkül érkezett a BL-főtáblás Plzen
Bemutatjuk férfi labdarúgócsapatunk harmadik edzőtábori ellenfelét, a cseh bajnokcsapatot.

A január 7-17. között La Nucíában edzőtáborozó Ferencváros január 16-án, hétfőn játssza utolsó felkészülési mérkőzését Spanyolországban. Ellenfelünk a cseh bajnok Viktoria Plzen lesz – ismerjük meg egy kicsit közelebbről!

Brutális BL-csoportban szerepeltek

A Viktoria Plzen éppen a Ferencvárost búcsúztató Qarabag együttesét győzte le a 2022/2023-as BL-selejtező rájátszásában, így kvalifikálta magát a főtáblára, ahol végül pont nélkül zárt. Persze, emiatt ne sajnáljuk le a cseheket, akik a lehető legerősebb ellenfeleket kapták az UEFA Bajnokok Ligája C-csoportjában: ott szerepelt mellettük a Bayern München, az Internazionale és az FC Barcelona is. A Plzen a Bayerntől otthon 4-2-re, Németországban 5-0-ra, az Intertől Plzenben 2-0-ra, Milánóban 4-0-ra, a Barcelonától pedig vendéglátóként 4-2-re, vendégként 5-1-re kapott ki, így a négyes negyedik helyén zárt, azaz az UEFA Európa Ligában sem folytathatja.

Hasonló keretérték, többségben a csehek

A Viktoria Plzen keretét 30 játékos alkotja, közülük nyolcan válogatottak és csupán nyolc idegenlégiós található. A futballpiaci ügyekben mértékadó forrásként hivatkozott Transfermarkt 32.43 millió euróra taksálja a plzeni keret értékét, ami kevéssel marad el a Ferencváros 40.05 milliós összértékétől. A Viktoria legértékesebb játékosa a 26 éves cseh kapus, Jindrich Stanek (4.5 millió euró). A gárda vezetőedzője a prágai születésű szakember, Michal Bilek, aki 2021. május 10. óta tölti be ezt a tisztséget. Irányításával eddig 77 tétmérkőzést játszott az együttes, amely vele lett cseh bajnok 2022-ben.

A cseh csapat tagja a Ferencváros futballistája, a jelenleg kölcsönszerződéssel a Plzenben futballozó Fortune Bassey is. A tavaly januárban szintén Csehországból, a Dynamo Ceske Budejovice csapatától igazolt nigériai játékos 2022 nyarán egy plusz egy évre írt alá a plzeniekhez, vásárlási opcióval. Ennek ellenére vele bizonyosan nem kell számolnunk hétfőn, ő ugyanis a Viktoria honlapja szerint nem utazott el Benidormba a Plzennel. Sorsa a napokban dől el, elképzelhető, hogy hamarosan továbbáll – írta a klubhonlap.

Eddig egy tesztmeccsen túl

A csehek a La Nucíától alig néhány kilométerre található Benidormban edzőtáboroznak január 11-21. között, a tengerparti városban játszották le eddigi egyetlen téli felkészülési meccsüket is. A német másodosztályú 1. FC Heidenheim elleni összecsapás 1-1-es eredménnyel zárult január 13-án, pénteken. A tervek szerint a plzeniek az FTC elleni edzőmeccsen kívül még egy találkozót játszanak majd Spanyolországban.

Képek forrása: facebook.com/fcviktoria.cz

Nézze élőben a Plzen elleni meccset és támogassa az Albert Alapítványt!

Szurkolóink a meccsjegy.fradi.hu-n 250 Ft támogatói díj befizetése ellenében élőben láthatják a csehek elleni összecsapást! Közvetítésünket 15 perccel a kezdőrúgás előtt megkezdjük a helyszínről, ez alatt megtudhatja a legfrissebb híreket, illetve interjúkat és riportokat láthat a csapatot érintő legfontosabb történésekről. A találkozót három kamerával közvetítjük, így nem marad le semmiről, mivel a gólokat és nagy helyzeteket is visszajátsszuk. Az összecsapás előtt, annak szünetében és után pedig pályaszéli interjú formájában a mérkőzés főszereplőit is meghallgathatja. További részletek ITT!

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin