2022. november 2.
„Jó eredménnyel akarjuk zárni a csoportkört!”
Sztanyiszlav Csercseszov remek hangulatot, csapatától pedig jó játékot vár a Trabzonspor otthonában.

Az UEFA Európa Liga H-csoportjában az utolsó fordulótól függetlenül biztosan az első helyen végző, így a sorozatot tavasszal a legjobb 16 között folytató férfi labdarúgócsapatunk november 3-án, csütörtökön 18.45-től a török bajnok Trabzonspor vendégeként zárja az UEL csoportkörét. A mérkőzés előtti napon vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és támadónk, Ryan Mmaee sajtótájékoztatón beszéltek a meccsel kapcsolatos várakozásaikról a találkozó otthonául szolgáló Akyazi Stadionban.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, az ellenfél abszolút győzelmi kényszerben van, ezért talán kicsit nagyobb rajtuk a nyomás. Mi kevésbé vagyunk nyomás alatt, de ugyanolyan mentalitással, csapatként kell együtt harcolnunk, mint eddig, és akkor elérhetünk egy jó eredményt, ez is a célunk - válaszolta elsőként Ryan Mmaee arra az újságírói kérdésre, hogy bár nincs közvetlen tapasztalata a Trabzonsporról, hiszen Budapesten nem játszott, mire számít az utolsó csoportmérkőzésen.

A következő kérdés Ryan Mmaee felé arra vonatkozott, milyen formában érzi magát, hogyan illeszkedik be a mostani, remek formában lévő Ferencvárosba.

 - Úgy gondolom, hogy egy hosszú kihagyás után sikerült formába lendülnöm. Maximálisan arra koncentráltam, hogy minél hamarabb a legjobbamat tudjam nyújtani, úgy érzem, ez sikerült is. Jól érzem magam a csapatban, és azt hiszem, az egész keret remek formában van. Éppen ezért, annak ellenére, hogy van tíz pontunk, és megnyertük már a csoportot, szeretnénk egy jó eredménnyel zárni a csoportkört – válaszolta támadónk.

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz nehéz több, mint harmincezer néző előtt pályára lépni csütörtök este, pláne úgy, hogy a Trabzonspor még nem kapott ki ebben a sorozatban hazai pályán, míg a Ferencváros talán Belgrádban, sok szenvedélyes szurkoló előtt játszott a legkevésbé jól, Ryan Mmaee azt válaszolta, tudják jól, hogy milyen atmoszféra vár rájuk, és hogy nem lesz egyszerű a mérkőzés, de megvan benne és a csapatban a megfelelő egység és szellem ahhoz, hogy sikerüljön jó eredménnyel zárni.

A következő kérdés már Sztanyiszlav Csercseszovnak szólt, és arra vonatkozott, hogy számos fiatal játékos utazott el erre a túrára a kerettel, van-e arra esély, hogy közülük néhányan be is mutatkozhatnak a csapatban, vagy inkább csak a légkört szokják még.

- Ez a hatodik meccsünk a csoportban, és egy ilyen szoros menetrendben sajnos benne van, hogy sérülések miatt egy-két játékost nélkülöznünk kell. Ezért is van ilyen sok fiatal velünk, de a holnapi meccs egy nagyon fontos mérkőzés lesz, elsősorban az eredményt tartjuk szem előtt, és nem azt, hogy hány fiatal debütálhat a felnőtt csapatban – válaszolta vezetőedzőnk.

- Itt vannak a kerettel, úgyhogy még van egy napunk eldönteni, hogy pályára lépnek-e. Teljesen mindegy, hogy kinek hány sárga lapja van, félév múlva lesz a következő mérkőzés, nem ezt kell elsősorban szem előtt tartanunk. Az viszont lehetséges, hogy valakit sérülés miatt kell nélkülöznünk, szóval több szempont határozza majd meg a kezdőcsapatunkat. Most még van itt egy edzésünk, holnap meglátjuk, mi lesz a pályán, de az biztos, hogy maximálisan kielemeztük a Trabzonspor játékát, és szeretnénk remek teljesítményt nyújtani a csoportkör zárásaként – válaszolta Sztanyiszlav Csercseszov arra a kérdésre, hogy a két-két sárga lappal rendelkező Botka Endre és Dibusz Dénes ott lesznek-e a csapatban, illetve hogyan tudja motiválni a keretet úgy, hogy a mérkőzésnek már nincs a helyezések szempontjából tétje.

- Traorénak is van két sárga lapja, ő viszont sérülés miatt nem utazott ezúttal velünk – fűzte hozzá a tréner.

A mestert arról is kérdezték, a labdabirtoklásnak mekkora szerepe lesz annak tükrében, hogy korábban hangzott el olyan nyilatkozat, hogy szeretnek a mieink ezeken a mérkőzéseken a kontrajátékra támaszkodni.

- Már játszottunk a Trabzonnal egy mérkőzést hazai pályán, ahol tíz emberrel kellett helyt állnunk, de ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Idegenben vagyunk, a Trabzon mögött ott áll majd a remek közönsége. Az, hogy mi lesz a lehető legjobb taktika a számunkra, ez még eldől, ezen még mi is gondolkodunk a stábbal – válaszolta Sztanyiszlav Csercseszov.

Vezetőedzőnktől azt is megkérdezték, néhány éve már járt itt az orosz válogatottal, ez alapján van-e olyan tapasztalata a stadionról, a környezetről, ami bármilyen különleges nehézséget okozhat.

- Hatszor játszottam már a válogatottal Törökországban, és úgy gondolom, nem csak ennek az arénának, de az összes itteni stadionnak különleges hangulata van. Tudjuk jól, a törökök mennyire imádják a labdarúgást, és milyen hangulatot tudnak teremteni. Holnap is hasonlóra számítok, minden török mérkőzés telt házas szokott lenni kiváló atmoszférával, a mostani meccs sem hiszem, hogy másmilyen lenne – zárta a válaszok sorát Sztanyiszlav Csercseszov.

A FradiMédia stábja is a csapattal utazott, így szurkolóink nem maradnak le semmiről sem az újabb nemzetközi túrán. A legfrissebb hírekért és tartalmakért kövessék a Ferencvárosi Torna Club hivatalos Facebook-Instagram- és TikTok-csatornáját, valamit honlapunkat, a fradi.hu-t!

Cikkajánló

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin