2019. december 1.
Három gól, két kapufa és sok helyzet: 3-2-re nyertünk!
42 és fél év után győztünk Kaposváron egy rengeteg Fradi-helyzetet hozó meccsen.

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk az NB I 14. fordulójában a Kaposvár otthonába látogatott.

I. félidő

Az első lehetőség az 5. percben érkezett, ekkor Heister remek labdaátvétele után a középen helyezkedő Tokmachoz továbbított, aki Zubkovot hozta játékba, a lövés azonban gyengére sikeredett. Ezt követően nem sokkal Grófnak kellett figyelnie és lehúznia egy labdát, majd egy oldalról érkező beadást is megszerzett.

A 10. percben Ihnatenko mélységi ívelése után Tokmac a bal szélről középre ment, Isaelnek készített le, de brazil játékosunk nem találta el jól a labdát.

Egy perccel később Ádám megszerzett egy labdát a tizenhatosunkon belül, és 14-ről a hosszőba lőtt, ezzel előnyhöz juttatva a hazaiakat. Nem tartott sokáig a kaposváriak vezetése, hiszen a 13. percben Zubkov precízen emelet Isaelhez, aki közelről nem hibázott és egalizált (1-1)!

A 16. perc elején Tokmac próbálkozott távolról, de Slatka fogta a labdát. Kilenc perccel később Csiki lökete kerülte el a kapunkat. A 30. percben Beliczky egy csel után tette próbára Grófot, kapusunk szögletre mentett.

Rögtön ezután Tokmac 25 méterről vállalkozott lövésre, de a labda a kapufáról kifele pattant. Két perccel később Isael egy jobboldali szabadrúgást rúgott középre laposan, de úgy, hogy ha esetleg nem ér bele senki a labdába, akkor is veszélyes legyen. És épp így is történt, a labda elment mindenki előtt-között, és a hosszúban kötött ki (2-1 ide)!

Két perccel a félidő vége előtt Tokmac vezette sokáig a labdát, a lövésébe beleértek és a kapusé lett. A 45. percben Zubkov remek labdaszerzése után visszakapta Tokmactól a játékszert, majd közelről lőtt, de a kapus nagyot védett.

II. félidő

Négypercnyi játékot követően a második félidőben Isael harcias labdaszerzése után Zubkov vitte fel a baloldalon a labdát, majd Tokmac előtt adódott lehetőség, de Slatka hárított. Az 58. percben Zubkov nagy iramban ment el a jobb oldalon, középre gurított, a középen érkező Boli a kapuba talált, de már lesen volt. Egy perccel később Isael távoli lövése kerülte el a kaput.

A 64. percben Csiki 17 méteres, jobb sarkot talált lövésével egyenlítettek a hazaiak (2-2).

Ezután rögtön Isael tűzte rá a tizenhatoson kívülről, de megszerezte Slatka. A 71. percben Zubkov lapos kísérlete ment mellé. Nem sokkal később Boli készített le, Tokmac megpróbálta zavarba hozni a kapust, ami sikerült is, de végül nem sikerült helyzetet kialakítani.

A 76. percben Zubkovnak köszönhetően Boli jutott labdához a tizenhatoson belül, védője mellett elvitte a labdát és 14 méterről a bal sarokba lőtt, ezzel ismét hozzánk került az előny (3-2 ide)!

A hajrában újabb gólokat szerezhettünk volna, de Boli lövését a jobboldali kapufa, Zubkov kísérletét pedig a kaposvári kapus hárította.

Több gólt nem szereztünk, így 3-2-re nyertünk. Azt pedig, hogy ez milyen nehéz siker is volt, jól mutatja, hogy 42 és fél éve nem sikerült semmilyen tétmeccsen győznünk Kaposváron. Azóta 10 bajnoki, két MK- és két Ligakupa-meccs telt el Fradi-győzelem nélkül. Sergei Rebrov csapata viszont megtörte az átkot!

 

NB I, 14. forduló
Kaposvár-FTC 2-3 (1-2)
Kaposvár: Slatka – Vachtler, Nagy T., Hadaró, Fodor – Csiki, Nagy J., Yakymiv (Nagy K., 61.), Nagy R. (Balázs, 80.) – Beliczky (Zsiga, 80.), Ádám
FTC: Gróf – Lovrencsics, Blazic, Botka (Frimpong, 78.), Heister – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Isael , Tokmac (Sigér, 80.) – Boli
Sárga lap: Heister (24.), Zubkov (66.), Haratin (70.), Nagy K. (74.), Vachtler (87.)
Gól: Ádám (11.), Csiki (64.), illetve Isael (13., 32.), Boli (76.)

TABELLA ITT

Cikkajánló

Isael: „Az utolsó percig küzdöttünk, ez a legfontosabb”

A Fradiban először duplázó Isael örül, hogy nagyban hozzá tudott tenni a győzelemhez – VIDEÓ!

Rebrov: „A játékosok kitettek magukért”

Így értékelte Sergei Rebrov a Kaposváron elért 3-2-es győzelmet.

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin