2023. május 13.
Harcos meccsen kétgólos vereség Kecskeméten
Bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra kikapott a Kecskemét vendégeként.

Immáron 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 31. fordulójában a bajnoki cím szempontjából számunkra már tét nélküli mérkőzésen lépett pályára a Kecskemét otthonában. Sztanyiszlav Csercseszov a Bogdán – Botka, Knoester, Abena, Pászka – Baráth, Gojak, Zachariassen – Marquinhos, R. Mmaee, Owusu összeállításban küldte pályára címvédő együttesünket.

I. félidő

Öt percet kellett várni a találkozó első helyzetére, de a hazai kísérlet elkerülte Bogdán kapuját. Egy bal oldalon végigvitt támadás után fejelhetett a Kecskemét támadója, de hálóőrünk leért a próbálkozásra. Pillanatokkal később már mi támadtunk, Ryan Mmaee passzolt Owusunak, utóbbi lövésébe beleértek, szöglet következett.

A 10. percben ismét marokkói támadónk kereste a hosszú oldalon érkező Owusut, de még időben tisztázott a kecskeméti védelem. Egy szerencsétlen ütközés után Baráth és Vágó maradt a földön, a játékvezető azonnal jelzett mindkét orvosi stábnak. Végül mindketten tudták folytatni a játékot. A 24. percben Horváth indult el befelé, majd vette célba a hosszú sarkot, de Bogdán könnyedén védett.

Közel félórányi játék után egy bal oldali beadás után veszélyeztett a Kecskemét, de a lövést blokkolta védelmünk. Másodpercekkel később már mi kerültünk helyzetbe, de Varga védte a rövid alsóba tartó próbálkozást. A 34. percben Szalai Gábor góljával megszerezte a vezetést a KTE (1-0). Hét perccel az első félidő vége előtt ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Pászka és Gojak álltak oda, végül utóbbi lőtt, de Varga védett. A 43. percben ismét a bosnyák középpályás próbálkozott, nem találta el a kaput.

II. félidő

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk: Esiti érkezett Baráth helyére.

A fordulást követően ugyanolyan harciassággal, nagy kedvvel folytatták a csapatok a mérkőzést, ahogy az első negyvenöt perc után azt abbahagyták. A szünet utáni első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, de a jó helyről elvégzett szabadrúgást Bogdán könnyedén védte. Az 57. percben kettőt cseréltünk: Lisztes Owusut, míg Traoré Zachariassent váltotta.

A cserékkel sikerült új lendületet adni csapatunkak, így nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, de nem tudtuk áttörni védelmüket. A 73. percben Abena egy felezővonalnál elkövetett szabálytalanság miatt megkapta második sárgáját, emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést. Öt perccel később jó szögből végezhettünk el szabdarúgást. Ryan Mmaee állt oda, de jobblábas tekerése elkerülte Varga kapuját.

Nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt Ryan Mmaee kapott ígéretes labdát, de a marokkói támadó rosszul vette át a passzt. A 86. percben Knoester fejjel röviden szabadított fel, Tóth pedig kapásból lőtt a kapuba (2-0). A hosszabbításban Májer lőtt kapufát. 

Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb május 20-án, szombaton 17.45-től a DVSC együttesét fogadja az OTP Bank Liga 32. fordulójában, amely a mieink utolsó hazai bajnokija lesz a 2022/23-as szezonban.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 31. forduló

Kecskemét – FTC 2-0 (1-0)
Kecskemét, Kecskeméti Széktói Stadion

Kecskemét: Varga B. – Szalai, Belényesi, Szabó, Nikitscher – Horváth (Májer 85.), Nagy, Zeke – Banó-Szabó (Katona, 81.), Tóth, Vágó
Vezetőedző: Szabó István

FTC: Bogdán – Botka, Knoester, Abena, Pászka – Baráth (Esiti, a szünetben), Gojak, Zachariassen (Traoré, 57.) – Marquinhos, R. Mmaee, Owusu (Lisztes, 57.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Belényesi (77.), illetve Knoester (51.), Owusu (54.), Abena (56., 73.)

Piros lap: Abena (73.)

Gólok: Szalai (34.), Tóth (86.)

Cikkajánló

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin