2019. április 7.
Két debütálás a győztes bajnokin
A Paks elleni siker során két labdarúgónk, Takács Zsombor és Szerető Krisztofer is bemutatkozott az NB I-ben.

Mint arról ITT beszámoltunk, NB I-es listavezető labdarúgócsapatunk magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Paks ellen a bajnokság 27. fordulójában hazai pályán. A remek győzelem mellett a találkozó különösen emlékezetes maradt két játékosunknak, Takács Zsombornak (a képen jobbra) és Szerető Krisztofernek, akik először léptek pályára a felnőtt csapatban és egyúttal az NB I-ben.

„Tökéletes debütálás volt. Azért egy kicsit izgultam, amikor megtudtam, hogy kezdőként játszom először a felnőttek között. Kellemes nyomás volt rajtam, de szerintem jól kezeltem a helyzetet. Az első félidőben nem ment annyira jól a játék, de a második játékrészre megnyugodtam és minden jól alakult” – kezdte Takács Zsombor, akinek teljesítménye azért is dicséretet érdemel, mert alapvetően nem jobbhátvéd az elsődleges posztja.

„Középhátvéd vagyok, de Sergei Rebrov most így döntött. A meccs előtt azért beszéltünk. Azt mondta, hogy legyek nyugodt, mindenki segíteni fog. Ezúton is köszönöm a többieknek és gratulálok a csapatnak a fontos három megszerzéséért. A meccs után beszéltem jobbhátvédünkkel, Lovrencsics Gergővel is, akit ugye helyettesítenem kellett. Megdicsért, mondta, hogy jó volt és gratulált a győzelemhez” – tette hozzá 20 éves védőnk.

A télen szerződtetett Szerető Krisztofer a 80. percben mutatkozhatott be a felnőttek között. Támadónk a második gólt szerző Tokmac Nguent váltotta.

„Ilyen bemutatkozásról álmodtam. Nagyon örültem, amikor az edzőnk harmadik csereként engem hívott oda. Amikor Böde Dániel és Varga Roland beállt, kezdtem kicsit elkeseredni, hogy nem léphetek pályára, de aztán intett nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy becserélt” – mesélt érzéseiről Szerető Krisztofer, akinek a lefújás előtt pillanatokban volt egy nagy helyzete is.

„Kellemes emlék az a néhány mozdulat, még pozitívabb lett volna, ha bemegy a lövésem. Ugyanakkor nem szabad telhetetlennek lennem, ennek a bemutatkozásnak is nagyon örülök és remélem, hogy még lesz alkalmam bizonyítani” – zárta gondolatait 19 éves labdarúgónk.

NB I, 27. forduló
FTC: Dibusz - Takács, Blazic, Frimpong, Dvali - Leandro - Isael (Varga, 73.), Tokmac (Szerető, 83.), Bőle, Petrjak - Sihnevich (Böde, 72.)
Paks: Nagy – Bobál, Lenzsér (Szabó J., 56.), Fejes, Kővári – Hahn (Remili, 77.), Kesztyűs, Zsidai, Windecker (Egerszegi, 77.) – Könyves, Simon. 

Cikkajánló

A dobogó közelében a DVTK - ellenfélbemutató

Feczkó Tamás csapata igencsak magára talált, hat forduló óta veretlen, így akár még érmet is szerezhet.

„Most nem a tabella számít, hanem az újabb győzelem”

Ukrán vezetőedzőnk hangsúlyozza, a célunkhoz a legrövidebb út, ha minél több pontot gyűjtünk.

BLFRADI25 - találkozz a BL-hősökkel!

A BL-szereplés 25. évfordulóján egész napos ingyenes rendezvény az Arénában, a Teqball közreműködésével!

Meccsnapi ajánlat: hétféle sál közül választhat!

Szurkolói sálak 25 százalék kedvezménnyel a Groupama Arénánál és a shop.fradi.hu-n!

Otigba Kenneth: „Mindig jobb szurkolók előtt játszani”

Védőnk tudja, hogy nem a megszokott hangulat vár a csapatra, ám örül, hogy beengednek drukkereket a stadionba.

Keressük a lelátó dekakirályát!

Dekázóverseny, gyereksarok és kvíz - ezekkel várjuk szurkolóinkat vasárnap a Groupama Arénában!

Egy párharc, amelyet már hét stadionban játszottak le

Meccstörténelmi kvízjáték a DVTK elleni csatákról. Vajon minden kérdésre tudod a jó választ? – KVÍZ

Parkolási lehetőség

A DVTK elleni mérkőzésre érkező drukkerek számára elérhető klubunk murvás parkolója.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most