2019. április 7.
Két debütálás a győztes bajnokin
A Paks elleni siker során két labdarúgónk, Takács Zsombor és Szerető Krisztofer is bemutatkozott az NB I-ben.

Mint arról ITT beszámoltunk, NB I-es listavezető labdarúgócsapatunk magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Paks ellen a bajnokság 27. fordulójában hazai pályán. A remek győzelem mellett a találkozó különösen emlékezetes maradt két játékosunknak, Takács Zsombornak (a képen jobbra) és Szerető Krisztofernek, akik először léptek pályára a felnőtt csapatban és egyúttal az NB I-ben.

„Tökéletes debütálás volt. Azért egy kicsit izgultam, amikor megtudtam, hogy kezdőként játszom először a felnőttek között. Kellemes nyomás volt rajtam, de szerintem jól kezeltem a helyzetet. Az első félidőben nem ment annyira jól a játék, de a második játékrészre megnyugodtam és minden jól alakult” – kezdte Takács Zsombor, akinek teljesítménye azért is dicséretet érdemel, mert alapvetően nem jobbhátvéd az elsődleges posztja.

„Középhátvéd vagyok, de Sergei Rebrov most így döntött. A meccs előtt azért beszéltünk. Azt mondta, hogy legyek nyugodt, mindenki segíteni fog. Ezúton is köszönöm a többieknek és gratulálok a csapatnak a fontos három megszerzéséért. A meccs után beszéltem jobbhátvédünkkel, Lovrencsics Gergővel is, akit ugye helyettesítenem kellett. Megdicsért, mondta, hogy jó volt és gratulált a győzelemhez” – tette hozzá 20 éves védőnk.

A télen szerződtetett Szerető Krisztofer a 80. percben mutatkozhatott be a felnőttek között. Támadónk a második gólt szerző Tokmac Nguent váltotta.

„Ilyen bemutatkozásról álmodtam. Nagyon örültem, amikor az edzőnk harmadik csereként engem hívott oda. Amikor Böde Dániel és Varga Roland beállt, kezdtem kicsit elkeseredni, hogy nem léphetek pályára, de aztán intett nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy becserélt” – mesélt érzéseiről Szerető Krisztofer, akinek a lefújás előtt pillanatokban volt egy nagy helyzete is.

„Kellemes emlék az a néhány mozdulat, még pozitívabb lett volna, ha bemegy a lövésem. Ugyanakkor nem szabad telhetetlennek lennem, ennek a bemutatkozásnak is nagyon örülök és remélem, hogy még lesz alkalmam bizonyítani” – zárta gondolatait 19 éves labdarúgónk.

NB I, 27. forduló
FTC: Dibusz - Takács, Blazic, Frimpong, Dvali - Leandro - Isael (Varga, 73.), Tokmac (Szerető, 83.), Bőle, Petrjak - Sihnevich (Böde, 72.)
Paks: Nagy – Bobál, Lenzsér (Szabó J., 56.), Fejes, Kővári – Hahn (Remili, 77.), Kesztyűs, Zsidai, Windecker (Egerszegi, 77.) – Könyves, Simon. 

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin