2019. április 7.
Két debütálás a győztes bajnokin
A Paks elleni siker során két labdarúgónk, Takács Zsombor és Szerető Krisztofer is bemutatkozott az NB I-ben.

Mint arról ITT beszámoltunk, NB I-es listavezető labdarúgócsapatunk magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Paks ellen a bajnokság 27. fordulójában hazai pályán. A remek győzelem mellett a találkozó különösen emlékezetes maradt két játékosunknak, Takács Zsombornak (a képen jobbra) és Szerető Krisztofernek, akik először léptek pályára a felnőtt csapatban és egyúttal az NB I-ben.

„Tökéletes debütálás volt. Azért egy kicsit izgultam, amikor megtudtam, hogy kezdőként játszom először a felnőttek között. Kellemes nyomás volt rajtam, de szerintem jól kezeltem a helyzetet. Az első félidőben nem ment annyira jól a játék, de a második játékrészre megnyugodtam és minden jól alakult” – kezdte Takács Zsombor, akinek teljesítménye azért is dicséretet érdemel, mert alapvetően nem jobbhátvéd az elsődleges posztja.

„Középhátvéd vagyok, de Sergei Rebrov most így döntött. A meccs előtt azért beszéltünk. Azt mondta, hogy legyek nyugodt, mindenki segíteni fog. Ezúton is köszönöm a többieknek és gratulálok a csapatnak a fontos három megszerzéséért. A meccs után beszéltem jobbhátvédünkkel, Lovrencsics Gergővel is, akit ugye helyettesítenem kellett. Megdicsért, mondta, hogy jó volt és gratulált a győzelemhez” – tette hozzá 20 éves védőnk.

A télen szerződtetett Szerető Krisztofer a 80. percben mutatkozhatott be a felnőttek között. Támadónk a második gólt szerző Tokmac Nguent váltotta.

„Ilyen bemutatkozásról álmodtam. Nagyon örültem, amikor az edzőnk harmadik csereként engem hívott oda. Amikor Böde Dániel és Varga Roland beállt, kezdtem kicsit elkeseredni, hogy nem léphetek pályára, de aztán intett nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy becserélt” – mesélt érzéseiről Szerető Krisztofer, akinek a lefújás előtt pillanatokban volt egy nagy helyzete is.

„Kellemes emlék az a néhány mozdulat, még pozitívabb lett volna, ha bemegy a lövésem. Ugyanakkor nem szabad telhetetlennek lennem, ennek a bemutatkozásnak is nagyon örülök és remélem, hogy még lesz alkalmam bizonyítani” – zárta gondolatait 19 éves labdarúgónk.

NB I, 27. forduló
FTC: Dibusz - Takács, Blazic, Frimpong, Dvali - Leandro - Isael (Varga, 73.), Tokmac (Szerető, 83.), Bőle, Petrjak - Sihnevich (Böde, 72.)
Paks: Nagy – Bobál, Lenzsér (Szabó J., 56.), Fejes, Kővári – Hahn (Remili, 77.), Kesztyűs, Zsidai, Windecker (Egerszegi, 77.) – Könyves, Simon. 

Cikkajánló

Uzuni: „Sokat dolgoztam ezeken a szabadrúgásokon"

A Puskás Akadémia ellen szabadrúgásból betaláló albán támadó értékelt a lefújás után – VIDEÓ!

Rebrov: Keményen kell dolgoznunk a tavasszal is

Így értékelte a Puskás Akadémia elleni összecsapást Sergei Rebrov vezetőedző.

Uzuni-szabadrúgásgóllal döntetlen Felcsúton

Csapatunk harcos meccsen szerzett egy pontot a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen.

„A játékosaimnak tiszta fejjel kell pályára lépniük”

Sergei Rebrov szerint, a csapatnak elsősorban mentálisan kell erősnek lennie a Puskás Akadémia ellen.
...

Orosz Pál: „Egy ötéves ciklusban 2-3 csoportkör a cél”

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen zajló konferencián.

Félolló, „mezítlábas” gól és áramszünet - beharangozó

Férfi labdarúgóink több emlékezetes meccset vívtak már a Pancho Arénában, szombaton jöhet a következő.

Sergei Rebrov: „A DVTK megtalálta a nyerő taktikát”

Vezetőedzőnk értékelése a DVTK elleni mérkőzés után.

Megszakadt a nagy sorozat, győzött a Diósgyőr

Férfi labdarúgócsapatunk 1-0-s vereséget szenvedett a DVTK elleni második fordulóból elhalasztott bajnokin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most