2019. március 24.
Két fradistával magyar győzelem a vb-ezüstérmes ellen
Lovrencsics Gergővel és Varga Rolanddal verte a horvátokat a magyar labdarúgó-válogatott.

A 2020-es Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában, a világbajnoki ezüstérmes Horvátország ellen ismét egy ferencvárosi játékos, Lovrencsics Gergő kapott helyet a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában.

Az esélyeknek megfelelően a vendégek kezdtek veszélyesebben a Groupama Arénában, Perisic kellemetlen lövését fogta Gulácsi, majd Kramaric hagyott ki nagy helyzetet. Szép szabadrúgás-variáció után Szalainak is megvolt az esélye, aki később Lovrencsicstől is kapott egy jó labdát – ha átveszi, csak Kaliniccsel állt volna szemben.

Gergő a 10. percben egészen éles szögből maga tesztelte a horvát kapust, de Kalinic védett. Lovrencsics három perccel később már a túloldalon, a védelem bal oldalán mentett nagyot a kontrázó Kramaric elől. Sajnos a következő támadásból jött a horvát gól: a védelem rendezetlenségét kihasználva Ante Rebic lőtt Gulácsi kapujába.

A folytatásban Lovrencsicsnek újabb fontos mentéssel és ígéretes indítással jelentkezett, majd a 34. percben Szalainak ívelt előre, aki azonnal tovább tette Dzsudzsáknak. A 100-adszor válogatott szélső visszaadott labdájából pedig Szalai kiegyenlített!

A 40. percben Varga Roland is pályára lépett, miután Lovren le nem fújt belépője után Nagy Dominik nem tudta folytatni a játékot. Támadónk az első félidő hosszabbításában egy kifejelt labdából lövéssel is próbálkozott, de kapu mellé lőtt.

A második játékrészben kevesebb lehetőség akadt a kapuk előtt, de a magyar nemzeti csapat továbbra is egyenrangú ellenfele volt a világranglista negyedik helyezettjének. Sőt!

A 76. percben Varga veszélyes beadásával szögletet harcoltunk ki, amely után Pátkai Máté vezetést szerzett Magyarországnak! 

A 80. percben akár növelhettük is volna az előnyt, Kalmár járt a legközelebb a kavarodásban ahhoz, hogy a horvát kapuba kotorja a labdát.

A hajrában remekül védekezett a magyar csapat, a horvátok a magyar kaput sem találták már el, így óriási magyar győzelem született!

A csoport másik meccsén Wales 1-0-ra legyőzte Szlovákiát, így annak a két egyettüsnek éppúgy három pontja van, mint a magyarnak és a horvátnak.

Eb-selejtező

Magyarország–Horvátország 2-1 (1-1)

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Kádár – Nagy Á., Pátkai – Dzsudzsák (Bese, 85.), Szoboszlai (Kalmár, 65.), Nagy D. (Varga R., 40.) – Szalai

Horvátország: Kalinic – Jedvaj (Petkovic, 77.), Lovren, Vida, Barisic (Leovac, 30.) – Modric, Brozovic – Rebic (Brekalo, 67.), Rakitic, Perisic – Kramaric

Gól: Szalai (34.), Pátkai (76.), illetve Rebic (13.)

Sárga: Dzsudzsák (63.), illetve Lovren (82.)

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin