2021. március 31.
Két játékosunkkal a kezdőben, sima győzelem Andorrában
Dibusz és Lovrencsics kezdőként, Sigér csereként vette ki a részét a válogatott 4-1-es sikeréből.

A magyar válogatott a világbajnoki selejtezők 3. fordulójában Andorra vendégeként lépett pályára. Marco Rossi két fradistát jelölt a kezdőcsapatba, kapusunkat, Dibusz Dénest és csapatunk kapitányát, Lovrencsics Gergőt. Botka Endre és Sigér Dávid a kispadon kezdte a mérkőzést.

Az első negyed órában a magyar csapat két átlövéssel próbálkozott, előbb Kleinheisler, majd Lovrencsics, azonban a kaput egyikük sem találta el. Andorra folyamatosan próbálta tördelni a játékot, sok esetben a sportszerűség határát átlépve. A 24. percben Kalmár Zsolt tört a tizenhatos felé, majd Kleinheislerhez passzolt, aki ballal tűzte kapura a labdát, azonban a kísérlete nem sokkal, de mellé ment. Egy perccel később, Kalmárt kellett ápolni, akinek a térde sérült meg. A Dunaszerdahely játékosa nem is tudta folytatni a játékot, a helyére Gazdag Dániel érkezett. A 30. percben veszélyes helyzetet alakított ki az andorrai csapat, azonban a mieinknek sikerült tisztázni a tizenhatoson belül. 

A 38. percben Dibusz kapujára érkezett egy lövés, azonban kapusunknak nem volt nehéz dolga, fogta a labdát. A félidő vége előtt Szalai Ádám került a kapu elé, de próbálkozását blokkolták a védők. Ezt követően végül megtört a jég, ugyanis a 47. percben megszületett a magyar vezető-gól. Gazdag szöglete után Nikolics emelte középre a labdát, amire Fiola Attila érkezett a legjobban és megszerezte első gólját a nemzeti csapatban. Ezzel zártul az első félidő (0-1).

Rögtön a szünet után közel álltunk a második gólhoz, de Lovrencsics beadása után Gazdag mellé fejelt, de a Honvéd játékosa egy perccel később már pontosabban célzott: Nikolics középre adott labdáját már bebólintotta, megszerezve ezzel önmaga első válogatott gólját és a magyar csapat második találatát (0-2). Néhány perccel később tovább nőtt a magyar előny. Szalai csúsztatása után, Kleinheisler ügyesen pöccintette a kapuba a labdát (0-3).  A 60. percben újabb ferencvárosi játékos lépett a pályára. Nagy Ádámot Sigér Dávid váltotta, míg Nikolics helyére Varga Roland érkezett az utolsó fél órára.

A 67. percben Varga Roland szabadrúgását bravúrral hárította az andorrai hálóőr, Gomes.  Nyolc perccel később Szalai Ádám és Kleinheisler játszott össze, végül utóbbi lövése centikkel kerülte el a kaput.

A meccs hajrájában a csereként beállt Varga Kevin gurította vissza a labdát Gazdagnak, akinek a lövését a védők blokkolták, de a kipattanó Sigér elé került, aki azonban fölé tüzelt. A 88. percben Varga Rolandot buktatták a tizenhatos előtt, így jó helyről végezhettünk el szabadrúgást. Varga lövése a kapufán csattant, de a kipattanóra Loic Nego érkezett a leggyorsabban, aki megszerezte a mieink negyedik gólját. A ráadás perceiben Andorra eljutott a kapunk elé és a szélről érkező beadás Hangya kezére pattant, így a hazaiak büntetőhöz jutottak. Dibusz nem tudott hárítani, Pujol értékesítette a tizenegyest. Így alakult ki a végeredmény, a magyar válogatott 4-1-re megnyerte az Andorra elleni világbajnoki selejtező mérkőzését. Ezzel Marco Rossi csapata három meccsből hét pontot szerezve, az "I" csoport második, pótselejtezőt érő helyén áll. Folytatás szeptemberben, Anglia és Albánia ellen.

Fotó: mlsz.hu

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin