2021. július 20.
Kétgólos előnyt harcoltunk ki a Zalgiris ellen
Férfi labdarúgócsapatunk Myrto Uzuni és Tokmac Nguen góljával nyert a litván bajnok ellen.

Férfi labdarúgócsapatunkra a koszovói bajnok Prishtina búcsúztatása után, a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a litván aranyérmes Zalgiris Vilnius elleni párharc várt. Az első mérkőzésre a Groupama Arénában került sor, amelyre vezetőedzőnk, Peter Stöger a Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Somália – Zubkov, Tokmac, Uzuni – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára. A kispadon már helyet foglaltak új igazolásaink is, Kristoffer Zachariassen és Stjepan Loncar.

I. félidő

Türelmes labdajáratással kezdődött a találkozó, a csapatok nem estek egymásnak rögtön a mérkőzés elején. Végül a 10. percben jött az első helyzetünk: Miha Blazic adott hajszálpontos labdát a jól helyezkedő Uzuninak, ám okosan helyezett lövése a felső lécen csattant. Pár perccel később Tokmac Nguen került helyzetbe Oleksandr Zubkov passza után, ám kísérletét blokkolták a védők.

A 22. percben egy gyors kontrát vezettek a mieink: Ryan Mmaee egy szép csellel előbb lerázta az emberét, majd jól ugratta ki a mellette felfutó Zubkovot, akinek azonban a ziccerét Edvinas Gertmonasnak sikerült kivédenie. 

Két perccel később viszont már nem volt ellenszere a Zalgirisnek. Ismét Ryan Mmaee verte át a védőjét a tizenhatos előterében egy remek Zidane-csellel, és ezúttal Myrto Uzunit hozta nagy helyzetbe, és az előző körben, a Prishtina ellen mesterhármast szerző albán válogatott támadónk ki is lőtte laposan a bal alsó sarkot (1-0).

A 32. percben a vendégek is megvillantak, de Joel Bopesu próbálkozását Dibusz Dénes magabiztosan fogta. 

A másik oldalon egy szöglet után az Eb-n is pályára lépő, ukrán válogatott játékosunk, Zubkov cselezte le magát az alapvonalig, de a kapu előtt elsuhanó labdájába nem tudta egyik játékosunk sem beletenni a lábát. Nem volt megállás, rögtön jött a következő helyzetünk. Ez az akció Zubkovtól indult, aki remekül ívelt a beinduló Eldar Civic fejére, bosnyák válogatott védőnk kísérletét a litván kapus ki tudta védeni.

A sok helyzet végül újabb Fradi-gólt eredményezett: Tokmac indult meg a kezdőkörből, és a norvég támadónk tizenhatos előtt meglőtt labdája utat talált a litván kapuba (2-0). Több helyzet már nem volt az első játékrészben, így kétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

II. félidő

Rögtön egy Ryan Mmaee-fejessel kezdődött a második félidő, ám a kísérlete elment a kapu fölött. Ezt követően a vendégek próbáltak ritmust váltani, és többször el is jutottak a kapunkig igaz, komoly helyzet egyik alkalommal sem alakult ki Dibusz kapuja előtt. A 60. percben közel álltunk a harmadik gólunkhoz, Tokmac lágy beadását Ryan Mmaee fejelte fölé. Pár perccel később ballábasaink pillanata következett: Zubkov ívelt át a jól érkező Eldar Civic elé, aki futtából lőtte el a labdát, ám lövése célt tévesztett.

Ez volt Zubkov utolsó megmozdulása, ugyanis a 69. percben Róbert Mak érkezett a helyére, míg Kristoffer Zachariassen debütálhatott csapatunkban, ő is beállt ekkor. Friss norvég válogatott igazolásunk honfitársát, Tokmacot váltotta.

Pár perccel később Uzuni kapott remek indítást, ám Gertmonas jól lépett ki a kapujából. A 82. percben a saját térfelünkről induló Franck Boli kapott remek indítást, elefántcsontparti támadónk a kaputól 30 méterre eltolta a labdát a kirontó litván kapus mellett, aki el is találta támadónkat, ám a bíró sípja néma maradt...

Azonban jött rögtön a újabb Fradi-akció, ezúttal Boli volt az előkészítő, aki jól ugratta ki Zachariassent, ám a Rosenborgtól igazolt középpályásunk lövésében nem volt elég erő. Három perccel később Boli ezúttal fejjel veszélyeztetett, de nem talált kaput.

Az utolsó percekben 11-est is kiharcoltunk, sajnos Uzuni bal sarokba tartó lövését bravúrral védte a kapus.

Így maradt a 2-0, kétgólos előnnyel utazhatunk jövő héten Litvániába.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
FTC - ZALGIRIS VILNIUS 2-0 (2-0)
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 91.) – Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 69.), Tokmac (Zachariassen, 69.), Uzuni – R. Mmaee (Boli, 76.)
Vezetőedző: Peter Stöger
Zalgiris: Gertmonas – Mikoliunas, Ljubisavljevic, Tatomirovic, Bopesu – Onazi (Kuklys, 84.), Gamakov (Kis, 59.), Verbickas – Kyeremeh (Karamarko, 59.), Tadic (Sylvestr, 65.), Videmont
Vezetőedző: Vladimir Cheburin
Gólszerzők: Uzuni (23.), Tokmac (39.)
Sárga lap: Haratin (45.), illetve Gamakov (43.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin