2024. március 3.
Kétgólos győzelem hazai környezetben
Férfi labdarúgócsapatunk Maiga és Zachariassen góljával győzte le a Kecskemétet.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az Újpest elleni 5-0-s győzelem és a DVSC elleni MOL Magyar Kupa-továbbjutás után a Kecskemétet fogadta a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Dejan Sztankovics a Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic – Ben Romdhane, Maiga, Loncar - Zachariassen, Varga B., Marquinhos kezdőtizenegyet küldte pályára.

I. félidő

A mérkőzés elején Varga Barnabás ívelt középre, de tisztázott a védelem. Több kemény belépő is volt a találkozó első tíz percében, sárgát egyedül a vendégek részéről Helmich kapott még ekkor. A 11. percben Civic adott be egy szabadrúgást, Abena helyzetbe került, de mellé ment a fejese. Cserélni kényszerültek a vendégek a 19. percben, Banó-Szabó érkezett Helmich helyett. A 29. percben Loncar beadása után Varga fejelte középre a labdát, de Zachariassen nem tudott belenyúlni. Dejan Sztankovics szerette volna megelőzni, hogy emberhátrányba kerüljünk, ezért lehozta a sárga lapos Ben Romdhanét, akinek a helyére Abu Fani érkezett. A 43. percben Maiga lövését fogta a kapus. Az első félidő ráadásában egy szöglet után Loncar próbálkozott távolról, veszélyesnek tűnt, de fejjel beleértek a labdába a hazaiak. Viszont azt ezt követő sarokrúgás után egy középrefejelt labdát Maiga kotort közelről a kapuba, ezzel megszereztük a vezetést (1-0)!

II. félidő

Az 53. percben érkezett a második játékrész első helyzete, Abu Fani lőtt éles szögből, védett Varga. A szögletet utána Zeke vágta ki. A 62. percben Vargát Pesics váltotta támadó poszton. A 64. percben Zsótér lövése után Horváthról a kapunkba került a labda, de les miatt érvénytelenítették a kecskemétiek gólját. Ezután Pesics beadásba Zachariassen ért bele jó ütemben, ezzel megdupláztuk az előnyünket (2-0)! A biztosabb előny tudatában három helyen is változtattunk: lement Botka, Civic és Marquinhos, érkezett Makreckis, Ramírez és Kodro. A 77. percben Abu Fani tekert távolról fölé. A 85. percben Ramírez tisztázott fejjel egy beadást. A 90. percben Pesics készített le Zachariassennek, de nem sikerült jól a lövés. A hatperces hosszabbítás végén még veszélyes helyről jöhetett szabadrúgással a Kecskemét, de fölé szállt a próbálkozás.

Csapatunk tehát fontos három pontot gyűjtött hazai pályán. Legközelebb március 10-én, vasárnap 15.30-tól a Székesfehérvári Sóstói Stadionban lépünk pályára a Fehérvár FC ellen.

OTP Bank Liga, 23. forduló
FTC-Kecskemét 2-0 (1-0)
FTC: Dibusz – Botka (Makreckis, 71.), Abena, Cissé, Civic (Ramírez 71.) – Ben Romdhane (Abu Fani, 39.), Maiga, Loncar - Zachariassen, Varga B. (Pesics, 62.), Marquinhos (Kodro, 71.) Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Kecskemét:
Varga B. – Katona, Szűcs, Belényesi, Szabó A. (Nagy O., 71.) – Zeke, Vágó (Meszhi, 86.), Helmich (Banó-Szabó, 19.), Zsótér (Májer, 86.) – Horváth K., Lukács (Szendrei, 86.)
Vezetőedző: Szabó István

Sárga lapok: Ben Romdhane (27.), ill. Helmich (7.), Lukács (20.), Vágó (49.)

Gólok:
Maiga (45+4.), Zachariassen (68.)

Cikkajánló

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

Sztankovics üzent a szurkolóknak - Minden jót, Stef!

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője egy milánói kórházból, fia mellől küldött üzenetet – VIDEÓ!

„A ZTE veszélyes támadókkal rendelkezik”

A Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzés előtt pályaedzőnk, Leandro de Almeida osztotta meg várakozásait.

„Eddig a példaképem volt, talán most már a barátom is!”

Különleges szülinapi meglepetésben segédkezett a Fradi szintén szülinapos klublegendája – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin