2023. december 17.
Háromgólos győzelemmel zártuk az évet!
Lisztes, Aaneba és Ben Romdhane góljával vertük a Zalaegerszeget 2023 utolsó bajnokiján.

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Zalaegerszeget fogadta az OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójában. Együttesünk a héten hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentina ellen az UEFA Európa Konferencia Ligában, így csoportja második helyén végzett, és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, így jó formában, motiváltan várhatta az évzárót. A naptári év utolsó mérkőzésén Dejan Sztankovics a Dibusz - Pászka, Aaneba, Cissé, Civic - Abu Fani, Besic - Marquinhos, Zachariassen, Lisztes - Pesics kezdőnek szavazott bizalmat. 

A találkozó előtt az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál csapatkapitányunkat, Dibusz Dénest, valamint brazil szélsőnket, Marquinhost díjazta. Dibusz Dénes kapta a HSA Hónap Játékosa-díjat, ugyanis drukkereink őt választották november legjobb FTC-labdarúgójának, míg Marquinhos a Paks ellen játszotta 50. bajnoki mérkőzését a Ferencvárosban. 

I. félidő

A mérkőzést a mieink kezdték jobban, az első percekben többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani. A 14. percben Lisztes kapott jó labdát, kicselezte védőjét, és 12 méterről, középről lőtt, de Dombó bravúrral hárított. Négy perccel később a vendégeknek is megvolt az első próbálkozása, de Dibusz fogta a távoli lövést.

A 22. percben Abu Fani vette célba a vendégek kapuját, távoli bombáját Dombó azonban kiütötte. A félidő hajrájában a kapujához szögeztük a Zalaegerszeget, több helyzetünk is volt, a legnagyobb talán a 45. percben, ekkor Abu Fani beadását követően Zachariassen fejelt a kapu mellé. 

II. félidő

A második játékrészben már nem kellett sokáig várni a gólra, az 50. percben Lisztes talált be, aki Pesics blokkolt lövésére csapott le (1-0). Négy percel később Marquinhos előtt adódott ziccer, de brazil támadónk a bal kapufa mellé lőtt. A 68. percben ismét Marquinhos lőtt, ezúttal a tizenhatos sarkáról, de kísérlete elkerülte a kaput. Ugyanebben a percben Dejan Sztankovics cserélt, Besicet Baráth váltotta. 

A 73. percben Abu Fani szögletére Pesics érkezett, de kapu fölé perdített. Három perccel később együttesünk megduplázta előnyét, egy szögletet követően Lisztes csúsztatta meg a labdát, amely Aaneba elé került, védőnk pedig öt méterről a jobb alsóba lőtt (2-0). Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Zachariassen lökete ment el centikkel a felsőléc fölött.

A 80. percben vezetőedzőnk ismét cserélt, Abu Fani helyére Gojak, míg Pesics helyére Ben Romdhane érkezett. Tunéziai légiósunk pályára küldése jó döntésnek bizonyult, a 86. percben Zachariassentől kapott labdát, majd 14 méterről óriási gólt ragasztott a ZTE kapujába, ezzel először volt eredményes klubunk színeiben (3-0). A 90. percben Kehinde is pályára lépett, míg Zachariassen helyett Tokmac állt be.

Ezzel csapatunk háromgólos győzelemmel zárta a 2023-as esztendőt és a bajnokság második helyén telel.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 17. forduló

FTC-ZTE FC 3-0 (0-0)

FTC: Dibusz - Pászka, Aaneba, Cissé, Civic - Abu Fani (Gojak, 80.), Besic (Baráth, 68.) - Marquinhos (Kehinde, 90.), Zachariassen (Tokmac, 90.), Lisztes - Pesics (Ben Romdhane, 80.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

ZTE FC: Dombó - Lesjak, Evangelou, Várkonyi, Medgyes - Szankovics - Mim (Ubochioma, 54.), Bedi, Szendrei (Szalay, 54.), Sajbán - Németh (Croizet, 33.)
Vezetőedző: Márton Gábor

Sárga lapok: Lisztes (89.), illetve Evangelou (41.)

Gólok: Lisztes (50.), Aaneba (76.), Ben Romdhane (86.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin