2021. augusztus 18.
Szoros vereség Svájcban, de még semmi nem dőlt el
Férfi labdarúgócsapatunk 3-2-re kikapott a Young Boystól a BL-selejtező rájátszásának első meccsén.

Férfi labdarúgócsapatunk a koszovói, a litván és a cseh bajnok búcsúztatása után az egymást követő második évben is eljutott a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásáig, ahol az ellenfele a legutóbbi négy svájci bajnokságot megnyerő Young Boys. A BL-csoportkörös szereplésről döntő párharc első felvonását a mieink idegenben, Bernben, a Wankdorf Stadionban játszották. Vezetőedzőnk, Peter Stöger a Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka – Haratin, Laidouni, Somália – Zubkov, Uzuni, Boli kezdőt küldte a pályára.

 

I. félidő  

A mieink indították útjára a labdát, ám a hazaiak azonnal helyzetbe kerültek, de szerencsére Henry Wingónak sikerült kicsúsztatni a veszélyesen érkező beadást. Ezt követően Somália kért ápolást, de középpályásunk folytatni tudta a játékot. A harmadik percben Ngamaleu fejelt a kapunk mellé, érezhető volt, hogy a svájciak rögtön a meccs elején nyomást akarnak ránk gyakorolni. Pár perccel később nagy lövés érkezett a kapunkra, Dibusz Dénes ugyan hárítani tudott, de kipattant róla a labda, amit végül sikerült eltakarítanunk.

A 14. percben Franck Boli csapott le egy labdára, majd elefántcsontparti csatárunk óriási erővel zúdította a játékszert a hálóba. Nem sokáig örülhettünk, ugyanis a másik oldalon, alig két perccel később Elia megpattanó lövése is utat talált a mi kapunkba (1-1).

A 25. percben Oleksandr Zubkov passzából Botka Endre került ziccerbe, akit lerántottak a tizenhatoson belül. A jogos büntető mellett, a hazaiak Hefti kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek, mi pedig nagy esélyhez jutottunk. A tizenegyeshez Myrto Uzuni állt oda, aki ugyan a büntetőt kihagyta, ám a kapu előtti kavarodás után Aissa Laidouni bekotorta a labdát a gólvonalon túlra. Azonban a videóbírózás után szabadrúgást ítéltek kifelé, miután a büntető elvégzése közben Laidouni belépett a tizenhatoson belülre. 

Nagy kár volt érte, mivel a 39. percben egy baloldalról érkező, veszélyes beadást Dibusznak ugyan sikerült kiütnie, ám a labda Sierro elé került, aki óriási gólt lőtt, ezzel fordított a Young Boys (2-1). Még a hosszabbításban eleresztett mind a két csapat egy-egy lövést, azonban újabb találat nem született.

 

II. félidő

Rögtön nagy helyzet alakult ki kapunk előtt egy kontra végén, ám Somália elképesztő sprintet levágva, az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Pár perccel később jó helyről kaptunk szabadrúgást, nagyjából 25 méterre a kaputól. Zubkov lövését viszont Faivre szögletre tudta ütni, majd Botka próbálkozott távolról, ám a kísérlete fölé ment. A másik oldalon Dibusznak kellett résen lennie egy szöglet után, a lapos lövést azonban meg tudta fogni.

A 65. percben Garcia ment el a jobboldalunkon, majd tiszta lövőhelyzetbe került, Dibusznak nem volt esélye védeni, így már kétgólos volt a svájciak előnye (3-1).

Peter Stöger is érezte, hogy frissítenie kell.

Érkezett is Ryan Mmaee Botka helyére, majd Zubkovot Róbert Mak váltotta. És bár megint a svájciak jártak közelebb a gólhoz, szerencsére az újabb lövésük elkerülte a kapunkat. A 82. percben aztán  Franck Boli megszerezte saját maga és csapatunk második gólját (3-2).

A hajrára még beállt a Myrto Uzunit váltó Szánthó Regő, az eredmény azonban már nem változott, 3-2-es vereséget szenvedtünk Svájcban, így egygólos hátrányból várhatjuk az augusztus 24-én, kedden rendezendő budapesti visszavágót.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-rájátszás, 1. mérkőzés
Young Boys – FTC 3-2 (2-1)
Bern, Wankdorf  Stadion

Young Boys: Faivre – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht (Macerias, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins, Ngamaleu – Elia (Mambimbi, 86.), Siebatcheu (Kanga, 57.). Vezetőedző: David Wagner
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 69.) – Haratin, Laidouni, Somália, – Zubkov (Mak, 79.), Uzuni (Szánthó, 86.), Boli. Vezetőedző: Peter Stöger
Sárga lapok: Siebatcheu (13.), Zesiger (16.), Elia (26.), illetve Haratin (22.), Laidouni (48.), Blazic (69.)
Piros lap: Hefti (25.)
Gólszerzők:  Elia (16.), Sierro (40.), Garcia (68.), illetve Boli (14., 82.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin