2020. október 24.
Kétgólos siker, derbi-győzelemmel hangoltunk a Dinamóra
A 2020/2021-es szezon első Újpest elleni derbijét Tokmac és Somália gólja döntötte el.

Harmincegyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a keddi, Barcelona elleni BL-mérkőzés után szombaton az Újpest együttesét látta vendégül a Groupama Arénában. Szerdán ismét a Bajnokok Ligájában lesz jelenése Sergei Rebrov csapatának, mely a Dinamo Kijevet látja vendégül, ugyancsak az Üllői úton.

Első félidő

A mieink kezdőcsapatában több változás is volt a hétközi összecsapáshoz képest: bekerült a védelembe Lovrencsics Gergő, Lasha Dvali és Marcel Heister, a középpályán Haratin helyét Somália vette át, míg a támadósorban ezúttal Róbert Mak és Franck Boli szerepelt. Szlovák válogatott támadónk most kezdett először a Ferencvárosban.

A vendégcsapat indította útjára a labdát, de a ferencvárosiak gyorsan megszerezték azt, majd lassú építkezéssel, türelmesen próbáltak üres területeket találni, ahol meg lehet lepni az újpestieket. Az első percekben egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot, egyelőre csak ismerkedtek egymással a felek. A hatodik perc elején jött az első lövés: a Fradi a félpályánál szerezte meg a labdát, majd Boli passzolta ki balra, ahol érkezett Róbert Mak, aki kétszer is igazított rajta, de az éles szögből leadott kísérletét Pajovic védte.

Öt perccel később ismét a Fradi kerülhetett volna helyzetbe: Lovrencsics játszotta meg a tizenhatos előterében üresen álló Zubkovot, aki a labdaátvétel után ugyan megverte védőjét, de lőni már nem tudott. Pillanatokkal később újra ukrán szélsőnk volt az egyik főszereplő: a felezővonalnál remekül olvasta a vendégek szándékát, majd két igazítás után kiugratta Makot, aki lőtt is, de Pajovic leért a labdára és bravúrral hárított.

Jó iramban zajlott a játék az első játékrész első felében, ahol főleg a Fradi akarata érvényesült, míg a vendégek csak elvétve jutottak el a hazai kapu előterébe. A zöld-fehér védelem rendre állta a sarat és megálljt parancsolt az Újpest próbálkozásainak. A 26. percben ismét a mieink előtt adódott lehetőség: Zubkov két védő között elpasszolva a labdát indította Tokmacot, a norvég ugyan kisodródott, de otthagyta még Bolinak, aki lőtt is, de Pajovic ezúttal is résen volt.

A 32. percben egy mélységi passz után Simon ugorhatott volna ki, hogy aztán Dibuszra vezethesse a labdát, már úgy tűnt lépéselőnybe is került, de az 50. bajnokiját játszót Marcel Heister egy jóütemű becsúszással szerelni tudott.

Öt perccel a félidő vége előtt a Ferencváros megtörte a jeget: Lovrencsics jobb oldali beadása után Tokmac a védőt megelőzve fejelt a vendégkapuba (1-0). Ezt követően már nem történt változás, 1-0-s előnnyel vonultunk pihenőre.

Második félidő

A félidőben egyik vezetőedző sem változtatott, ugyanaz a 22 játékos futott ki, mint akik az első játékrész végén lementek.

A fordulás után tíz percet kellett várni az első lehetőségre, amikor a vendégek részéről Tallo próbálkozott, de lövése nem okozott gondot Dibusznak. A 56. percben Rebrovnak is változtatnia kellett: egy kisebb sérülés után Dvali helyét Frimpong vette át. Az első játékrészhez hasonlóan a folytatás első perceiben is a Ferencváros akarata érvényesült. A 61. percben a zöld-fehér nyomás góllá érett: Mak szöglete után Somalia lőtte a másodikat (2-0). Brazil játékosunk kapásból lőtt, szép találat volt!

Pillanatokkal később ukrán vezetőedzőnk ismét belenyúlt a csapatba: Tokmac helyét Isael, Zubkovét Skvarka vette át. A második gól után sem hagyott alább a ferencvárosiak kedve, mentek előre, szerették volna meghálálni a stadionban levő szurkolók szüntelen biztatását.

A kétgólos hátrány tudatában Predrag Rogan is kettőt változtatott: Mitrovic és Simon hagyta el a játékteret, helyükre Szakály és Bacsa került. A 77. percben egy újpesti indítás után Dibusz ütötte el a vendégek támadóját, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Tallo állt oda, de Dibusznak sikerült őt megzavarnia, a lila-fehér játékos kihagyta a tizenegyest.

Rebrov válaszul kettőt is cserélt: Somalia helyett Sigér, Mak helyett a Barcelonában gólt szerző Ihor Haratin érkezett. A mérkőzés hajrájába érve sem vett vissza az FTC, folyamatosan rohamozták az újpesti kaput, a 87. percben Isael lövését ütötte oldalra Pajovic. A hosszabbítás utolsó perceiben Frimpong kapott piros lapot, de a végeredményen ez már nem változtatott, újabb derbigyőzelemmel hangoltunk a szerdai, Dinamo Kijev elleni BL-csoportmeccsre.

Férfi labdarúgás, NB I, 8. forduló
FTC–Újpest 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Bogár Gergő
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali (Frimpong, 57.), Heister – Somalia (Sigér, 80.), Laidouni – Zubkov (Skvarka, 65.) , Tokmac (Isael, 65.), Mak (Haratin, 80.) – Boli Vezetőedző: Sergei Rebrov
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Koutroumpis, Ristevski, Antonov– Perosevic (Beridze, 38.), Onovo, Csongvai, Mitrovic (Szakály, 74.), Simon (Bacsa, 74.) – Tallo (Gigic, 85.) Vezetőedző: Predrag Rogan
Gólszerzők: Tokmac (40.), Somalia (62.)
Sárga lapok: Heister (67.), Dibusz (76.) illetve Mitrovic (50.), Beridze (64.), Antonov (74.), Csongvai (78.), Bacsa (85.), Onovo (90.)
Piros lap: Frimpong (91.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin