2022. október 2.
Kétgólos vereség Kecskeméten
A sáros talajú pályán nem bírtunk az újonccal az NB I 9. fordulójában.

Három hét szünet után folytatódott a küzdelem a magyar labdarúgó-élvonalban. Az egyik újonc, a Kecskeméti TE otthonába látogatott bajnoki és kupacímvédő, valamint aktuális listavezető férfi focicsapatunk az NB I 9. fordulójában. A KTE-vel legutóbb a 2014-2015-ös idényben találkoztunk, akkor otthon és idegenben is 3-1-re vertük őket. Csapatunk magabiztosan kezdte az idei szezont: hat meccsből hatot megnyerve, 18-1-es gólkülönbséggel állt gárdánk a tabella élén a meccs előtt. A Kecskemét sem szégyenkezhet, a fordulót még a harmadik helyről várta, a várakozásokat jócskán túlszárnyalva eddig. A nemzetközi porondon is csoportelső együttesünk jövő csütörtökön rendkívül fontos UEFA Európa Liga-találkozót játszik a szerb Crvena zvezdával Belgrádban, így a válogatott meccsek után néhány nappal Sztanyiszlav Csercseszovnak a kezdőcsapat kijelölésénél alaposan figyelembe kellett vennie a játékosok frissességét. Mesterünk az alábbi tizenegyet küldte a pályára a Széktói stadionban: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Vécsei – Auzqui, Gojak, Tokmac – Boli.

I. félidő

Zöld-fehér csíkos mezben játszó csapatunk kezdte a találkozót. A pálya talaja sajnos az elmúlt napok esőzései miatt nem a legjobb állapotú volt, s pár percnyi játék után sártengerré változott. Az első helyzet Boli előtt adódott a 6. percben Esiti indítása után, ám támadónk lesről indult. A 8. percben jött a válasz, egy baloldali beadás után Tóth Bence fejelhetett tisztán a tizenegyespontról, de szerencsére célt tévesztett. Nem sokkal később ismét Tóth került helyzetbe, de Knoester menteni tudott előle. A túloldalon Civic tartotta meg szerencsével a labdát, a beadás után azonban kivágták a labdát az érkező Esiti elől. A 14. percben Boli ment el szépen a jobboldalon, magasan középre emelt, Tokmac üresen érkezett a labdára, s 13 méterről félfordulatból fölé lőtt. Két perccel később Esiti találta meg jó labdával a berobbanó Gojakot, aki egy visszacsel után az ötös sarkáról laposan lőtt, de Varga Bence védett. A 21. percben Vécsei óriásit mentett, Tóth Bence tartotta meg a labdát az ötösvonalunkon, visszakészített és az érkező Szalai lőhetett, de középpályásunk blokkolt. A szöglet után a baloldalról átkerült a labda a jobboldalra, jött a beadás, s Tóth centikkel csúsztatott a jobb kapufa mellé. A 23. percben már előttünk adódott lehetőség, jobboldali szöglet után Boli elé került a labda, aki védőkkel  a nyakán sarokkal próbált gólt szerezni, ám a labda elakadt a kapu torkában. Ezt követően pedig Vécsei próbálkozott távoli lövéssel, ám nem volt veszélyes a kísérlete 24 méterről. A 28. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy szabadrúgást gyorsan elvégzett a KTE, a jobb oldalon felfutó Nagy Krisztián teljesen egyedül érkezett, s a kivetődő Dibusz felett a kapuba nyesett (1-0). A 31. percben Carlos Auzqui kapta a meccs első sárga lapját, miután odarúgott Zekének. A 32. percben Knoester rántotta le a tizenhatoson belül Tóthot, Karakó pedig büntetőt ítélt. Holland védőnk sárga lapot kapott. Az eredményjelzőn közben megjelent, hogy a videóbíró (VAR) átmenetileg nem működik, így nem tudták visszanézni az esetet. A büntetőből Nagy Krisztián a jobb alsóba gurított a kapufa segítségével (2-0). Később a VAR is megjavult. Vécsei próbált Boli fejére ívelni, aki az ötösön ugrott a labdáért, de Varga kapus megszerezte a labdát. A 42. percben Civic szabadrúgása után Samy Mmaee fejelt nem túl veszélyesen Varga kapus kezébe. Vágó Levente kapott a szünet előtt sárga lapot a hazaiaktól. A 45. percben Auzqui adott be élesen jobbról, de sorra lemaradtak csatáraink a labdáról. Két perc volt a hosszabbítás az első játékrészben. A félidő lefújása előtt Civic tekert be balról, Rjaskó lábán megpattant a labda, s alig kerülte el a bal kapufát.



II. félidő

A szünetben egyet cserélt Csercseszov: Gojak helyére Zachariassent küldte be. Egy gyors Auzqui-helyzet jelezte, hogy azonnal szépíteni szeretnénk, de lövése kivágódott egy védőről. Válaszként a KTE-ből Szalai bombázott csúnyán mellé távolról. Civic lapos lövését védte Varga az 55. percben. Az 57. percben Adama Traoré érkezett csapatunkba, Esiti helyére állt be. A 61. percben nagy lehetőségünk maradt ki: Traoré passzolt Zachariassenhez, ő középre gurított, ahol érkezett Boli, de szögletre mentettek a védők, amelyből végül Auzqui durrantott fölé messziről. Újabb cserék jöttek nálunk, a 63. percben: Besic és R. Mmaee állt be Auzqui és Vécsei helyére. A 68. percben jobbról Wingo adott be, de Szalai fejjel mentett Traoré elől, majd balról Civic tekert vissza egyből, ekkor már mali szélsőnk hozzáfért a labdához, amely majdnem behullott a bal felsőbe, de Rjaskó kifejelte a labdát szögletre. Tóth Bence kapott sárga lapot, mert rácsúszott Knoesterre. A 72. percben kitört egy kakaskodás a pályán, amely végén Zeke és Tokmac kapott sárgát. Egyre többet próbálkoztunk távolról, de előbb Samy Mmaee, majd Besic is fölé bombázott. Utolsó cserénk Marquinhos volt, aki Wingót váltotta. A 80. percben Adama Traoré lövésénél kellett védenie a hazai kapusnakm a meccs végén pedig Besic és Marquinhos is próbálkozhatott.
Változás már nem történt, így együttesünk a 2022/23-as szezon első vereségét szenvedte.

NB I, 9. forduló
Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 2-0 (2-0)
Kecskemét, Széktói stadion. V.: Karakó
KTE: Varga B. – Szabó A., Szalai G., Belényesi, Rjasko, Zeke – Banó-Szabó (Katona, 78.), Vágó, Szuhodovszki (Szabó L., 72.), Nagy K. (Sági, 89.) – Tóth B. (Djuranovic, 89.)
Vezetőedző: Szabó István
FTC: Dibusz – Wingo (Marquinhos, 76.), S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti (Traoré, 57.), Vécsei (Besic, 63.) – Auzqui (R. Mmaee, 63.), Gojak (Zachariassen, 46.), Tokmac – Boli Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Sárga lap: Vágó (44.), Tóth B. (69.), Zeke (71.), ill. Auzqui (31.), Knoester (32.), Tokmac (71.)
Gólok: Nagy K. (28., 33. – 11-esből)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin