2021. február 27.
Kettővel is vezettünk, végül iksz lett az örökrangadó
Zubkov duplázott, Mak 11-est hibázott, a kék-fehérek 0-2-ről mentettek pontot.

Labdarúgócsapatunk számára örökrangadó következett a bajnokságban, a mieink az MTK Budapest otthonába látogattak szombat este. A védelem közepén először állt össze a Mmaee, Dvali páros, Giorgi Kharaishvili pedig első alkalommal kezdett együttesünkben.

I. félidő

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már az 1. percben megszereztük a vezetést: Isael úgy szerzett labdát 20 méterre a kaputól, hogy az Zubkovhoz került, aki nem passzolt, hanem 20 méterről, jobbal óriási gólt ragasztott a bal felsőbe (1-0 ide)!

Pár percre rá Laidouni emelt nagyszerűen Uzuni elé, aki balról, tökéletesen ívelt át a hosszúra Isaelhez, ő viszont sajnos közelről csak a baloldali kapufát találta el. És még mindig a 10. perc előtt voltunk, amikor Lovrencsics tuszkolta át a labdát jobbról a hosszúra, a megpattant játékszerbe az érkező Kharaishvili csak belekapni tudott, így nem lett veszélyes az akció.

A 23. percben már a második Zubkov- és Fradi-gól is megszületett. Ukrán szélsőnk előbb labdát szerzett az ellenfél 16-osánál, majd csinált két remek cselt, és elegánsan emelt Mijatovic fölött a kapuba (2-0 ide).

Nem sokkal később Zubkov közel járt a mesterhármashoz is. Uzuni passzolta fel a labdát Isaelnek, aki egyből pörgetett Zubkov elé, ő nagy lendülettel támadta meg a kaput, majd balról, 12 méterről óriási erővel lőtt a rövid felső felé, de a labda a felső lécről fölé pattant.

Az MTK-nak a 37. percben volt először kisebb lehetősége, ekkor Cseke tüzelt 25-ről jócskán fölé.

 

II. félidő

A játékrész első helyzetét ismét mi alakítottuk ki: Zubkov szöglete után Laidouni szedte össze a labdát a rövidnél, erősen középre lőtt, a labdát Isael szelídítette meg, majd közelről kapura sarkazott, de az MTK kapusa résen volt.

Az 55. percben mégis a hazaiak szépítettek: Varga Roland balról, erősen középre lőtt szabadrúgását Nagy Zsombor fejelte közelről, védhetetlenül a kapunkba.

Az 58. percben Sigér cselezte magát lövőhelyzetbe, majd 20-ról, ballal a jobb sarok mellé lőtt.

A 60. percben pedig egyenlített is az MTK. Isael mellett esett el Schön a 16-oson belül, a megítélt 11-est Varga Roland lőtte a jobb sarokba (2-2).

A 66. percben kettőt is cseréltek a kék-fehérek: Ikenne-King és Prosser érkezett Miovski, valamint Alho helyett. Két percre rá pedig Rebrov is duplán változtatott, ő Tokmacot és Skvarkát küldte be Kharaishvili, valamint Uzuni helyére.

Helyzetek sajnos ebben az időszakban nem akadtak, cserék annál inkább, a 77. percben Wingót (Lovrencsics helyett) és Makot (Zubkov helyett) is pályára küldte Rebrov.

Wingo beállása után rögtön próbálkozott is, de az MTK kapusa fogta a kísérletet.

A 80. percben Skvarka ívelt be szabadrúgásból, Mmaee Laidounihoz fejelt, akit csúnyán felrúgtak, 11-est kaptunk. Mak gyenge büntetőjét Mijatovic azonban megfogta.

A hajrában Sergei Rebrov még pályára küldte a horvát támadót, Roko Baturinát is, azonban inkább a házigazda előtt adódtak lehetőségek. A hosszabbításban Tokmac Nguen révén még volt esélyünk a harmadik gól megszerzésére, ám norvég csatárunk estében másfél méterről fölé lőtt.

A ráadás perceiben az eredmény nem változott már, egy pontot szereztünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezzel a Puskás Akadémia délutáni vereségének köszönhetően 15 pontra növeltük előnyünket az OTP Bank Liga élén.

NB I, 23. forduló

MTK Budapest-FTC 2-2 (0-2)

MTK: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 66.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera – Kata (Dimitrov, 34.), Cseke, Mezei – Varga R. (Balázs B. 90.), Miovski (Prosser, 66.), Schön

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Wingo, 78.), Mmaee, Dvali, Civic – Sigér, Laidouni – Kharaishvili (Tokmac, 68.), Uzuni (Skvarka, 68.), Zubkov (Mak, 77.) – Isael (Baturina, 85.)

Sárga lap: Sigér (44.), Miovski (50.), Mmaee (54.), Civic (64.), Laidouni (88.), illetve Herrera (70.), Mezei (80.)

Gólszerző: Nagy Zs. (55.), Varga R. (60. – 11-esből), ill. Zubkov (1., 23.)

Cikkajánló

Rebrov: „El kell beszélgetni a játékosokkal”

Vezetőedzőnk szerint nem érdemeltünk győzelmet Kisvárdán.

A szezon első 0-0-ját játszottuk Kisvárdán

Nem sikerült feltörnünk a hazai védelmet, így egy pontot szereztünk idegenben.

„A szurkolóinkért is meg akarjuk nyerni a bajnokságot”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov küzdelmes meccsre számít a jól szervezett Kisvárda ellen.

Párharc: Stadionavató, 4/4 siker idegenben

A Kisvárda elleni múltidézés mellett azt is megnéztük, hogyan lehetünk bajnokok már most szombaton.

Kisvárdán bajnokok lehetünk - ÍME, a hétvégi program!

Az FTC-Telekom az MK-döntő előtt bajnokit is játszik az Astrával • Két Honvéd-elleni meccs jön.

Heti program

Számos mérkőzés vár a héten a Ferencváros sportolóira.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

„Fontos, hogy már jövő héten meglegyen a bajnokság”

A Puskás Akadémia elleni egyenlítő-találat szerzője, Aissa Laidouni értékelt - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most