archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. október 8.
Kiemelkedő egyéni teljesítmények, Fradi-játékosok a toplisták élén!
Nehéz hétvégén van túl labdarúgócsapatunk, hiszen a DVSC elleni találkozón a 31. perctől emberhátrányban kellett futballoznunk. Ennek ellenére nagyot küzdöttünk és döntetlent értünk el, ráadásul játékosaink egyénileg is kiemelkedőt nyújtottak, a statisztikák alapján a forduló legjobb játékosai közé kerültek!

A forduló legjobb játékosa csatárunk, Davide Lanzafame lett! Ő érte el a legnagyobb InStat-indexet (371-est), azaz neki lett a legmagasabb a teljesítménymutatója az InStat statisztikai elemzőrendszer alapján.

Olasz játékosunk kétszer is egyenlíteni tudott a Debrecen ellen akkor, amikor már emberhátrányban voltunk, ráadásul a 39. percben még szabadrúgásból is majdnem betalált. Lanzafame már 40 NB I-es gólnál tart, ez volt a hatodik találata ebben a szezonban, amivel átvette a vezetést a góllövőlistán!

Nem ő az egyetlen, aki a forduló legjobbjai közé került Sergei Rebrov csapatából. Sigér Dávid is kiemelkedően játszott, a 306-os InStat-indexével a negyedik legjobb játékos lett a hétvégén. Az összteljesítmény mellett egyéb specifikus listákon is az élmezőnyben voltak játékosaink. Lanzafame még két listán az élen zárt, ő mutatta be a legtöbb sikeres cselt (6-ot), és ő szenvedte el a legtöbb szabálytalanságot (7-et) is.


A passzok területén is kiemelkedők voltak labdarúgóink. A sikeres passzok toplistáján a dobogón csak Fradi-játékos van, az első helyet Miha Blazic (104 kísérletből 94 sikeres - 90%-os teljesítmény), a másodikat Leandro (100/89 - 89%), a harmadikat Lovrencsics Gergő (97/83 - 86 %) érte el, az ötödik helyen pedig Sigér Dávid (81/72 - 89%) zárt.

A legtöbb sikeres támadópasszt (a mezőkövesdi Szalai Attilával holtversenyben) Leandro hajtotta végre, 60 próbálkozásából 53 társat talált meg (88%-os teljesítmény), a harmadik legtöbbet pedig (szintén holtversenyben az ugyancsak mezőkövesdi Cseri Tamással) Lovrencsics Gergő (65/51 - 78%).

Ha már statisztikai adatok, érdemes ránézni arra is, milyen mutatókat hoztunk csapatszinten a DVSC ellen. Mint a lentebbi ábra is mutatja, az emberhátrány ellenére minden fontos mutatóban (passzok, sikeres passzok, labdabirtoklás, lövések, szögletek, megnyert párharcok) jócskán felülmúltuk ellenfelünket.

Csapatunk egyetlen veretlen együttesként tíz forduló elteltével, 24 ponttal, ötpontos előnnyel vezeti az NB I tabelláját!

(A statisztika forrása: mlsz.hu)


Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin