2020. december 8.
Szoros vereséggel zártuk a BL-csoportkört
Az FTC férfi futballcsapatának idei BL-szereplése egy 1-0-s kijevi vereséggel ért véget.

Férfi labdarúgócsapatunk kedd este a 2020/2021-es szezon utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén lépett pályára Ukrajna fővárosában, Kijevben a Dinamo Kijev vendégeként. Sergei Rebrov a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Somália, Laidouni, Haratin – Zubkov, Tokmac, Uzuni tizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

Jól kezdtük a mérkőzést. A 4. percben Heister adott be balról, s ugyan ezt kicsúsztatták, a labda Lovrencsicshez került, aki 20-ról lőtt is, sajnos mellé.

Ezután a hazaiak is próbálkoztak: Garmash adott be veszélyesen jobbról, Verbic elől azonban nagy bravúrral mentett Dibusz.

A 21. percben Laidouni tartotta meg a labdát és emelt volna középre a 16-oson belül, de a játékszer elakadt egy hazai játékos kezében. Úgy tűnt, visszanézték az esetet, de így sem ítéltek 11-est a javunkra. Az első félórában nagyon agresszívan, sokszor letámadva játszottunk, ami láthatóan nem tetszett az ukránoknak.

A 38. percben is szép támadást vezettünk: Uzuni ívelte az ötös környékére bemozduló Zubkovhoz a labdát, aki levette azt, majd eltolta a kapus mellett is, de a védők visszaértek és szögletre tisztáztak. 

Öröm volt ekkor a mieink játékát nézni. Persze figyelni kellett az esetleges ellentámadásokra is, mert látszott, hogy a Dinamónál arra készülnek, elég, ha egyszer elmennek egy gyors kontrából.

A 40. percben Tokmac és Zubkov játszott össze elöl, de szögletre mentett a Dinamo védője, így 0-0 maradt az első félidő állása.

II. félidő

Sergei Rebrov a szünetben nem cserélt, a korábban látott tizenegy folytathatta a játékot. Az újrakezdés után 8-10 perccel kétszer is ígéretes helyzetbe kerültünk: előbb a Tokmac passza után kapura törő Zubkov lövését blokkolták, majd fordított felállásban, Zubkov továbbítása után Tokmac lőtt, de nem járt sikerrel. Norvég csatárunk előtt adódott a nagyobb lehetőség, a szezonban eddig legeredményesebb labdarúgónk 11 méterről lőtt, de védett a hazai kapus.

A kihagyott helyzetek sajnos megbosszulták magukat. Az 58. percben Miha Blazic kezezett a kapunktól 20 méterre, kissé balra, sárgát kapott érte. Ami fontosabb: a megítélt szabadrúgást Carlos de Pena beívelése után Denis Popov közelről a bal alsóba csúsztatta, ezzel előnyhöz juttatva a Dinamót (1-0).

A gól után hiába birtokoltuk többet a labdát, sokáig nem tudtunk helyzetet kialakítani, inkább a küzdelem dominált a pályán. Legközelebb a 78. percben vettük célba a Dinamo kapuját, akkor azonban a harcos Tokmac passzát követően 17 méterről lövő Zubkov ha csak egy keveset is, de tévedett - mellé lőtt. 

A hajrára még beállt Botka Endre és Róbert Mak, valamint Franck Boli is, azonban a végeredmény már nem változott: szoros vereséggel, összességében egy szerzett ponttal a G-csoport negyedik helyezettjeként zártunk a Bajnokok Ligája csoportkörében. A kijevi összecsapás lefújásának pillanatában egy fantasztikus utazás ért véget, a Ferencváros 25 áv után szerepelhetett a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, G-csoport, 6. forduló

Dinamo Kijev-FTC 1-0 (0-0)

Dinamo Kijev: Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Mykolenko – Shaparenko, Sydorchuk (Andrievsky, 90+1), Garmash (Shepeliev, 70.) – Tsygankov (Ljednyev, 85.), Verbic (Gerson Rodrigues, 85.), De Pena (Supryaha, 70.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Somália, Laidouni, Haratin (Isael, 74.) – Zubkov (Mak, 80.), Tokmac (Boli, 86.), Uzuni (Baturina, 74.). Vezetőedző: Segei Rebrov.

Gólszerző: Popov (60.)

Sárga lap: De Pena (27.), illetve Laidouni (45.), Haratin (47.), Blazic (58.), Isael (84.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin