2024. április 14.
A hosszabbításban lett meg a győzelem
Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Április 14-én, vasárnap 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Zalaegerszeg vendégeként lépett pályára a bajnokság 28. fordulójában. A mieink a Dibusz – Makreckis, Botka, Abena, Ramírez – Maiga, Abu Fani, Katona B. – Traoré, Zachariassen – Kodro kezdővel álltak ki. A mérkőzés előtt a Fradi Tábor molinóval üzent vezetőedzőnknek, Dejan Sztankovicsnak, aki hazautazott Milánóba, miután legidősebb fia kórházba került. Helyette Leandro de Almedia, csapatunk pályaedzője irányította a csapatot.

I. félidő

A Fradi mezőnyfölényével indult a meccs, és a 15. percben megszereztük a vezetést Adama Traoré fejesével (0-1). A ZTE főleg kontrákból próbált érvényesülni, de a védelmünk ezeket rendre elhárította, ám a 20. percben Dibusznak is védenie kellett Mim lövésénél. A másik oldalon megvertük a ZTE-t a saját fegyverével, egy remek kontra végén Kenan Kodro pörgette el a labdát a kilépő Dombó felett, ezzel megszerezve első bajnoki gólját csapatunkban (0-2). A másik oldalon Croizet lövése ment mellé. A 37. percben Kodro talált ismét a kapuba, de az örömünk korai volt, les miatt lendült a partjelző zászlaja. A hajrában Mance lőtt kapura nagyjából 15 méterről, de Dibusz könnyedén fogta a labdát. Több helyzet már nem alalult ki, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

II. félidő

Az 55. percben kettő cserével frissítettünk. Érkezett Lisztes Krisztián és Mohamed Ali Ben Romdhane Traoré és Abu Fani helyére. Nem sokkal később a videóbíró vizsgált egy esetleges hazai büntetőt, de nem láttak szabálytalanságot. A 73. percben a hazaiak előtt felcsillant a remény, miután Antonio Mance szépített (1-2). A találkozó utolsó szakaszára Varga Barnabás is beszállt Kodrót váltva, míg Edgar Szevikjan Zachariassen helyére érkezett. Nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt Botka blokkolt egy veszélyes lövést, majd egy szabadrúgás is a kapunk fölé szállt. A 86. percben Pászka Lóránd is pályára lépett, Zachariassent váltotta. Ezt követően Lisztes lőtt mellé. A 88. percben Mance révén egyenlíteni tudott a ZTE (2-2). A játékvezető visszanézte az esetet, de nem látott szabálytalanságot, így érvényes maradt a gól. Ezzel azonban nem volt vége, hiszen a hosszabbításban egy beadás után a Varga Barnabás fejese utáni kipattanó labdát Ben Romdhane lőtte a kapuba (2-3)!

Több gól már nem esett, így bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 14 pontra növelte az előnyét a tabellán. Az április 20-i, Kisvárda elleni mérkőzésen akár már a bajnoki címet is megszerezhetjük!

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 28. forduló

ZTE FC – Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)
ZTE Aréna, Zalaegerszeg

ZTE: Dombó – Szendrei, Evangelu, Medgyes – Croizet (Vogyicska, 59.), Bedi (Kiss B., 60.), Szankovics, Mim (Meschack, 67.) – Sajbán (Németh D., 67.), Mance. Vezetőedző: Márton Gábor

FTC: Dibusz – Makreckis, Botka, Abena, Ramírez – Maiga, Abu Fani (Ben Romdhane, 55.), Katona B. (Szevikjan, 74.) – Traoré (Lisztes, 55.), Zachariassen (Pászka, 86.) – Kodro (Varga B., 74.). Vezetőedző: Leandro de Almeida

Sárga lap: Varga B. (90+2.)

Gólok:  Mance (73., 88.), illetve Traoré (15.), Kodro (25.), Ben Romdhane (90+7.)

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin