2024. június 20.
Kollégánk közelebb hozza az Eb-t a vakokhoz
A FradiMédia Eb-csapata igazából 2+1 fő, mivel Molnár Péter különleges feladatot végez a tornán.

A FradiMédiától Németországból múlt hét óta Szabó Dávid és Sas Gábor szállítja a híreket, videókat, fotókat, de minden mérkőzésen az FM igazából 2+1 fős csapattal dolgozik a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Ismerjék meg most jobban Molnár Péter kollégánk különleges munkáját.


„2020 februárjában a Ferencvárosi Torna Club közbenjárásának köszönhetően részt vettem egy képzésen, amelyet egy a vakok és gyengénlátó szurkolóknak szóló közvetítésekre specializálódott angol szervezet, az akkor még CAFE (Centre for Access to Football in Europe), de az elmúlt hetekben már AccessibAll rendezett a Puskás Arénában. Akkor ketten, Kohári Zsomborral együtt végeztük el sikeresen a képzést számos magyar jelölt közül, így lehetőségünk volt a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskásban tartott összes meccsen közvetítenünk – árulta el munkatársunk. - Azóta a válogatott meccsek sora bővült Európa Liga-döntővel is. Sőt, az elmúlt években az FTC több alkalommal is rendezett audio-leíró kommentálással egybekötött speciális programsorozatot a Fehér Bot Napján, illetve a legutóbbi szezon során három alkalommal is volt lehetőség erre a különleges közvetítésre.


Molnár Péter és kollégája, Kohári Zsombor a többi kommentátor között foglal helyet a stadionok sajtólelátóján. Így tették ezt Kölnben és Stuttgartban is az Eb-n.

 
A közvetítés módja sokban különbözik a televízióban megszokottól. A mi esetünkben a közvetítés legfontosabb eleme, hogy a labdát minél gyorsabban és pontosabban pozícionáljuk a pályán, ezáltal is megteremtve a szurkolóknak a valós helyzetet. A minél alaposabb, részletekbe menő közvetítésre van szükség. Milyen színű a csapatok meze, ki, merre támad, milyen lábbal rúg, hogy volt a gól, vagy a védés. Extrázni is lehet, de azért nem hinném a játékosok hajszínére, vagy tetoválásai lennének kíváncsiak a szurkolók, de mivel én vagyok az ő szemük, erről is szívesen beszélek” – tette hozzá kollégánk.


A Fradi edzőtábori mérkőzései, vagy éppen a kézisek és a vízilabdások bajnoki meccsei közvetítése során szerzett tapasztalataimat sokszor tudom alkalmazni, de igyekszem mindig sok újdonsággal előrukkolni és persze folyamatosan muszáj fejlődnöm is, nem lehetek unalmas. Arra is külön figyelnem kell, hogy a látni, nézni, figyelni és az ezekhez hasonló igéket azért mellőzzem – árulta el a kommentátor. - Bár egyszer egy szurkoló azt mondta, amikor erről beszélgettünk, hogy „mondjad nyugodtan! Ha te nem látod, akkor én hogy?


A szurkolói visszajelzések rendre pozitív élményekként érik Molnár Pétert.


Amellett, hogy óriási megtiszteltetés, hogy a Fradit és Magyarországot is képviselhetem, az élményekből is kijutott bőven. A két budapesti Eb-meccs közül kiemelkedik a franciák elleni meccs, ahol Fiola Attila gólját közvetíthettem. Igaz, pont én jöttem a közvetítésben, így szerencsém is volt. Számos Fradi-gól és az El-döntő is hatalmas élmény volt, de a legszebbek mégsem ezek. Hanem amikor a szurkolóktól kapom a visszajelzést, hogy jó volt, köszönjük, élvezetes volt, máskor is legyen ilyen. Ha valamiért, akkor ezekért a kedves szavakért megéri ezzel foglalkozni.

 

Cikkajánló

„Legyen tele a stadion, és akkor pokol vár a Nice-re!”

Dán védőnk, Stefan Gartenmann elmondta, mit tudtak meg eddig a francia csapatról - VIDEÓ

FTC-DVSC: indul a jegyértékesítés

Ha volt jegye a Puskás Akadémia és a Fehérvár ellen is, akkor a DVSC elleni belépőt ajándékba adjuk.

FTC-Nice: várja a Fradi Kamion

A csütörtöki UEFA Európa Liga-mérkőzés napján 15.45 és 18.45 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

Fontos szurkolói információk az ETO elleni bajnokira

A rendőrség jelezte, a szigorú átvizsgálás miatt lassú beléptetésre kell számítani.

FTC-Nice: színes programkínálattal várjuk

Érdemes lesz időben érkezni a stadionba a franciák elleni UEL-mérkőzésünkre.

Betegségből gyógyuló gyermekeket láttunk vendégül

Élményprogramunk során a gyermekek stadiontúrán vettek részt, majd a Fehérvár FC elleni bajnokit nézték meg.

Indul a jegyértékesítés a Győr elleni bajnokira

Férfi labdarúgócsapatunk október 27-én, vasárnap 17.45-től lép pályára a Győr vendégeként.

„Ha a fiam kísért be, nyertünk, hozom a Nice ellen is”

Dibusz Dénes elmondta, amikor kislánya kinn volt a meccsen, még gólt sem kapott – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin