2020. január 14.
Korábbi Dortmund-edző és Bayern-játékos ellen játszunk
Labdarúgócsapatunk harmadik edzőtábori ellenfele egy Bundesliga 2-es alakulat, az Arminia Bielefeld lesz.

Armin vezér csapata már felfegyverkezve

A DSC Arminia Bielefeldet 1905-ben alapították, a Ferencvároshoz hasonlóan az észak-rajna-vesztfáliai egyesület is multisport klub, hiszen a labdarúgás mellett érdekelt még gyephokiban, biliárdban és műkorcsolyában is. A csapat egy germán törzs vezéréről, Arminról kapta nevét, aki I.e. 9-ben legyőzte a római a sereget.

Labdarúgócsapatuk sokat ingázott a német első- és másodosztály között, összesen három alkalommal hódította el a Bundesliga 2 bajnoki címét, míg az élvonalban a 8. helyezés volt a legjobb teljesítménye – 1983-ban és 1984-ben egyaránt. A klub a 21. század elején élte talán legszebb éveit, miután 2004-től öt évadon keresztül szerepelt a Bundesligában, valamint 2005 és 2006-ban is bejutott a Német Kupa elődöntőjébe.

2005-ben a Bayern München állította meg a kékeket a kupa-elődöntőben

Hazai pályája a 26 515 férőhelyes SchücoArena, amelyet még 1926-ban adtak át Stadion Alm néven. Természetesen azóta az aréna már több átalakításon is átesett, jelenlegi állapotában 2008-ban nyitották meg a csapat és a kékek szurkolói számára.

Magyar kötődés

Az Arminia története során még nem jutott be nemzetközi kupa küzdelmeibe, így eddig nem volt alkalma magyar ellenfelekkel találkozni.

Jelenlegi keretében helyet kapott egy szombathelyi utánpótlás-válogatott, a mindössze 18 esztendős Kiss Ágoston, aki felkészülési mérkőzésen védte is már a csapat kapuját. Valamint 2011-ben kölcsönben játszott még a német csapatnál a Honvéd balhátvédje, Eke Uzoma.

Kiss Ágoston (balra) és menedzsere az Arminia stadionjában

Korábbi Dortmund-edzővel, Bayern-neveléssel és többszörös válogatottal nézünk farkasszemet

2018. decemberében vette át a csapat irányítását Uwe Neuhaus. A korábban a Dortmundnál segédedzőként dolgozó, 60 éves szakember érkezésekor az Arminia a Bundesliga 2 tizennegyedik helyén és csupán 4 pontra a kiesési kiesési zónától állt a bajnokságban, de a szezon végére felhozta az egyesületet a hetedik pozícióba. Korábban az Union Berlint és a Dynamo Dresdent juttatta fel a harmadosztályból a második vonalba, de a legjobbak közé egyszer sem sikerült odakerülnie.

A csapat úgy vezeti pillanatnyilag a Bundesliga 2 tabelláját, hogy csupán az ötödik legértékesebb kerettel rendelkezik a bajnokságban - a Transfermarkt szerint. Érdemes kiemelni a kékektől a középpálya motorját, a feröeri Jóan Símun Edmundssont, aki válogatottjának messze legértékesebb játékosának számít – 800 ezer euróra becsüli a weboldal -, és már ebben a bajnoki kiírásban is szerzett 4 gólt, valamint kiosztott 2 gólpasszt.

Az Arminia legtöbbre értékelt labdarúgója Andreas Voglsammer. Ő a Bayern München utánpótlásában is nevelkedett, 2,5 millió euróra taksálja a Transfermarkt, és idén 9 gól mellett 5 asszisztot is adott társainak. Mégsem ő a legeredményesebb, hanem csatártársa, Fabian Klos 13 góllal és 5 gólpasszal.

Fabian Klos (balra), a csapat legeredményesebb játékosa idén

Jövőre a Bundesliga 1-ben?

A német alakulat jó úton halad afelé, hogy 2008 után ismét Németország legjobbjai közt szerepeljen, hiszen az őszi szezont az élen fejezte be a másodosztályban. Elmondható Uwe Neuhaus fiairól, hogy jót jött nekik a téli szünet, miután négy decemberi bajnoki mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, kétszer döntetlent játszottak, és az óév utolsó meccsén egy vereséget is elszenvedtek. Azonban még így is 3 ponttal megelőzik a Hamburgot és a Stuttgartot a tabellán, és minden adott ahhoz, hogy májusban ünnepelhessen a bielefeldi szurkolótábor.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin