2023. január 27.
Köszönünk mindent, Aissa Laidouni!
A tunéziai válogatott középpályás két magyar bajnoki címet és egy MMK-t nyert az FTC-vel.

A Ferencvárost 2020. augusztus 5-e óta szolgáló középpályás, Aissa Laidouni távozik férfi labdarúgócsapatunktól – a tunéziai válogatottal a 2022-es világbajnokságot is megjárt futballista a német élvonalbeli Union Berlin együttesében folytatja pályafutását. Búcsúzóul felidéztük Laidouni történetét a Fradiban!

A kezdetek

A román ligában szereplő Voluntaritól érkezett Aissa Laidouni 2020. augusztus 5-én írt alá a Ferencvároshoz. Első tétmérkőzését 9 nappal később, augusztus 14-én játszotta az akkor első osztályú MTK Budapest otthonában. A folytatásban ötből három mérkőzést játszott az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjében, így tevékeny résese volt a főtáblás szereplés 25 év után történt újbóli kiharcolásának.

Csoportkörök, gólokok, trófeák

Laidouni a BL-csoportkörben is megmutathatta magát, öt mérkőzésen játszott, a Juventus elleni hazai csoportmeccsen sérülés miatt nem jutott szóhoz. Az OTP Bank Ligában először 2020. december 12-én, a ZTE FC ellen volt eredményes.

A bajnokság tavaszi folytatásában Laidouni a Paks és a Puskás Akadémia kapujába is betalált, összeségében három góllal vette ki a részét a Ferencváros történetének 32. bajnoki címéből.

A 2021/2022-es idény elején Laidouni sérülés miatt kihagyott néhány meccset, a Slavia Praha elleni hősies győzelemnek és a Young Boys elleni párharcnak azonban már részese volt a BL selejtezőjében. Később öt találkozón játszott az UEFA Európa Liga G-csoportjában, ahol 2021. december 9-én az ő góljával győztük le 1-0-ra a Bayer Leverkusent.

Laidouni öröme a Bayer Leverkusen legyőzése után

Laidouni a magyar élvonalban 27 meccsen szerepelt, három gól és öt gólpassz köthető a nevéhez. Találatai közül kiemelkedik a 2021. október 3-án lőtt paksi szabadrúgásgólja.

A szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvendő Aissa Laidouni egy meccset leszámítva végigjátszotta a MOL Magyar Kupa-menetelésünket is, vagyis az újabb magyar bajnoki aranyérem mellé megszerezte pályafutása első MMK-győzelmét is.

Feledhetetlen találat és vb-részvétel

Laidouni annak reményében vághatott neki a 2022/2023-as idénynek, hogy novemberben utazhat a vb-kvalifikációt már kiharcolt Tunéziával Katarba. Az erről szóló döntést végül az utolsó 2022-es bajnoki után, november 14-én jelentette be a tunéziai kapitány.

Persze, a világbajnokság előtt is történtek emlékezetes dolgok. A BL-selejtezőjében kezdtünk, ahol Aissa Laidouni eredményes volt a kazah Tobol és a pozsonyi Slovan ellen is – utóbbi találat alakította ki a 4-1-es sikert, amellyel pontosan ugyanolyan arányban nyertünk, mint 30 évvel ezelőtt a szlovákok.

Laidouni később öt UEL-főtáblás találkozón lépett pályára, így szintén részese volt a nagy sikernek, azaz a H-csoport megnyerésének és ezáltal a nyolcaddöntős szereplés kivívásának. A bajnokságban kilencszer szerepelt, ezért bár távozott, jelen állás szerint harmadszor is magyar bajnok lenne.

Játékosunk a világbajnokságon is méltóképpen képviselte a Ferencvárost, csapata mindhárom csoportmeccsén szerepelt, az első, dánok elleni döntetlen alkalmával őt választották a mezőny legjobbjának. Laidouni gólpasszt adott a címvédő Franciaország 1-0-s legyőzése alkalmával, igaz, a továbbjutás kivívásához ez sem volt elegendő. A vb után pedig az Év játékosának választották Tunéziában.

Laidouniék Franciaország legyőzésével búcsúztak a katari világbajnokságtól

Aissa Laidouni piaci értéke az átigazolási ügyekben mértékadó forrásként hivatkozott Transfermarkt szerint 500 ezer euró volt akkor, amikor szerződtettük. Remeklésének és világbajnoki szereplésének köszönhetően ez az összeg folyamatosan nőtt, most 4 millió euróra taksálja a középpályás értékét a portál. A Ferencváros színeiben Laidouni 113 mérkőzésen lépett pályára, 11 gólt szerzett, két bajnoki címet és egy MMK-t nyert, emellett háromszor szerepelt európai kupasorozat főtábláján. A Ferencváros labdarúgójaként lett tunéziai válogatott, melyet máig 28 alkalommal erősített.

Aissa Laidouni eladásával a Ferencváros elmondhatja magáról, hogy 2014 óta mind az öt európai élbajnokságba értékesített játékost. Muhamed Besic 2014-ben tőlünk igazolt az angol élvonalbeli Evertonhoz, 2015-ben Somália a Fradiból szerződött a francia Toulouse-hoz, majd 2016-ban Nagy Ádámot a Ferencvárosból vitte el az olasz Bologna. Tavaly Myrto Uzuni távozott az akkor spanyol első osztályú Granadához, most pedig Aissa Laidouni lett az Union Berlin labdarúgója.

Köszönünk mindent, Aissa Laidouni! További pályafutásodhoz sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin