2021. január 8.
Köszönünk mindent, Roli!
Varga Roland hat év, 3-3 bajnoki cím és MK-siker, 1-1 EL-és BL-csoportkört követően távozik a Ferencvárostól.

Három bajnoki cím, három Magyar Kupa-, két Szuperkupa-győzelem, majd az Európa Liga- és a Bajnokok Ligája-csoportkört követően Varga Roland távozik labdarúgócsapatunktól. Varga Roland személyében nemcsak egy játékos, hanem egy remek ember, a szurkolók egyik nagy kedvence is elhagyja együttesünket. Csapatunk színeiben összesen 225 alkalommal lépett pályára, melyeken 75-ször talált az ellenfelek kapujába. A Ferencvárossal begyűjtött számtalan trófeát, győztes gólt szerzett az Európa Ligában és megannyi remek megmozdulással, csellel, emberi gesztussal nyerte el szurkolóink szimpátiáját. Emlékezetes volt, amikor egy derbigyőzelem után odaadta a mezt az érte rajongó fiataloknak, de rendkívül közvetlen volt drukkereinkkel a számtalan dedikálás során is, részt vett több Fradi Suli-programon, kirekesztés ellenes kampányban, ahol mind-mind bizonyította, hogy nemcsak a pályán, de a pályán kívül is lehet rá számítani. Egy labdarúgót pedig ez tesz igazi példaképpé. 

Varga Roland a Goldballnál és az MTK-nál nevelkedett, majd az olasz Brescia és a Foggia játékosa lett. Ezután vált a Győr labdarúgójává. A 2009-es egyiptomi U20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmet szerző játékos 2015 januárjában csatlakozott labdarúgócsapatunkhoz, melyben az elkövetkezendő években abszolút közönségkedvencé vált remek megmozdulásainak, nagy góljainak és lelkes játékának köszönhetően.

Első gól az ex-csapatnak, bombagól a derbin

A Győrből érkezett, akkor 25 éves szélső budapesti kalandja egy Dunaújváros ellen 1-0-ra megnyert bajnokival indult a Fradiban, amelyen rögtön a kezdőcsapatban kapott helyett. Az első ferencvárosi góljára sem kellett sokat várni, hiszen a következő fordulóban a Ferencváros éppen Varga előző együttesét, a Győrt látta vendégül a Groupama Arénában. A mieink 3-0-ra győztek, a csapat harmadik gólját éppen Varga Roland szerezte.

A 75 ferencvárosi találata közül tehát hamar megszületett az első. A 2014-2015-ös szezonban Roland még két alkalommal talált a kapuba, ebből az egyik különösen szívmelengető lehet szurkolóinknak, hiszen az Újpest elleni, hazai bajnokinkon Roland hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból, ezzel megnyerve csapatunknak az összecsapást. A hibátlan csavarás 5.45-től látható.

A derbi után még a Haladás ellen is betalált, a szezon végén a bajnokságot a második helyen zárta csapatunkkal, viszont az első trófeáját már ebben a félévben megszerezte. A Magyar Kupában gólt szerzett a Szolnok elleni elődöntő első meccsén, majd a Videotonnal vívott döntőben góllal és két gólpasszal vette ki a részét a 4-0-s diadalból, így a szezont Varga egy bajnoki ezüstéremmel, Magyar Kupa-győzelemmel, öt góllal és hat gólpasszal zárta csapatunk színeiben.

Először a csúcson a Fradival

Az új szezonban Varga Roland első gólja az októberi eleji, Honvéd elleni bajnokin született meg. Szélsőnk a találkozó 39. percében szépen pörgetett a kispesti hálóba.

Két fordulóval később Roland az első dupláját is megszerezte a Fradiban a Vasas kárára - a mieink 5-1-re nyertek.

Varga Roland alapemberévé vált akkori együttesünknek, elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy labdarúgócsapatunk tizenegy szezon után ismét bajnok lett a 2015-2016-os évad végén. Emellett a Fradival ismét megnyerte a Magyar Kupát. Minden sorozatot figyelembe véve ebben az évben Varga 40 mérkőzésen lépett pályára csapatunkban, amelyeken kilenc gólt és hét gólpasszt jegyzett.

Harmadszor is Magyar Kupa-győztes

A következő szezonban Vargát többször hátráltatták sérülések, emiatt a 2016-2017-es bajnokságban az első gólját csak 2017. április 8-án, egy Diósgyőr ellen 1-1-es eredménnyel záruló találkozón tudta megszerezni. A szezonban még az MTK-nak is betalált, majd az év utolsó bajnokiján, a derbin ismét gólt lőtt az Újpest ellen 2-0-ra megnyert meccsen.

A Fradi végül a 4. helyen zárta a bajnokságot, a Magyar Kupát viszont zsinórban harmadik alkalommal is sikerült elhódítani, amiben komoly szerepe volt Varga Rolandnak. A Groupama Arénában rendezett Vasas elleni döntőben, előbb hatalmas távolságból lőtt emlékezetes gólt szabadrúgásból, majd az ő higgadt büntetőjére is szükség volt ahhoz, hogy az 1-1-es rendes játékidő után, csapatunk tizenegyespárbajban legyőzze a Vasast.

A végletekig kiélezett kupadöntő, benne Varga remek szabadrúgásgólja és tizenegyese:

A 2016-2017-es szezont végül Varga öt góllal és 13 gólpasszal zárta, úgy, hogy sérülései miatt csak 24 találkozón tudott pályára lépni.

Kinyílt a gólzsák

A következő szezon - szemben az előzővel - remekül indult Varga Rolandnak, hiszen duplával nyitott a Jelgava elleni Európa Liga-selejtezőn, majd a dán Midtjylland ellen is betalált. Az első három bajnokinkon egyaránt gólt szerzett, a Mezőkövesd ellen ráadásul duplázott. Az elképesztő góltermelés csúcsa a Vasas ellen 5-2-re megnyert bajnoki mérkőzés volt. A 62. percben előbb kiegyenlített egy éles szögből szerzett góllal, majd a 80. és a 93. percben is betalált, így megszületett Varga Roland első Fradi-mesterhármasa. Ezzel Roland nyolc forduló után nyolc góllal állt, de még messze volt a szezon vége.

Rolandot ezúttal elkerülték a sérülések a szezon további szakaszában is, és élete legjobb szezonját futotta a Fradiban. A 2017-2018-as évadban 30 meccsen 17-szer volt eredményes, de hat előkészítése is volt. Végül egyetlen góllal maradt le a gólkirályi címről. Ha minden sorozatot figyelembe veszünk Varga 33 meccsen 20 gólt és hat gólpasszt jegyzett.

Felkerült a mezre a harmadik csillag

A 2018-2019-s szezon rajtját mintha lemásolta volna Roland, hiszen ugyanúgy négy gól szerzett – közte egy duplával a Diósgyőr ellen -, ahogy az előző kiírásban is. Később a Mezőkövesd és a Paks ellen is szerzett egy-egy gólt és mindkét mérkőzésen adott gólpasszt. Ebben a szezonban sem maradhatott ki a Varga-gól az Újpest ellen, megszerezve ezzel szezonbeli hetedik gólját.

Sőt, a májusi, hazai visszavágón is betalált, nem is akárhogyan, valamint egy gólpasszt is kiosztott

Varga Roland végül ezt a szezont 12 góllal és hét gólpasszal zárta, a csapattal pedig megszerezte a Ferencváros történetének 30. bajnoki címét, és ahogy mondani szokták, minden adott volt egy remek folytatáshoz.

Ismét ott, Európában

A remek folytatás pedig megvalósult, hiszen amellett, hogy csapatunk megvédte bajnoki címét, a 2004-es UEFA Kupa szereplés után, a Fradi ismét bejutott egy európai kupasorozat csoportkörébe, ezúttal az Európa Ligába. Itt a CSZKA Moszkvát, az Espanyolt és a Ludogorecet kapta ellenfélül a Fradi. A mieink nem vallottak szégyent és az utolsó fordulóig reális esélye volt a csapatnak, hogy megérje a tavaszi folytatást. Varga Roland számára is emlékezetes maradt a kupamenetelés, hiszen a CSZKA Moszkva ellen, csereként beállva győztes gól szerzett idegenben az orosz sztárcsapat ellen Moszkvában.

Ami a magyar bajnokságot illeti, Varga Roland hatszor volt eredményes, ezt a hat gólt három találkozón érte el, ugyanis a Paks, a Debrecen és a Kaposvár ellen is duplázott. A legutóbbi meccsen sajnálatos bokasérülést szenvedett, így egészen az utolsó, Mezőkövesd elleni bajnokiig nem léphetett pályára. Minden meccset figyelembe véve Roland 34 találkozón nyolc gólt és két gólpasszt jegyzett és az év végén a csapattal ismét bajnokká vált.

Nem csak egy játékos távozott tőlünk

Varga Roland személyében nemcsak egy játékos, hanem egy remek ember, a szurkolók egyik nagy kedvence is távozik az Üllői útról. Csapatunk színeiben összesen 225 alkalommal lépett pályára, melyeken 75-ször talált az ellenfelek kapujába. A Ferencvárossal három bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, győztes gólt szerzett az Európa Ligában és megannyi remek megmozdulással, csellel, emberi gesztussal nyerte el szurkolóink szimpátiáját. Emlékezetes volt, amikor egy derbigyőzelem után odaadta a mezt az érte rajongó fiataloknak, de rendkívül közvetlen volt drukkereinkkel a számtalan dedikálás során, részt vett több Fradi Suli-programon, kirekesztés ellenes kampányban, ahol mind-mind bizonyította, hogy nemcsak a pályán, de a pályán kívül is lehet rá számítani. Egy labdarúgót pedig ez tesz igazi példaképpé.

Mindent köszönünk Roli, sok sikert kívánunk pályafutásod következő szakaszához!

Cikkajánló

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

Sztankovics üzent a szurkolóknak - Minden jót, Stef!

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője egy milánói kórházból, fia mellől küldött üzenetet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin