2022. december 21.
Kövesdi döntetlennel zártuk a 2022-es évet
Az edzőtábor végén férfi focicsapatunk felkészülési mérkőzésen 0-0-ra végzett a Mezőkövesd vendégeként.

Egy hetet készült Mezőkövesden edzőtáborban bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes és Európa Liga-csoportelső férfi labdarúgócsapatunk, amely lezárásaként a helyi NB I-es gárda ellen játszott évzáró felkészülési mérkőzést. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov az alábbi kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek: Dibusz – Botka, Kovacevic, Pászka – Zachariassen, Besic, Esiti, Gojak – Auzqui, Marquinhos, Traoré. A Mezőkövesddel a bajnokságban ősszel egyszer találkoztunk, akkor idegenben 2-1-es vereséget szenvedtünk.


I. félidő


A zöld-fekete felszerelésben játszó mieink kezdték a mérkőzést, amely pár száz néző is kilátogatott a Mezőkövesd Városi stadionba. Az első lehetőség csapatunk előtt adódott, Carlos Auzqui tört be ügyesen a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, de beadását kivágták a védők. A hazaiak válasza a fehérorosz Prudnikov fejese volt, ami elkerülte a kaput. Újra a Fradin volt a sor, Gojak tekert messziről a kapu elé, amelyre remekól érkezett Auzqui, ám mellé bombázott. A 15. percben Drazsics lépett ki remekül, ám Botka nagyot mentett előle az utolsó pillanatban, az ismétlésnél Molnár Gábor tekert távolról, Dibusz remek jobbra vetődéssel hárított. A túloldalon Traoré esett el a tizenhatoson belül, de a síp néma maradt. Nem sokkal később Auzqui beadása után Marquinhos lövését blokkolták a kövesdiek. A 21. percben jobbról lőtték be keményen a labdát a hazaiak, Botkáról öngól-veszélyesen vágódott fölé a játékszer. A 28. percben újra Botka mentett remekül Besirovic beadása után. Kis híján hatalmas gólt szerzett a Kövesd, Esiti vesztett labdát, amelyet Drazsics még a kezdőkörből ívelt kapura, a visszafutó Dibusznak végül nem kellett védenie, mert a játékszer alig ugyan, de fölé szállt. A 30. percben Gojak beadása után Traoré fejelt mellé. A félidő hajrájában előbb Marquinhos fejelt Tordai kezébe, majd Esiti lövése pattant szögletre, amelyből aztán nem lett veszély. Az első 45 perc tehát nem hozott gólt.

Marquinhos nem tudott gólt szerezni


II. félidő


A szünetben mindkét mester több helyen is változtatott, a kapuban is mindkét csapatnál csere történt, a Fradiban Bogdán, a hazaiaknál Rjabenko állt a gólvonalra. Bogdán rögtön nehéz helyzetbe került egy hazaadásnál, mivel túl sokat várt a labda előre rúgásánál, végül nem lett baj a lassúságból. A második félidő első negyedórája kevesebb helyzetet hozott, köszönhető elsősorban Botka több kiváló mentésének is. A 67. percben a szünetben beállt Vécsei szabálytalankodott, Vajda 17 méterről lőhetett szabadrúgást, de a kísérlet a sorfalban elakadt. A 75. percben Marquinhos cselezgette be magát a tizenhatoson belülre, majd jobbal lőtt erősen, Rjabenkónak nagyot kellett védenie. A 86. percben Madarász alakított ki magának lövőhelyzetet, de lapos próbálkozását könnyedén védte Bogdán. A lefújás előtt pár perccel Mercier még szabadrúgásból távolról veszélyeztetett, de kaput nem talált. Maradt a 0-0. A Ferencváros egy gól nélküli döntetlennel zárta le a több történelmi sikert hozó 2022-es esztendőt. 

Férfi labdarúgás
Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd – FTC 0-0
Mezőkövesd Városi stadion, v.: Karakó.


Mezőkövesd: Tordai – Kállai K., Pillár, Karnickij, Berasvili, Filip - Besirovic, Cseri, Molnár G. - Drazsics, Prudnikov.
Vezetőedző: Kuttor Attila
Csereként beállt: Nagy G., Rjabenko, Kállai Z., Bobál G., Vadnai, Csontos, Madarász M., Lakvekeliani, Vajda

FTC: Dibusz (Bogdán, 46.) – Botka, Kovacevic, Pászka – Zachariassen (Orosz, 77.), Besic (Sigér, 71.), Esiti (Vécsei, 46.), Gojak (Mercier, 46.) – Auzqui, Marquinhos, Traoré (Haraisvili, 63.).
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

 

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin