2020. január 10.
Kroos öccse és korábbi BVB-sztár is ellenfelünknél
Bemutatjuk második edzőtábori ellenfelünket, a Bundesligában szereplő, a Dortmundot is legyőző Union Berlint!

KANAPÉK A SZURKOLÓK ÁLTAL FELÉPÍTETT STADIONBAN - TÖRTÉNELEM

Az 1. FC Union Berlin mai formája 1966-ban alakult meg, de elődjét, az FC Olympia Oberschöneweidét már 1906-ban megalapították. Székhelye Berlin Köpenick nevű városrészében van. 1923-ban a német bajnokság ezüstérmese volt, 1968-ban Keletnémet Kupát nyert, 2001-ben második lett a Német Kupában.

A „Vasunió” becenévre hallgató csapat 2009-ben megnyerte a harmadosztályt, így feljutott a második vonalba, ahol már szüksége volt egy modernizált stadionra is. Ám mivel a klub anyagilag nem engedhette ezt meg magának, a szurkolói segítségét kérte, akik ingyen és bérmentve, a szabadidejükben (természetesen szakmai vezetés mellett dolgozva), összesen 140 ezer órányi munkával építették fel az új arénát. A Stadion An der Alten Försterei Berlin legnagyobb futballspecifikus stadionja lett, 22000 néző befogadására alkalmas.

Az együttes tízévnyi másodosztályú szereplést követően a 2019/2020-as szezont már az első osztályban kezdhette, miután a harmadik helyet követően osztályozón legyőzte a VfB Stuttgartot, de a 2000-es években is több alkalommal felhívta magára a figyelmet.

A 2014-es világbajnokság alatt például arra biztatták szurkolóikat, hogy hozzák el a kanapéjukat a stadionba, és nézzék együtt ott, ingyen a meccseket úgy, mintha a saját nappalijukban lennének:

Szintén ebben az évben gyertyafényes karácsonyi daléneklést tartottak a stadionban:

Míg 2015-ben a Linkin Park volt az első, amely koncertfellépő volt a stadionban.

 

KROOS ÖCCSE, KORÁBBI DORTMUND-VÉDŐ ÉS GÓLT FEJELŐ KAPUS - KERET

Első ránézésre a keret legismertebb tagja Neven Subotic, aki tíz évet játszott a Borussia Dortmundban, két bajnoki címet, egy kupagyőzelmet és egy BL-döntős szereplést ért el a BVB-vel. A keret tagja rajta kívül Felix Kroos, a Real Madrid középpályásának, Toni Kroosnak az öccse is.

A keretnek azonban van két értékesebb játékosa Suboticnál, az első helyen a Bundesligában az ősszel 8 gólig jutó, a Transfermarkt által 4 millió euróra taksált svéd csatár, Sebastian Andersson áll. A második helyen pedig a német utánpótlás-válogatott, 3,5 millió eurót érő Marvin Friedrich neve olvasható, míg Suboticot 2,5 millióra értékelik.

Érdemes megemlíteni rajtuk kívül a lengyel kapust, Rafal Gikiewiczet is, aki nemcsak bravúrjaival, hanem egy góllal is hozzásegítette csapatát a feljutáshoz, a Heidenheim ellen ő egyenlített a hosszabbításban:

 

HOSSZABBÍTÁST ÉRT A FELJUTÁS - EDZŐ ÉS FORMA

A csapat vezetőedzője 2018 júniusa óta a svájci Urs Fischer, aki akkor két évre írt alá, de miután feljutott a csapattal, az ősszel 2021 nyaráig meghosszabbították a szerződését. Vezetésével az Union 17 fordulót követően a 11. helyen áll, hat győzelemmel, két döntetlennel és kilenc vereséggel, egy ponttal a másik berlini klub, a Hertha előtt.

Az utolsó három mérkőzésén nyeretlen volt az Union, kikapott a Düsseldorftól és a Hoffenheimtől is, valamint ikszelt a Paderbornnal, ám az első Bundesliga-győzelmét nem kisebb csapat, mint a Dortmund ellen szerezte meg, ráadásul megszorongatta a Bayern Münchent is, amely csak 2-1-re tudta felülmúlni.

Magyar csapattal 2016-ban felkészülési mérkőzésen csapott össze ellenfelünk, akkor a Videoton 1-0-ra legyőzte mostani ellenfelünket.

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin