2019. december 5.
Kubatov Gábor: „Elértük a célunkat, aranyév az idei”
Az utolsó 2019-es sajtócsütörtökön ezúttal Kubatov Gábort és Orosz Pált kérdezhették az újságírók.

A sajtótájékoztató elején Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke megköszönte a sajtó képviselőinek az egész éves együttműködést, valamint kiemelte, hogy úgy látja, a botrányok helyett egyre inkább van igény a sikerekre, ez pedig alapvető attitűdváltás a sport és a sajtó viszonyában.

Kiemelte, hogy az elmúlt kilenc év alatt csaknem megduplázódott az átlagnézőszámunk, az akkori 5500-ról mára 11000-re emelkedett. A sikerek nemcsak a labdarúgásban jöttek, hanem vízilabdában, jégkorongban és az egyéni sportágakban is, nem véletlenül nevezhetjük a klub 120. évfordulóját aranyévnek.

- Futballban nemzetközi szinten már elértük a sikert azzal, hogy csoportkörbe jutottunk. Az csak ráadás, hogy ilyen jól szereplünk, és az utolsó forduló előtt egy győzelemre vagyunk a továbbjutástól. Sergei Rebrov mögött fantasztikus tudás van, olyan szorgalom, amit ritkán lehet látni edzőtől - mondta Kubatov Gábor, majd hozzátette, a szerdai kupabúcsú ellenére is elégedett.

A játékosmozgásokkal kapcsolatban elmondta, hogy minden évben próbáljuk frissíteni a keretet, és jobb játékosokat hozni azokra a posztokra, amik erősítésre szorulnak. Hajnal Tamás jelenleg is Dél-Amerikában van, hogy játékosokat nézzen. Kubatov Gábor elmondta, mindenkinél el kell telnie legalább fél évnek, hogy reálisan értékelhetőek legyenek. Példaként hozta Isael Barbosát és Franck Bolit, akikről az elején érezték, hogy van még bennük, de az elmúlt időszakban remekül szerepeltek.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy nem kell óriási mozgásokra számítani, mivel 43 hazai bajnoki óta veretlenek vagyunk, kilenc meccse nem találtunk itthon legyőzőre és a 13 Bajnokok Ligája-, illetve Európa Liga-mérkőzésünkből csupán kétszer szenvedtünk vereséget, így erősnek mondható a keretünk.

A sajtótájékoztatón szóba került a magyar játékosok helyzete is. Kubatov Gábor elmondta, a klub célja, hogy magyar fiatalok játszanak nálunk, és lát fejlődést az utánpótlásunkban, de nagyon nehéz bekerülnie a Fradiba egy fiatal labdarúgónak, mert óriási nyomás van rajta. Volt példa idén már erre, a 17 éves Csontos Dominik bemutatkozhatott a felnőttcsapatban.

- Klub és klub között is különbség van. Szeretnénk, hogy minél több magyar játékos szerepeljen nálunk, de az az érdekünk, hogy jól szerepeljünk. A mi feladatunk, hogy nemzetközileg is sikeresek legyünk, hogy vigyük a magyar klubfutball jó hírét. Van egy presszió, teljesítményt kell elérni. Ha sajnos nincs olyan magyar játékos, akit be tudunk tenni, akkor külföldiekhez kell nyúlnunk - tette hozzá Orosz Pál, aki arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb, azt mondta, a klubban dolgozó emberekre az irodai alkalmazottól a vezetőedzőn át a csatárig, mert mindenki a részese volt ennek a sikernek, az egység most a legnagyobb erősségünk.

Kubatov Gábor ugyanerre a kérdésre úgy válaszolt, a 3500, utánpótlásban dolgozó gyerekre a legbüszkébb, mivel lehet örülni a pillanatnyi sikereknek, de a legfontosabb, hogy jó embereket neveljünk. Klubunk elnöke kifejezte a büszkeségét a klub szurkolóival kapcsolatban is.

A klub költségvetésével kapcsolatban Orosz Pál elmondta, növekedett az elmúlt években, de továbbra is a töredéke a nyugati klubokénak, valamint azokénál is, akikkel egy csoportban szereplünk, és nagyon távol van az európai nagy klubokétól, amelyek multinacionális vállalatként működnek. Éppen ezért lehetünk még büszkébbek az elért sikerekre, és fantasztikus érzésnek nevezte azt, hogy az utolsó forduló előtt még van esélyünk a továbbjutásra. Hozzátette, ha ez sikerül, nagyban befolyásolja a további költségvetésünket. A prémiumokból a vezetőedző és a játékosok is részesülnek.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni:

Cikkajánló

A Császár nyomában a vb új portugál hőse

Goncalo Ramos keddi mesterhármasával sporttörténelmet írt, de Albert Flóriánt és Pelét nem előzte meg.

VIDEÓ: Így készült a történelmi csapatfotó!

Tessék mosolyogni! Férfi labdarúgócsapatunk téli szünet előtti csapatfotózásán járt a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Töltse le labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját a történelmi UEL-szereplést elért együttesünk csapatfotójával!

Csapatfotózás és Fair Play-díjazottjaink a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban megismerhetik a Fradi Fair Play kategóriák idei győzteseit.

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin