2019. szeptember 12.
Kubatov Gábor és Orosz Pál az idei ankéton
Szeptember 11-én, szerdán tartottuk meg az éves szurkolói ankétot. Összeszedtük a legfontosabb témákat.

A szeptember 11-ei szurkolói ankéton a Ferencvárosi Torna Club elnöke és vezérigazgatója, Kubatov Gábor, valamint Orosz Pál válaszolt szurkolóink kérdéseire. Klubunk elnöke először felvezette az eseményt, majd válaszoltak a szurkolók kérdéseire - ezeket olvashatják a videó alatt.

Az első kérdés a további infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozott, erre Kubatov Gábor felelt.

- Még pár hét, vagy inkább pár hónap türelmet kérek a Fradivároshoz. Egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mit és hogyan kellene megépíteni, szeretnénk a legjobbat kihozni. Eddig a felújításokkal foglalkoztunk: az Elek Gyula Aréna megújult, az uszodát is modernizáltuk, ahol korábban tv-közvetítést sem tudtak megoldani. Most már igen, emellett ötszáz ember befogadására képes. Nem anyagi akadályai vannak az építkezésnek, hanem fenntartható és jó létesítményekre van szükség, amelyek hosszú távon gazdaságosak lesznek a klub számára, ezért megfontolt döntést kell hozni.

Orosz Pál reagált arra a felvetésre, mely szerint sok külföldi játékos szerepel férfi labdarúgócsapatunkban, és kevés a magyar fiatal:

- Nekünk is az a célunk, hogy minél több saját nevelésű, hazai játékosunk játsszon a Fradiban. Ugyanakkor az is a céljaink közt szerepel, hogy bajnokságot, Magyar Kupát nyerjünk és a nemzetközi porondon is jól teljesítsünk. Úgy érezzük, hogy a piacon elérhető magyar játékosokkal ezeket nem tudnánk elérni. A nemzetközi futballban is megfigyelhető egyfajta trend, amely szerint a legnagyobb kluboknál is egyre több a külföldi játékos. Nekünk muszáj lépést tartanunk ezzel, ha címeket, sikereket szeretnénk elérni. Azt is hozzátenném, hogy az utánpótlás-nevelésünk jó irányba halad, elég csak megnézni az elmúlt két hétvégénket, amikor mindegyik utánpótlás csapatunk megnyerte aktuális bajnoki találkozóját. Amint lesz olyan szintű magyar tehetségünk, aki jó teljesítményt tud nyújtani a felnőtt keretünkben, azon nyomban profi szerződést fogunk ajánlani neki.

Kubatov Gábor még hozzátette a témához saját gondolatait:

- Több itthoni játékossal is próbálkoztunk, de sokan nem tudtak maradandót alkotni, olyan minőséget mutatni, amivel elérhetnénk céljainkat. Viszont Sigér Dávid tökéletes példája egy pozitív történetnek: Sigi nem száz, hanem száztíz százalékot nyújt minden meccsen! Benne nem marad felesleges energia a kilencven perc után, igazi Fradi-szív dobog benne. Hozzá hasonló emberekre van szükség a csapatnál!

Drukkereink közül többen úgy gondolják, hogy kialakult labdarúgócsapatunknál egy A- és egy B-csapat. Az erősebb tizenegy nemzetközi szinten is ütősnek számít, míg a másik a bajnokságban nagyot küzd a pontokért.

- Ebben a szezonban az volt az elsődleges célunk, hogy eljussunk valamely európai kupasorozat főtáblájára – mondta Orosz Pál. - Ezt sikerült teljesítenünk, így mostantól a bajnokság és a kupa megnyerése a prioritás. Az egyértelmű számunkra, hogy bajnokként valamivel egyszerűbb bejutni a csoportkörbe, úgyhogy mindenképpen elsők szeretnénk lenni a hazai sorozatokban.

Kubatov Gábor így reagált a kérdésre.

- A Puskás Akadémia elleni összecsapáson felnőtt és utánpótlás válogatott játékosok sora alkotta a kezdő tizenegyet. Nem gondolom, hogy ezt B-csapatnak nevezhetnénk, sokan megirigyelnének egy ilyen kezdőt. Sajnos, ott a második félidőben rosszul ment a csapatnak, de gondoljanak bele… Néhány nappal később az utóbbi tizenöt év legfontosabb meccsét játszottuk, és nyertünk. Szerintem ez a siker mindent megért.

Felmerült egy csatárkérdés. Szurkolónk attól fél, hogy Bolin kívül nem sokan tudnak majd a center helyén játszani, és hogy nem sikerült megfelelően pótolni Böde Dánielt, valamint Davide Lanzafamét, erre Kubatov Gábor így válaszolt:

- Nem gondolom, hogy bajban lennénk a támadók terén. A keretből többen tudnak a kilences helyén játszani, akár kreatív megoldásokkal is előjöhet Sergei Rebrov, nagy a merítés. Hajnal Tamás és a vezetőedző is azon dolgozik, hogy ne legyen ebből probléma, úgyhogy én egyáltalán nem tartok attól, hogy ki fog játszani csatár poszton.

- Lanzafame egy fontos tagja volt a harmincadik bajnoki címet szerző csapatunknak – kezdte Orosz Pál. – Határozott elképzelései voltak arról, hogy ő hogyan és mennyit szeretne játszani, ez pedig nem illett bele a vezetőedző és a klub elképzeléseibe. Kaptunk érte egy remek ajánlatot a Kispesttől, így nem maradt kérdés, hogy elengedjük-e.

Gorriaran távozásáról:

- Még Muhamed Besic esetében azt mondta annak idején Thomas Doll, hogy engedjük el. Ha a játékos el szeretne menni a klubtól, akkor nem lesz motivált, nem akar majd játszani, ez senkinek sem jó. Gorriaranért is kaptunk egy jó ajánlatot, nem vártunk tovább rábólintottunk. Úgy gondolom, hogy a játékoseladásra nem problémaként kell gondolni, hanem lehetőségként: eladtuk, hozzunk helyette egy jobbat.

Egyesek attól tartanak, hogy egy jó Európa Liga-szereplés után tehetősebb csapatok elcsábíthatják vezetőedzőnket, Sergei Rebrovot. Létezik-e alternatíva a pótlására?

- Nem nézelődünk új edző után. Rebrovnak volt már török és ukrán ajánlata is, de több ajánlatot visszautasított, mert jól érzi magát nálunk. Itt szeretne maradni a családjával Budapesten, úgyhogy nyugodt vagyok ebben a témában.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin