2020. december 2.
Küzdött csapatunk, de három góllal nyert a Barcelona
A vendégcsapat már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.

A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában 31-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az FC Barcelonát látta vendégül a Puskás Arénában. A mieink a Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Somália, Sigér – Isael, Uzuni, Tokmac kezdővel léptek pályára.

Első félidő

Az első egy-két perc főleg az ismerkedés jegyében telt, de a Barcelona ez idő alatt is próbált saját, rövid passzos, labdabirtoklásra épülő játékával helyzetbe kerülni. Az első lehetőségre a negyedik percig kellett várni: Trincao a jobb szélről centerezett, Braithwaite középen érkezett, de a dán támadó próbálkozása elkerülte a kaput.

A katalánok tanulva az első meccsen elkövetett hibákból egy pillanatra sem akarták kiengedni a kezükből a kezdeményezést, így folyamatosan nyomás alatt tartották a mieink védelmét. A 12. percben Griezmann ugratta ki Jordi Albát, aki lőni is tudott, Dibusz hatalmas bravúrral ugyan hárított, de közben a partjelző már lest jelzett.

Két perccel később azonban már nem hibáztak a vendégek: a bal szélről érkező labdát Griezmann egy elegáns mozdulattal lőtte Dibusz kapujába (0-1). A gránátvörös-kékek a vezetőgól ellenére sem vettek vissza az eddig mutatott iramból, folyamatosan a tizenhatosunk előterében tartották a labdát.

A 20. percben egy baloldali támadás után Dembélé passzolta középre a labdát, ahol érkezett Braithwaite és bepiszkálta a másodikat (0-2).

A 27. percben a lendületből kilépő Braithwaitet a menteni igyekvő Frimpong a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudta megállítani, a fehérorosz játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A percekkel korábban még csak előkészítő Dembélé állt oda, és a jobb alsó sarokba passzolt (0-3).

Harmincöt percnyi játék után Botka jobbról húzott befelé, Busquets szabálytalanul állította meg játékosunkat, így jó 22 méterről jöhettünk szabadrúgással. Uzuni beívelte, a védők kifejelték, a kipattanón ott volt Sigér, aki egyből tüzelt, de Lenglet jó helyen állt és blokkolta a magyar válogatott középpályás kísérletét.

A Fradi ugyan próbált támadásokat kezdeményezni, de nem tudta feltörni a katalán védelmi vonalat, így 3-0-s vendég előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Második félidő

A félidőben Sergei Rebrov nem, míg Ronald Koeman két helyen is változtatott: Jordi Alba helyett Firpo, Sergio Busquets helyett Frenkie de Jong érkezett.

A fordulás után magasabb fordulatszámon játszott a Fradi, a 49. percben helyzetbe is került: egy szépen végigvitt támadás után előbb Tokmac próbálkozott, majd norvég támadónk levágódó lövését 22 méterről Sigér tekerte a hosszú felső irányába, de célt tévesztett. Percekkel később Dembélé lódult meg a felezővonaltól, majd védőinket lerázva egy csel után lőni is tudott, de csak az oldalhálót találta el.

A 64. percben mindkét vezetőedző cserélt: a Fradinál Heistert Lovrencsics, Sigért Laidouni, míg a Barcelonánál Lengletet Alena, Griezmannt Riqui Puig váltotta.

A cserék után ismét Dembélé villantotta meg gyorsaságát, de a francia szélső hiába tört be a tizenhatosunkon belülre, ezúttal sem találta el a kaput. A 71. percben ukrán vezetőedzőnk másodszor is belenyúlt a csapatba: Uzuni helyét Baturina, Tokmac helyét pedig Róbert Mak vette át. Fiatal horvát támadónk alighogy pályára lépett, szinte azonnal helyzetbe is került: Lovrencsics balról érkező remek beadása után fejelhetett, de Neto egy szép mozdulattal védte a próbálkozást.

A 80. percben Ronald Koeman kihasználta ötödik cserelehetőségét is: De La Fuente váltotta Martin Braithwaitet. Egy perccel később Rebrov is változtatott: Haratin Somália helyét vette át. A rendes játékidő utolsó perceire fordulva sem adták fel a zöld-fehérek, folyamatosan próbálkoztak, hátha sikerül rést találniuk a katalán védelmen.

Az eredmény már nem változott, a Barcelona 3-0-ra győzött a Puskás Arénában.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája, G csoport
FTC-Barcelona 0-3 (0-3)
Budapest, Puskás Aréna
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics, 64.) – Somália (Haratin, 81.), Sigér (Laidouni, 64.) – Isael, Uzuni (Baturina, 71.), Tokmac (Mak, 71.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Alena, 65.), Jordi Alba (Firpo, a félidőben) – Pjanic, Sergio Busquets (de Jong, a félidőben) – Francisco Trincao, Griezmann (Riqui Puig, 65.), Dembélé – Braithwaite (De La Fuente, 80.) Vezetőedző: Ronald Koeman
Gólszerzők: Griezmann (14.), Braithwaite (20.), Dembélé (28. – 11-esből)
Sárga lapok: Frimpong (27.), Griezmann (53.), Trincao (70.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin