2024. május 2.
Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon
Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

A Ferencvárosi Torna Club életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül pedig az értékteremtő, fenntartható projektek felkarolása. Klubunk hisz az értékteremtésben, Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként büszkén és bátran kezdeményez olyan, a társadalom számára fontos ügyeket, mint a közösségépítés, az egészséges életmód népszerűsítése, az erőszakmentes sport és a fair play, a hátrányos helyzetű emberek és csoportok életminőségének, esélyegyenlőségének javítása.

A Ferencvárosi Torna Club május 5-én, vasárnap, a DVSC elleni mérkőzés napján újabb jó ügy mellé áll. A Provident Pénzügyi Zrt.-vel és az Ökumenikus Segélyszervezettel karöltve labdagyűjtési akciót hirdet. A meccs napján a 2-es kapucsoport bejárata előtt a Provident molinóval ellátott labdagyűjtőkbe helyezhetik el jó állapotú, felajánlásra alkalmas labdáikat 16.00 órától a mérkőzés kezdetéig, vagyis 18.30-ig. Az összegyűjtött labdákat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el rászoruló családok részére!

Arra kérjük szurkolóinkat, hogy május 5-én, vasárnap ne jöjjenek üres kézzel a DVSC elleni bajnokira, hozzák el otthonról új, vagy újszerű labdáikat! Amennyiben nincs otthon erre a célra felajánlható labda, úgy kihasználhatja helyszíni ajánlatunkat: 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg a „Nike Pitch” labdát a Fradi Shopban, amely így 7.990 forint helyett 6.392 forintba fog kerülni. A kedvezmény csak erre a labdára érvényes!

A Ferencváros és a társadalmi felelősségvállalás

A Ferencváros 2015 ősze óta több mint 175 iskola, mintegy 60 ezer diákjához jutott el a Fradi Suli Programnak köszönhetően, ahol a programon résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt. A Fradi Suli Programot a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte: 2017-ben Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t kezdeményezéséért a Fair Play népszerűsítése kategóriában. Emellett a Ferencvárosi Torna Club elindította a Fradi SuLigát, amely a ferencvárosi iskolák és amatőr sportegyesületek között hirdet focibajnokságot, illetve a Fradi Testnevelés órát, melyben klubunk szakemberei és sportolói intenzív, szórakoztató, élményközpontú foglalkozásokat tartanak a 6-18 éves korcsoportnak labdarúgás és kézilabda sportágakban.

A Fradi Fair Play Bizottság alapszabályában is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a fair play és a Fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására, és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és doppingmentes sportra.

Az FTC 2012 óta minden évben kampányt indít a megkülönböztetés ellen.

A Ferencvárosi Torna Club 2012-ben, a hazai sportegyesületek közül elsőként kampányt indított a kirekesztés ellen, azóta rendszeresen, kisfilm formájában hívja fel a figyelmet ennek a törekvésnek a fontosságára.

A megkülönböztetés elleni küzdelem mára ugyanúgy a klub mindennapjainak részévé vált, mint sportolóinktól a jobbnál jobb eredmények. Jó érzés, hogy a Fradi-család minden tagja érzi: „Együtt többek vagyunk!” Ezt nem csak mi, zöldek nyugtázzuk örömmel, hanem az Európai Labdarúgó Szövetség is, amely több esetben is kiemelte: az FTC kirekesztés ellenes kampányai követendő példaként szolgálnak minden sportklub számára a világban.

Cikkajánló

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

Szurkolói információk a szezonzáró derbire

A derbi napján, május 19-én, vasárnap több korlátozásra számíthatnak a mérkőzésre érkező szurkolók.

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin