2021. december 9.
Aissa Laidouni góljával legyőztük a Leverkusent!
Labdarúgócsapatunk egy szép sikerrel és három ponttal búcsúzott az európai kupaporondtól.


Férfi labdarúgócsapatunk csütörtök este az utolsó idei UEFA Európa Liga-mérkőzését játszotta a G-csoportot már korábban megnyerő Bayer Leverkusen ellen, hazai pályán. A vendégeknél több kulcsjátékost pihentetett Gerardo Seoane vezetőedző, többek között a nyári Eb társgólkirálya, Patrik Schick és a csapat elsőszámú kapusa, a finn válogatott, Lukas Hradeczky is otthon maradt. A mieink részéről Peter Stöger a Dibusz – Botka, Blazic, S.Mmaee, Kovacevic – Laidouni, Loncar, Zachariassen – Zubkov, Uzuni, Tokmac összeállítású kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Rögtön a negyedik percben nagy lehetőséghez jutottunk, Tokmac Nguen ugyanis labdát szerzett, ám a rá kirontó Lunev mellett túl erősen tolta el a labdát, így az elhagyta a játékteret. Pár perccel később Dibusz Dénesnek kellett résen lennie, ám a kipattanó éppen egy vendégjátékos elé került, de szerencsére a lövés fölé szállt. A másik oldalon Oleksandr Zubkov passza után Stjepan Loncar került lövőhelyzetbe, ám blokkoltak a védők. A 15. percben Dibusznak lábbal kellett védenie egy Leverkusen-kontra végén.

A 24. percben ugyan a kapunkba találtak a németek, ám egy korábbi szabálytalanság miatt nem volt érvényes a gól. Ezt követően már nem jegyezhettünk fel komolyabb helyzetet egyik oldalon sem, inkább mezőnyjáték folyt a félidő hátralévő részében, így 0-0-al mehettek a szünetre a csapatok.

II. félidő

Peter Stöger egyet cserélt és a folytatásra Tokmac helyére Ryan Mmaee szállt be. A 47. percben bosnyák védőnk, Adnan Kovacevic lopta a távolságot, majd lőtte el a labdát, de nem talált kaput. A következő percek is rólunk szóltak, több ígéretes akciót is vezettünk igaz, gólhelyzet egyikből sem alakult ki. Az 56. percben a szívünkhöz kaphattunk, ugyanis Paulinho a kapunkba gurított, ám mint a videóbíró is megerősítette, leshelyzetből, maradt tehát a 0-0.

A 61. percben Ryan Mmaee készítette vissza a labdát a második hullámban érkező Laidouninak, akinek a lövése alig szállt kapu fölé. Nem sokkal később a vendégek kerültek ziccerbe, de Dibusz óriási bravúrral védeni tudott. Kellett a frissítés a középpályánkon, éppen ezért Zachariassent Somália váltotta. Rögtön ezután jó helyről kaptunk szabadrúgást, ám Zubkov lövése fölé ment. Nem sokkal később megint a Leverkusen állt közel a gólszerzéshez, ám szerencsére nem éltek az eséllyel, Dibusz és a védőink állták a sarat.

A vendég rohamokat átvészelve megszereztük a vezetés a 81. percben: egy kisszöglet után Zubkov tökéletes beadásából az érkező Aissa Laidouni fejelt Lunev kapujába (1-0)! A hosszabbítás perceiben a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de ezen az estén a hazai kapu érintetlen maradt, így a mieink 1-0-ra legyőzték a német Bundesliga jelenlegi harmadik helyezettjét, így egy nagyon szép sikerrel, no és persze három ponttal zárták az UEFA Európa Liga csoportkörét!

Ami pedig az összesített rangsort illeti, a 3 pontot begyűjtő Fradi négy kétpontos csapatot, a dán Bröndbyt, az osztrák Sturm Grazot, az orosz Lokomotiv Moszkvát és a bolgár Ludogorecet is megelőzve a 28. helyen zárt az UEL 32-es főtábláján.

FÉRFI LABDARÚGÁS
UEFA EURÓPA LIGA, G-CSOPORT, 6. FORDULÓ
FTC–Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)

12.327 néző

FTC: Dibusz - Botka, Blazic, S.Mmaee, Kovacevic – Laidouni, Loncar (Vécsei, 80.), Zachariassen (Somália, 70.) – Zubkov (Cabraja, 88.), Tokmac (R. Mmaee, 46.), Uzuni Vezetőedző: Peter Stöger.
Bayer Leverkusen: Lunev – Retsos, Kossounou, Tapsoba (Tah, 46.), Sinkgraven – Aránguiz (Frimpong, 69.), Palacios (Andrich, 63.), Amiri – Bellarabi (Diaby, 69.), Alario (Adli, 79.), Paulinho Vezetőedző: Gerardo Seoane
Sárga lap: Laidouni (84.), Blazic (90.), Cabraja (92.), illetve Bellarabi (26.), Retsos (86.), Kossounou (87.)
Gólszerzők: Laidouni (81.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin