2022. április 20.
MMK: döntőbe jutottunk, Boli duplázott!
Férfi focicsapatunk 2017 után ismét Magyar Kupa-döntőt játszhat: az elődöntőben 4-1-re vertük az ETO FC Győrt.

Az élvonalban címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa elődöntőjében a másodosztály tabelláján a 11. helyet elfoglaló ETO FC Győr otthonában lépett pályára. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára:
Dibusz – Somália, S. Mmaee, Blazic, Pászka – Loncar, Esiti – Zachariassen, Tokmac, Auzqui – Boli, mélghozzá annak reményében, hogy kivívják a május 11-én, a Puskás Arénában megrendezendő fináléba kerülést, ahová már kedden bejutott a Paksi FC az Újpest 3-0-s legyőzésével.

I. félidő

A mérkőzésen először szerepelt kezdőcsapatunkban tétmeccsen a télen szerződtetett Pászka Lóránd. A kezdőrúgását klubunk és a győriek egykori kiváló ukrán csatára, az 51. születésnapját a napokban ünneplő Igor Nicsenko végezte el. A kupatalálkozó első lehetősége Tokmac Nguen védelem mögé betett labdájából lehetett volna, de túl magas volt Franck Bolinak. Nem sokkal később ismét Tokmac tört be a tizenhatoson belülre, de beadását kifejelték a védők. Az ETO Park kispadokkal szemközti lelátója szinte teljesen megtelt, míg klubunk szurkolói teljesen megtöltötték a kapu mögötti vendégszektort. Az első nagy riadalmat a hazai kapu előtt Boli élesen belőtt labdája okozta, amelyet kivágtak a védők, rögtön utána Kristoffer Zachariassen fejelhetett, majd a szögletre pattanó labdát Loncar adhatta be, Samy Mmaee bólintott, de célt tévesztett. A 13. percben Somália lógott meg a jobb oldalon, beadása után Boli úszott a levegőben, de még mielőtt lőhetett volna mentettek a védők. Közel járt a gólhoz a 15. percben Zachariassen, a 16-osról leadott lövése megrezgette a lécet, de közben lest jelzett a játékvezető. Csapatunk uralta az első negyedórát, az ETO helyzetig sem jutott. A 20. percben újabb nagy lehetőségünk maradt ki, Tokmac ugrott ki jól, középre tett labdája egy hátvédről pattant veszélyesen szögletre, amelyből végül nem lett gólhelyzet. A 23. percben megszereztük a vezetést: Zachariassen pörgetés után Auzqui adott középre, a Liptákon felpattanó labdát pedig Franck Boli szép mozdulattal bombázta a kapuba (0-1). Tíz perccel később már kettővel vezettünk: a bal szélen kapott szabadrúgást csapatunk, Stjepan Loncar beívelése után Zachariassen bevetődve fejelt a bal felső sarokba (0-2). Norvég labdarúgónk a Debrecen és a Honvéd elleni bajnokit követően sorozatban harmadik tétmérkőzésén volt eredményes, s Kispesten kiosztott egy gólpasszt is. A győriek erejét a folytatásban is felemésztette a védekezés. A Fradi pedig nem akart megállni két gólnál, Zachariassen duplázása azonban nem jött össze a 41. percben, kavarodás után bökött a labdába, de a győri kapus védett. Az első félidőt egy szöglet után Samy Mmaee felső lécet alig elkerülő fejese zárta le. Fél lábbal már a Magyar Kupa-döntőben érezhettük magunkat.

II. félidő

A második játékrész kisebb szabálytalanságokkal indult, majd újabb Fradi-gólt hozott. Az 52. percben Tokmac szerzett labdát három védő között, centerezett, Franck Boli pedig becsúszva  szerzett újabb találatot (0-3). Nem sokkal később Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző két cserét is elrendelt, Laidouni és Kovacevic érkezett Auzqui és Blazic helyére. A 61. percben Pászka éles beadását kellett szögletre ütnie a győri kapusnak. Pár perccel később Marko Marin állt be Tokmac helyére. Norvég játékosunk jól mozgott, mindig benne volt a veszély a játékában. Az első Dibusz-védésre egészen a 67. percig kellett várni, ekkor a nem sokkal korábban csereként beállt Vernes tesztelte messziről. Egy perccel később ismét Vernes durrantott fölé, Dibusz ekkor is rajta volt a labdán. A 72. percben Somália kapta meg a meccs első sárga lapját egy lerántás után. Ebből a szabadrúgásból szépített az ETO: Vernes balról becsavart labdáját Bacsa csúsztatta a kapuba (1-3). Pár perccel később csapatunk nem hagyta válasz nélkül az ETO-gólt, Marko Marin lövésébe Lipták fejelt bele, becsapva kapusát (1-4). A gólt végül játékosunknak adták.

Több találat már nem esett, így csapatunk 4-1-re diadalmaskodott és 2017 után ismét bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Paks lesz az ellenfele május 11-én, szerdán a Puskás Arénában.

Férfi labdarúgás, MOL Magyar Kupa, elődöntő

ETO FC Győr – FTC 1-4 (0-2)
Győr, ETO Park, v.: Erdős

Győr: Fadgyas – Csonka, Kiss M. (Bacsa, 63.), Lipták, Forgács – Kovács K., Farkas B. (Klausz, 77.), Tuboly (Hanzli, 77.), Óvári (Vernes, 63.) – Vitális (Berki, 63.), Toma. Vezetőedző: Klausz László

FTC: Dibusz – Somália, S. Mmaee, Blazic (Kovacevic, 56.), Pászka – Loncar (Besic, 74.), Esiti – Zachariassen, Tokmac (Marin, 64.), Auzqui (Laidouni, 56.) – Boli (Bassey, 74.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Vernes (83.), Csonka (92.), ill. Somália (72.), Laidouni (84.)

Gólok: Bacsa (74.), ill. Boli (23., 52.), Zachariassen (32.), Marin (78.)

Cikkajánló

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Edgar Szevikjan lett április legjobbja!

A voksok alapján férfi labdarúgócsapatunk támadója érdemelte ki áprilisban a HSA Hónap Játékosa-díjat.

FTC-DVSC: parkolási lehetőség

A DVSC elleni meccsre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin