2023. október 22.
Szép játékkal nyertünk Diósgyőrben
Az újonc elleni 2-1-es győzelmével címvédő férfi labdarúgócsapatunk továbbra is vezeti az OTP Bank Ligát.

A kéthetes válogatott szünet után folytatódott a labdarúgó-OTP Bank Liga a 10. fordulóval. A Dejan Sztankovics vezetőedző által irányított címvédő együttesünk a szezont jól kezdő újonc, a Diósgyőri VTK vendégeként lépett pályára. A kezdőben ott volt mindhárom magyar válogatott labdarúgónk, így a kapuban csapatkapitányunk, Dibusz Dénes, a védelemben Botka Endre, a csatársorban pedig a Szerbia és Litvánia ellen is betaláló Varga Barnabás, összességében pedig Sztankovics az alábbi csapatot rakta össze a borsodiak ellen: Dibusz – Makreckis, Botka, Abena, Cissé, Ramírez – Sigér, Abu Fani, Ben Romdhane – Varga B., Marquinhos. Csapatunk győzelem esetén visszavehette a tabellán az első helyet, a diósgyőriek pedig az 5. helyről szerettek volna előrébb  mozdulni. A mérkőzésre telt ház gyűlt össze a DVTK Stadionba, ahol legutóbb 2020. december 5-én léptünk pályára, a Covid miatt zárt kapuk mögött, s 3-1-re nyertünk.


I. félidő


Mi kezdtük a találkozót. A hazaiak kezdtek veszélyesebben, a 3. percben a DVTK szlovén csatára, Pozeg Vancas tesztelte először Dibuszt, aki villámgyors vetődéssel ért le a jobb alsó sarokba tartó lövésre. A szöglet utána szerencsére nem okozott veszélyt. A mi első nagy helyzetünk Marquinhostól indult a 9. percben, remek indítása után Varga Barnabás lőhetett, de megpattanó próbálkozása szögletre csorgott. A pontrúgás után nem jutottunk el kapura lövésig. A 14. percben megszereztük a vezetést: a jobb oldalról indult egy gyönyörű akció, Abu Fani tálalt Marquinhos elé, aki betört a 16-oson belülre, ballal lőtt, a kapus ugyan ki tudta ütni a labdát, de pont az érkező Botka elé, aki 4 méterről nem hibázott (0-1).

Védőnk fél év elteltével talált be ismét Fradi-mezben. A 18. percben Marquinhos próbálkozott ismét, de tizenhatoson kívüli csavarása a kapus kezében landolt. Nem sokkal később a tunéziai Ben Romdhane követte Marquinhos példáját, hasonló csavarását bravúrral védte Odincov, majd a túl oldalon Dibusznak kellett nyújtózkodnia, az újbóli beadás után pedig Klimovich fejelt mellé. A találkozón ezekben a percekben nagyon lüktető volt, hála a szurkolótáboroknak is, akik rendületlenül hajtották a játékosokat. A 26. percben Varga és Marquinhos tört kapura, szépen járatták a labdát a bal oldalon lábról-lábra, végül brazil támadónk lőtt a kapus kezébe. Varga aztán besárgult, a játékvezető szerint eljátszott egy szabálytalanságot, ezért jött a lap… A 29. percben újabb szép akciót vezettünk, a felfutó Ramírez középre adása után Ben Romdhane lőhetett tisztán, de célt tévesztett nagy helyzetben. Egy perc sem telt el, Varga Barnabás került ziccerbe, de mint kiderült lesről lépett ki. Igaz a helyzet is kimaradt. Próbálkozott a DVTK is, Pernambuco erős, lapos lövése ugyan kijött Dibuszról, de nem messzire, így másodjára már az övé lett a labda. Ezúttal a jobb oldalon támadtunk, Makreckis tört be az alapvonalig, de centerezését nem tudta gólra váltani Abu Fani. A 36. percben korábbi játékosunk, Gera Dániel tört a tizenhatosunkig, de mire lőni akart belépett elé Cissé, Gera pedig a labdával együtt előtte védőnk lábát is, akit ápolni kellett. A 42. percben Mohammed Abu Fani a tizenhatos sarkáról tekert, de a labda a bal kapufa tövéről kifelé pattant, de elé került a játékszer, majd az ismétlésből szöglet lett. A szünet előtt Ramírez kis híján saját kapujába csúsztatott egy DVTK-szabadrúgás után. A szituáció után egy jobb, majd egy bal oldali szöglet következett, de mi vezethettünk belőle kontrát, Marquinhos passza azonban a végén hosszú volt egy picit az egyedül érkező Vargának. A 45. percben a legnagyobb DVTK-lehetőség maradt ki, Pernambuco forgatta meg és fektette el Cissét, de lövését a kivetődő Dibusz védeni tudta. A félidőt a játékvezető egy akciónk közben fújta le, amit szóvá tett Abu Fani, akinek ezért villant a sárga lap. A szünetre tehát egygólos előnnyel vonulhattunk.  


II. félidő


Abu Fani lövőkedve nem lankadt, a második játékrészt az ő távoli bombája nyitotta meg, amely elkerülte a bal kapufát. Egy kontratámadás során, előbb Ramírezt, majd Vargát faultolták, utóbbiért Pernambuco kapott sárgát, válogatott csatárunk nem tudta folytatni, helyére Pesics állt be. Az 56. percben jobb oldalról Ben Romdhane adott be, az ötösön pedig Marquinhos előre vetődve fejelt a bal kapufa mellé. A 61. percben növeltük előnyünket: Ramírez tört előre, remekül ugratta ki Pesicset, aki ballal a bal alsó sarokba gurított (0-2). Az újabb gólunk után kettőt cseréltünk: Abena helyett Wingo, Ben Romdhane helyett Owusu folytatta. A 67. percben Wingo ütötte el az ötösön belül a ziccerbe kerülő Klimovichot, az eset után védőnk sárgát kapott, a DVTK pedig büntetőt, amelyet Pozeg Vancas váltott gólra (1-2). A semmiből visszajött a meccsbe a borsodi csapat. A 72. percben Ramírez bombáját védte Odincov. A 73. percben csapatunk is büntetőt harcolt ki, Owusu szép esernyőcsel után tálalt Marquinhos elé, akit Szatmári faultolt a tizenegyes pont körül, Bogár játékvezető befújta, a VAR viszont visszavonatta vele, s ezután Marquinhos kapott sárgát színészkedésért. A folytatásban a cserék már nagyon széttördelték a játékot, az eredmény pedig már nem változott - pedig 10 perc volt a hosszabbítás...-, csapatunk 2-1-re nyert és vezeti az OTP Bank Ligát!

 

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 10. forduló

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi Torna Club 1-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 12178 néző. V.: Bogár

DVTK: Odincov – Gera, Bárdos, Szatmári, Stephen - Klimovich, Holdampf, Lukács (Obounet, 89.) – Pernambuco, Edomwonyi (Acolatse, 76.), Pozeg Vancas
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

FTC: Dibusz – Makreckis, Botka, Abena (Wingo, 63.), Cissé, Ramírez – Sigér, Abu Fani (Pászka, 89.), Ben Romdhane (Owusu, 63.) – Marquinhos (Baráth, 89.), Varga B. (Pesics, 53.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Gólok: Pozeg Vancas (67. - 11-esből), ill. Botka (14.), Pesics (61.)

Sárga lapok: Pernambuco (52.), ill. Varga B. (27.), Abu Fani (45.), Wingo (67.), Marquinhos (75.), Botka (95.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin