2020. január 24.
Légiósok az élen; Isael a félév legjobbja!
A posztonkénti toplistákat egy kivétellel mindenhol külföldi játékos vezeti. A félév legjobbja Isael lett.

ISAEL KIEMELKEDETT - DE MÉG TÖBB IS VAN BENNE!

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk a 2019/2020-as szezon első félévét követően magabiztosan, négypontos előnnyel vezeti az NB I tabelláját úgy, hogy eggyel kevesebb mérkőzést játszott, mint a riválisai. Sergei Rebrov együttese ráadásul mindezt úgy hajtotta végre, hogy közben az Európa-ligában is csoportkörbe jutott, sőt, a továbbjutás is csupán egy gólra volt csapatunktól.

A kettős terhelésben is sikeres csapatunk húzóembere volt Isael Barbosa, aki remek őszön van túl. Arról már korábban beszámoltunk, hogy az övé lett az őszi legjobb egyéni teljesítménye. A Kaposvár ellen duplázó játékosunk akkor a teljesítményével kiérdemelte a forduló legjobbja címet, mivel ő érte el a legnagyobb InStat-indexet (406-ost) a fordulóban, azaz neki lett a legmagasabb a teljesítménymutatója az InStat statisztikai elemzőrendszer alapján.

Ilyen magas értéket ebben a szezonban egyetlen játékos sem ért el az NB I-ben! Azzal ugyanis megdöntötte a 395-ös rekordot, amit addig szintén egy Fradi-játékos, Tokmac Nguen tartott, aki a Debrecen ellen érte el ezt a számot. Érdekesség továbbá, hogy az előző szezon legjobb egyéni teljesítménye is a mi játékosunké volt, akkor Mikalai Sihnevich ért el 439-es indexet a DVTK 7-0-s legyőzése alkalmával.

Az őszi összteljesítményeket végigböngészve az InStat adatbázisában, azt is láthatjuk, hogy Isaelé volt a legmagasabb InStat-index-átlag 290,1-es értékkel, azok között a mezőnyjátékosok között, akik az eddigi 16 forduló során összesen legalább 180 percet a pályán töltöttek.

- Nagyon örülök neki, hogy én lettem az ősz legjobbja, de úgy érzem, még ennél is több van bennem. Miután a Fradihoz igazoltam, sok sérülés hátráltatott, az első félévemmel nem voltam maradéktalanul elégedett, de a második már jobban sikerült. Szeretnék a tavasszal még jobban futballozni, ezért dolgozom napról napra, a lehető legkeményebben, és mindenképpen bajnoki címet szeretnék ünnepelni a szezon végén - mondta Isael.

Brazil labdarúgónk nemcsak a pályán, azon kívül is igazi példakép, aki nemcsak a frizurája, hanem a közvetlensége miatt is különleges személyiség.

- Sokan ismernek fel az utcán, persze elsősorban a hajam miatt, és mindenki nagyon kedves velem. Amikor edzésre viszem a fiamat, a gyerekek oda szoktak jönni hozzám, kérik, hogy mutassak nekik trükköket, és azt is szeretnék, hogy a meccseken is minél több cselt hajtsak végre. Szeretem látványossá tenni a játékomat, hiszen ezekért járnak ki az emberek a mérkőzésekre.

LÉGIÓSOK A TOPLISTÁK ÉLÉN

A fentebb említett szempontok alapján a keretesekben láthatóak a mezőnyjátékosok posztonkénti rangsora. Ezek alapján azt láthatjuk, hogy a nyolc pozícióból hétnél is külföldi játékos van az élen, összesen 15 külföldi és 9 magyar fért fel a pozíciók szerinti top3-ba.

Bár gyakran éri az a vád a hazai labdarúgócsapatokat, hogy miért alkalmaznak annyi légióst, jól látszik, hogy egyelőre ők nyújtják a jobb teljesítményt.

A balhátvédeknél a MOL Fehérvár zöld-foki-szigeteki (igaz, magyar állampolgársággal is rendelkező) Stopira végzett az élen (280,2-es InStat-index), a második helyen bosnyák játékosunk, Eldar Civic (264,9), míg a harmadikon Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár, 251,3). A jobbhátvédeknél is egy légiós, a francia Loic Nego végzett az élen (MOL Fehérvár, 272,6), a dobogóra pedig még két Fradi-játékos fért fel, Lovrencsics Gergő (261) és Botka Endre (256,5).

A belső védőknél a bal- és a jobblábalosknál is külföldit találhatunk az első helyen. Előbbinél a Honvéd kameruni bekkje, Ngwa Niba volt a legjobb (267,3), megelőzve az északmacedón Visar Musliut (MOL Fehérvár, 263,4) és Elek Ákost (MOL Fehérvár, 261). Utóbbi kategóriában a Kisvárda ukrán légiósa, Anton Kravchenko volt a legjobb (269,2), őt Batik Bence (Honvéd, 265,3) és Juhász Roland (263,5) követi.

A védekező középpályásoknál (6-os poszt) csak külföldi játékost találhatunk a top3-ban. A DVTK ghánai játékosa, Joachim Adukor volt a legjobb szűrő (280), megelőzve a szlovák Jozef Urblíkot (Puskás Akadémia, 267,3) és a fehérorosz Aleksandr Karnitskiyt (Mezőkövesd, 263,5).

A nyolc, különvett pozíciónál egyedül a középső középpályásoknál (8-as poszt) nyert magyar, a Mezőkövesd játékosa, Cseri Tamás (283,3), akit Kovács István (MOL Fehérvár, 251,3) és Gazdag Dániel (Honvéd, 259,4) követ.

A támadó középpályások között is csak légiós, ráadásul csak Fradi-játékos van a top3-ban. Mint említettük, a félév legjobb egyéni teljesítményét nyújtva a brazil Isael végzett az élen (290,1), aki mögött az ukrán Oleksandr Zubkov (268,5) és a norvég Tokmac Nguen (262) került még fel a toplistára.

A csatárok közül a bosnyák Armin Hodzic érte el a legmagasabb átlagú InStat-indexet (MOL Fehérvár, 269,8), megelőzve a nigériai Ezekiel Hentyt (Puskás Akadémia, 263,8) és az olasz Davide Lanzafamét (Honvéd, 257,9).

Az első három helyezett minden poszton (minden játékos neve mellett az InStat-indexe látható)

Szélső védő - baloldali

1. Stopira, MOL Fehérvár FC - 280,2
2. Eldar Civic, Ferencváros - 264,9
3. Hangya Szilveszter, MOL Fehérvár FC - 251,3

Szélső védő - jobboldali

1. Loic Nego, MOL Fehérvár FC - 272,6
2. Lovrencsics Gergő, Ferencváros - 261
3. Botka Endre, Ferencváros - 256,5

Belső védő - baloldali

1. Ngwa Niba MacDonald, Honvéd - 267,3
2. Visar Muslia, MOL Fehérvár FC - 263,4
3. Elek Ákos, MOL Fehérvár FC - 261

Belső védő - jobboldali

1. Kravchenko Anton, Kisvárda - 269,2
2. Batik Bence, Honvéd - 265,3
3. Juhász Roland, MOL Fehérvár FC - 263,5

Védekező középpályás

1. Joachim Adukor, Diósgyőr - 280
2. Jozef Urblik, Puskás Akadémia - 267,3 
3. Alyaksandr Ivanavich Karnitskiy, Mezőkövesd - 263,5

Középpályás

1. Cseri Tamás, Mezőkövesd - 283,3
2. Kovács István, MOL Fehérvár FC - 260,9
3. Gazdag Dániel, Honvéd - 259,4

Támadó középpályás

1. Isael, Ferencváros - 290,1
2. Oleksandr Zubkov, Ferencváros - 268,5
3. Tokmac Nguen, Ferencváros - 262

Csatár

1. Armin Hodzic, MOL Fehérvár FC - 269,8
2. Ezekiel Isoken Henty, Puskás Akadémia - 263,8
3. Davide Lanzafame, Honvéd - 257,9

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin