2021. szeptember 16.
Hiába vezettünk, pont nélkül maradtunk Leverkusenben
A Bayer Leverkusen hátrányból fordítva győzte le a Ferencvárost az EL-csoportkör csütörtöki nyitányán.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk szeptember 16-án, csütörtökön megkezdte szereplését az UEFA Európa Liga 2021/2022-es kiírásában. A Bayer Leverkusen elleni, idegenbeli nyitányon Peter Stöger a Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Zubkov, Vécsei, Loncar, Zachariassen – Tokmac R. Mmaee kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

A mieink kezdték a találkozót, és rögtön egy indítással próbálkozták, de a hazai védelem megelőzte a beinduló Ryan Mmaeet. A 8. percben Vécsei megpattanó indítási kísérletére csapott le Tokmac, aki a tizenhatoson belülre érve ragyogóan centerezett az üresen érkező Ryan Mmaee-nak, aki közvetlen közelről az üres kapuba lőtt (0-1). Remek kezdés!

Két perccel később ismét mi támadtunk, de Wingo lövését védte Hradecky. A 15. percben Demirbay távolról vette célba Dibusz kapuját, de célt tévesztett. Pillanatokkal később ismét a hazaiak veszélyeztettek, de Civic önfeláldozóan fejjel mentett.

A 21. percben mi végezhettünk szögletet, úgy tűnt a hazaiak felszabadítanak, ám egy remek szerelés után gólszerzőnk vette célba a kaput, de Hradecky résen volt. Ezt követően magasabb fokozatra kapcsolt a Leverkusen: a 26. percben Demirbay szabadrúgását Dibusz bravúrral védte. A hazaiak sorra vezették a veszélyes támadásokat, a 30. percben Demirbay passza után Alario fordulatból tüzelt, de Dibusz ismét egy remek mozdulattal védett.

A 38. percben Frimpong kapta a labdát a jobbszélen, majd az alapvonalról visszapasszolta azt a tizenhatos vonalára, ahol érkezett Palacios és egyenlített (1-1). Alig egy perccel később Samy Mmaee fejese levágódott a hazai védő lábáról, pont Vécsei elé, aki ugyan a kapuba lőtt, de előtte kézzel ért a labdához, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Két perccel az első félidő vége előtt Tah kerülhetett volna helyzetbe, de Samy Mmaee ott volt és szerelt. Alig egy perccel később már Diaby volt veszélyes, de Dibusz védett, szöglet következett. A sarokrúgás után a hazaiak négyese ugyan a kapuba fejelt, de támaszkodott, így ezért ez a gól is érvénytelen lett, maradt az 1-1.

Az utolsó másodpercekben ugyan még támadott a Leverkusen, de újabb gól már nem született, így  1-1-gyel mentünk a szünetre.

 

II. félidő

Alig egy perc telt a második játékrészből és máris ott voltunk a hazai kapunál, de még Mmaee lövése előtt sikerült tisztáznia a Leverkusen védelmének. A következő percben már a vendéglátók veszélyeztettek, de a visszafutó védőnk lábában elakadt a centerezés.

A 49. percben cseréltek a hazaiak: Palacios helyét Aránguiz vette át. Három perccel később Zubkov lőtt, de Hradecky védte a rövid alsó felé tartó próbálkozást. Az 58. percben egy megpattanó passz után Alario lőhetett közvetlen közelről, azonban lecsúszott lábáról a labda és nem talált kaput. Pillanatokkal később egy alapvonalról visszaemelt labdát Adil fejelt a kapu irányába, de Dibusz hatalmas bravúrral hárított.

Peter Stöger először a 66. percben szánta el magát cserére, ekkor Vécsei Bálint helyére Myrto Uzuni állt be. Hárommal később egy védelmi megingást kihasználva megtörtént a baj, Jeremie Frimpong passza után ugyanis Florian Wirtz vette be a kapunkat 12 méterről. A mérkőzésen először átvette a vezetést a Bayer Leverkusen (2-1).

A folytatásban a lehetőségekhez mérten próbált frissíteni Peter Stöger, a 76. minutumban Zeljko Gavric váltotta Stjepan Loncart, később pedig Marijan Cabraja Oleksandr Zubkovot, helyzetei azonban inkább a Bayer Leverkusennek voltak: a 84. percben például egy szélről érkező beadást követően Patrick Schick lőhetett - szerencsénkre közelről sem talált kaput. Kevéssel később Nadiem Amiri célozhatott szabadon 15 méterről, középről. A labda ugyan elkerülte a kapunkat, mindez viszont nem változtatott a lényegen, a házigazda megőrizte előnyét, így 2-1-es sikerének köszönhetően mindhárom pontot otthon tartotta.

A G-csoport 2. fordulójában a Real Betis csapatát fogadjuk szeptember 30-án 21.00-tól a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás, UEFA Európa Liga, G-csoport, 1. forduló
Bayer Leverkusen – FTC 2-1 (1-1)
Leverkusen, BayArena

Bayer Leverkusen: Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven (Hincapie, 66.) – Palacios (Aránguiz, 49.), Demirbay – Adil (Bellarabi, 67.), Wirtz (Amiri, 80.), Diaby - Alario (Schick, 66.)
Vezetőedző: Gerardo Seoane

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Zubkov (Cabraja, 87.), Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavric, 76.), Zachariassen – Tokmac, R. Mmaee
Vezetőedző: Peter Stöger

Gólok: Palacios (38.), Wirtz (69.), illetve Ryan Mmaee (8.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin