2023. április 2.
Lisztes-dupla és döntetlen a Fehérvár ellen
Fordulatos meccsen 2-2-es döntetlent játszottunk a MOL Fehérvárral az OTP Bank Ligában.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott nagyszerű Eb-selejtezője után ismét a klubfutball került az előtérbe. Bajnoki címvédő együttesünk a válogatott-szünet után rögtön a nagy rivális MOL Fehérvár FC ellen lépett pályára a Groupama Arénában. A hazai pontvadászat 25. fordulójában megrendezett találkozón vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov jócskán megkeverte lapjait, és a Dibusz – Botka, Knoester, Kovacevic, Abena – Vécsei, Esiti, Zachariassen – Traoré, Gojak, Sagal kezdőcsapatot küldte a pályára.

A találkozó előtt került sor a HSA Hónap Játékosa díj második átadójára, amelyet szurkolóink szavazatai alapján Dibusz Dénes érdemelt ki, aki a Ferencvárosi Torna Club elnökétől, Kubatov Gábortól vehette át az elismerést.

I. félidő

A vendégek indították újtára a labdát, de egy elrontott átadás után a második percben mi veszélyeztettünk, de Sagal rövid alsóba tartó lövését védte Kovács. Egy perccel később Sagal beadását kellett a vendég kapusnak kiütnie. A 7. percben egy szöglet után Stopira juttatta előnyhöz a székesfehérváriakat (0-1).

A váratlan gól után sikerült ritmust váltani, Traoré centerezett, a hosszún érkezett Botka, de az utolsó pillanatban odaért a vendég védelem. A 12. percben Zachariassen bal lábas bombája kerülte a Fehérvár kapuját. Öt perccel később Sagal beadásáról milliméterekkel maradt le a bevetődő Traoré. A chilei szélső nagyszerűen mozgott a pályán, többször is kellemetlen helyzetbe hozta a Bese-Kastrati kettőst, de a 18. percben eleresztett lökete fölé szállt.

A 24. percben Gojak szöglete után Abena fejelt, de Kovács védett. Sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket, a 30. percben Traoré zseniális passza után Zachariassen lőtte az oldalhálóba a labdát, majd egy perccel a később a norvég a kapufát találta el. Az első félidő ráadásának utolsó percében Schön ugyan gólt lőtt, de a játékvezető hosszas videózás után érvénytelenítette azt.

Az első félidőben futószalagon szállítottuk a helyzeteket, gólt azonban egy szöglet után a vendégek szereztek, így 1-0-s fehérvári előnnyel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

Két helyen is változtattunk a szünetben, Baráth és Lisztes érkezett Esiti és Botka helyére. Utóbbi azonnal gólt is szerezhetett volna, de közelről lőtt fölé. Az 54. percben Amer Gojakot Tokmac váltotta. Két perccel később a vendégek is veszélyeztettek, de Flores lövése nem találta el a kaput.

A 60. percben egy baloldali támadás után Sagal lőtte a hosszú irányába a labdát, ahol érkezett Lisztes és egyenlített (1-1). A fiatal szélsőnek ez volt az első gólja a Ferencvárosban. Hét perccel később Baráth nagyszerűen vette észre a Bese mögötti üres területre bemozgó Sagalt, de a chilei nem találta el jól a labdát. Két perccel később a sérüléséből visszatérő Tokmac veszélyeztetett, de lövése elkerülte a kaput, majd egy szemfüles labdszerzés után Lisztes meglőtte maga és csapata második gólját (2-1). Egy Lisztes bajnoki gólnak legutóbb 2011. október 12-én örülhettünk, akkor id. Lisztes Krisztián az Újpest ellen volt eredményes. A 80. percig sikerült tartani az előnyt, ekkor egy előreívelt labdát fejelt a kapunkba Makarenko (2-2). A hajrában ugyan Abena is gólt fejelt, de a bíró kezezés miatt nem adta meg a találatot, így a végeredmény 2-2 lett. Mivel a Kecskemét kikapott, előnyünk a tabella élén 9 pontra nőtt.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 25. forduló

FTC – MOL Fehérvár FC 2-2 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, 12079 néző. V.: Bogár

FTC: Dibusz – Botka (Lisztes, a szünetben), Abena, Kovacevic, Knoester – Vécsei, Esiti (Baráth, a szünetben) – Zachariassen, Gojak (Tokmac, 54.), Sagal - Traoré
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

MOL Fehérvár FC: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Pokorny, 69.), Flores, Dárdai (Makarenko, 69.) - Kastrati (Larsen, 85.), Kodro, Schön (Nego, 85.)
Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Sárga lapok: Botka (27.), Kovacevic (40.), Bogdán (kispadon), ill. Dárdai (9.), Stopira (76.), Nego (92.)

Gólok: Lisztes (60., 71.), illetve Stopira (7.), Makarenko (80.)

Cikkajánló

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin