2023. szeptember 24.
Lisztes gólja döntött, legyőztük a Kisvárdát
Férfi labdarúgócsapatunk Lisztes Krisztián góljával 1-0-ra győzött a Kisvárda ellen.

A Csukaricski elleni 3-1-es hazai EKL-siker után 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Kisvárdát fogadta az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Dejan Sztankovics a Dibusz - Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez - Sigér, Abu Fani, Zachariassen - Marquinhos, Varga B. - Lisztes kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

A mieink jobban kezdték a mérkőzést, már az első percekben több szögletet is kiharcoltak. Az első nagy helyzetre a tizedik percig kellett várni, ekkor Lisztes Krisztián húzott el a bal szélen, több védőt is kicselezett, majd Zachariassen elé tálalt, ám norvég légiósunk lövését blokkolták. A tizenhatodik percben ellenfelünk veszélyeztetett, de Dibusz Dénes védeni tudott, majd védőink szögletre mentettek. Két perccel később akár a vezetést is megszerezhettük volna, Makreckis beadását Zachariassen továbbította Varga Barnabáshoz, de válogatott támadónk kísérlete elcsorgott a bal kapufa mellett.

Együttesünk nem sokkal később ismét helyzetet alakított ki, Lisztes lövését blokkolták, majd Varga a kapu fölé lőtt. A 29. percben Abu Fani erőteljes löketét kellett kitolnia Petkovicsnak, nem sokkal ezután pedig Zachariassen fejesét húzta le. Egyértelmű mezőnyfölényünk végül a 44. percben érett góllá, ekkor Abu Fani szögletére Lisztes Krisztián érkezett, és a vendégek hálójába fejelt (1-0). Az első félidő hosszabbításában még volt próbálkozásunk, de Makreckis lövését Petkovics bravúrral védte, így csapatunk egygólos előnyből várhatta a folytatást.  

II. félidő

A szünet után is a mieink domináltak, de az első negyedórában gólt nem sikerült szereznünk, így Dejan Sztankovics az 59. percben két helyen is változtatott: a gólszerző Lisztest Botka, míg Abu Fanit Ben Romdhane váltotta. Röviddel a cserék után Marquinhos került helyzetbe, a vendégek kapusa hárított. Öt perccel később Varga Barnabás helyére Pesics érkezett, a következő percekben pedig Ben Romdhane volt a főszereplő, hiszen többször is veszélyeztette a vendégek kapuját. A 70. percben ellenfelünk is helyzetig jutott, de Mesanovics lövését Dibusz magabiztosan védte. Percekkel ezután a vendégek közel jártak az egyenlítéshez, Ilievszki kísérlete a lécen csattant. A Kisvárda percei után ismét átvettük az irányítást, és Zachriassen el is dönthette volna a mérkőzést, de Petkovics jól jött ki a kapujából, így középpályásunk nem tudott lőni. 

A 84. percben újfent norvég légiósunk indult meg, az ellenfél védői pedig csak szabálytalanul tudták megállítani, így csapatunk szabadrúgást végezhetett el, Ramírez a sorfalba vágta a labdát. Újabb gól már nem született, így

férfi labdarúgócsapatunk 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát.

Az FTC legközelebb szeptember 27-én, szerdán 20.00-tól a Kecskemét együttesét fogadja a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 7. forduló

FTC-Kisvárda 1-0 (1-0)

FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez – Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) – Marquinhos, Varga B. (Pesics, 64.), Lisztes (Botka, 59.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Kisvárda: Petkovics – Csipetics, Kovacsics, Jovicsics, Körmendi (Vida, 46.) – Melnyik, Lippai – Czékus (Ilievszki, 64.), Makowski (Camaj, 46.), Stefan (Navratil, 46.) – Mesanovics (Balogh, 77.)
Vezetőedző: Mátyus János

Sárga lapok: Sigér (70.), Botka (86.), ill. Csipetics (56.), Ilievszki (77.), Melnyik (83.), Lippai (84.), Kovacsics (92.)

Gól: Lisztes (44.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin