2021. július 27.
Litvániában is nyertünk, jöhet a Slavia Prága!
Ryan Mmaee két és Róbert Mak egy góljával Vilniusban is legyőztük a litván bajnok Zalgirist.

Férfi labdarúgócsapatunk a múlt heti 2-0-s hazai sikert követően kedden a Zalgiris Vilnius otthonában, az LFF Stadionban lépett pályára a 2021/2022-es Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján. Peter Stöger vezetőedző a Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Csontos – Somália, Haratin, Zachariassen – Tokmac, Uzuni, R. Mmaee tizenegynek szavazott bizalmat. A budapesti mérkőzéshez képest bekerült a kezdőbe fiatal magyar tehetségünk, Csontos Dominik, de friss igazolásunk, Kristoffer Zachariassen is először kezdett csapatunkban.

I. félidő

Rögtön az első percben nagy helyzet alakult ki a kapunk előtt, ám Francis Kyeremeh fölé vágta a középre érkező labdát. A 10. minutumban egy hazai szögletnél kellett Dibusz Dénesnek résen lennie, majd kapusunk egy távoli lövést is hárított. Beszorultunk a találkozó elején, egymás után vezette a támadásait a Zalgiris, de a védelmünk jól tette a dolgát. A 15. percben feljegyezhettük az első kísérletünket: egy kontra végén Tokmac Nguen jutott el lövésig, ám nem volt benne elég erő. A másik oldalon ismét Dibusznak volt dolga, ezúttal Jakub Sylvestr lövését kellett hatástalanítania. 

Pár perccel később megint a mi tizenhatosunkon belül járatta a labdát a litván bajnok, ám játékosai szerencsére nem jutottak el lövőhelyzetekig. A 43. percben egy kiváló Fradi-kontrát láthattunk: Tokmac remekül ugratta ki Myrto Uzunit, aki megtartotta a labdát, majd a védő lábai között remekül passzolt a felfutó Ryan Mmaee-nak, aki higgadt maradt a kapussal szemben, és vezetéshez juttatta a mieinket (0-1). Ezzel zárult az első játékrész érdemi része.

 

II. félidő

Hazai helyzettel indult a második félidő, ám szerencsére a fejes a kapunk fölé szállt. Az 53. percben Somáliával szemben szabálytalankodtak, középpályásunkat pár perccel később le is kellett cserélni. A helyére Sigér Dávid érkezett. Ismét litván helyzet következett, ám a hazaiak kísérlete csak az oldalhálót találta el. A 65. percben a kevéssel korábban beállt Tomislav Kis gyorsan próbára is tette Dibuszt egy távoli lövéssel, ám válogatott halóőrünk a helyén volt. Négy perccel később jött az első tervezett cserénk: Tokmac helyett Oleksandr Zubkov szállt be a folytatásra.

A 72. percben ismét jött a Fradi-kontra: Uzuni saját térfélről indulva sprintelt el az ellenfél tizenhatosáig, majd az első gólunkhoz hasonlóan megint az érkező Ryan Mmaee-nak tálalt, aki egy átvétel után az elfekvő kapus mellett bepasszolta a labdát a litván kapuba (0-2).

Nem sokkal később újabb cseréket hajtottunk végre. Blazic sérülés miatt kellett, hogy elhagyja a pályát, a helyére Vécsei Bálint érkezett, míg a mai napon két gólpasszt jegyző Uzunit Róbert Mak váltotta.

A hosszabbítás perceiben Pape Diaw révén még szépített a Zalgiris (1-2), majd a lefújás előtt közvetlenül szlovák válogatott játékosunk, a csereként beállt Róbert Mak is betalált, így kialakítva a 3-1-es végeredményt. Ezzel a mieink összesítésben pedig 5-1-re nyertek, és ezzel továbbjutottak a BL-selejtező harmadik fordulójába. Ellenfelünk a cseh bajnok, Slavia Prága lesz.Az első mérkőzést 2021. augusztus 4-én, szerdán 20.00-tól Budapesten rendezik a Groupama Arénában.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 2. MÉRKŐZÉS
ZALGIRIS VILNIUS–FTC 1-3 (0-1)
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic (Vécsei, 76.), S. Mmaee, Csontos – Haratin, Somália (Sigér, 57.) – Zachariassen, Tokmac (Zubkov, 69.), Uzuni (Mak, 77.), R. Mmaee 
Vezetőedző: Peter Stöger
Zalgiris: Gertmonas – Mikoliunas, Ljubisavljevic, Diaw, Bopesu – Onazi (Kis, 61.), Uzéla, Verbickas – Kyeremeh (Jarusevicius, 87.), Sylvestr (Tadic, 61.), Videmont
Vezetőedző: Vladimir Cheburin
Gólszerzők:  Pape Diaw (90+3), illetve R. Mmaee (44., 72.), Mak (90+4)
Sárga lap: Diaw (28.) illetve Csontos (34.), Sigér (62.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin