2024. március 31.
Loncar vezérletével győztünk Mezőkövesden
Férfi labdarúgócsapatunk Loncar duplájával és Varga B. góljával idegenben verte 3-0-ra a Mezőkövesdet.

A Mezőkövesd otthonában szerepelt 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A válogatott szünet utáni találkozón Dejan Sztankovics vezetőedző a Varga Á. - Makreckis, Cissé, Abena, Civic - Maiga, Loncar - Zachariassen, Katona B., Marquinhos - Kodro kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

A fekete-zöld szerelésben pályára lépő, címvédő és listavezető együttesünk rögtön támadólag lépett fel a tabella utolsó helyén álló Mezőkövesd stadionjában. A negyedik percben Marquinhos húzott befelé a bal oldalról, de a tekerését blokkolták a mezőkövesdi védők. Ezt követően a hazai csapat próbálkozott a kapunk előtt, de Molnár G. lövése célt tévesztett. A nyolcadik percben Makreckis hatalmas sprintet vágott le a jobb szélen, a középre adása azonban nem volt pontos, felszabadítottak a hazaiak. A 15. percben kis híján megszereztük a vezetést! Marquinhos pazar átadását követően Zachariassen lépett ki a védők közül, szépen ellőtte a labdát, amibe Piscitelli bele tudott érni, így a kapufa megmentette a hazaiakat a góltól. A 20. percben ismét hatalmas bravúrt mutatott be a mezőkövesdiek olasz kapusa: Civic balról adott középre, Zachariessen kapura fejelt, de még Abena is beleért a labdába, ezután védett Piscitelli. A 29. percben Brtan lőtt, lövése Drazsics lábáról vágódott az alapvonalon túlra. A 38. percben megszereztük a vezetést! Kodro passzát követően Lukic hibázott nagyott, Loncar elvette tőle a labdát, és a kapuba lőtt (0-1)! A 43. percben Marquinhos kis híján megduplázta az előnyünket. Támadónk Makreckistől kapott remek passzt, de lövését Piscitelli védte. Rögtön a lövés után Marquinhost buktatták. A szabadarúgást Civic végezte el, centikkel ment a kapu fölé a lövése. Csapatunk remekül futballozott az első félidőben, és egygólos előnnyel mehetett pihenőre.

II. félidő

A fordulást követően lendületben maradt együttesünk. Az 51. percben megdupláztuk az előnyünket. Marquinhos passzát követően Loncar 18 méterről, ballal kilőtte a bal alsó sarkot, gyönyörű gól volt (0-2)! Középpályásunk remekül játszott, s a kapu előtt is rendkívül veszélyes volt, így duplázni tudott a találkozón. Az 55. percben Szolgai vette célba Varga Ádám kapuját, de hálóőrünk magabiztosan védett. A 67. percben Ben Romdhane lőtt 20 méterről, de a próbálkozása elakadt a mezőkövesdi védőkben, nem jutott el Piscitelli kapujáig. Egy perccel később újabb nagy helyzetet dolgoztunk ki: Loncar beadása után Marquinhos fejelt a kapufára. A 71. percben ismét Ben Romdhane próbálkozott lövéssel, de nem találta el a kaput. Nem sokkal később Pászka lőtt fölé.

2023 novembere után ismét pályára lépett szélsőnk, a sérüléséből felépült Adama Traoré, aki a meccs hősét, Loncart váltotta. A 81. percben a végig nagy kedvvel futballozó Makreckis lőtt, de Piscitelli védeni tudott. Nem sokkal ezután Cseri lövését fogta könnyedén Varga Ádám. A 83. percben Civic átadását követően Szevikjan lőtt a rövid sarokra, de Piscitelli bravúrral hárított. A 85. percben megszereztük a harmadik találatunkat: Ben Romdhane lövése levágódott a védőkről, a kipattanót a csereként beálló Varga Barnabás gurította a kapuba (0-3)! Támadónk már a 18. találatát jegyezte az OTP Bank Liga jelenlegi kiírásában. A 90. percben Szevikjan került nagy helyzetbe, elvitte a kapus mellett a labdát, de lövését védte a kapus. A hosszabbításban ismét örmény válogatott támadónk veszélyeztetett, csavarását Piscitelli ütötte oldalra. Az eredmény már nem változott, 3-0-ra győztünk Mezőkövesden!

Győzelmünkkel, egy meccsel kevesebbet játszva, öt pontra növeltük előnyünket a tabella élén a második helyen álló Paks előtt.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 26. forduló

Mezőkövesd-FTC 0-3 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 4130 néző. V.: Csonka

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai (Pillár, 58.), Beriashvili, Lukic, Vajda - Cseke, Szolgai (Kócs-Washburn, 58.), Brtan - Molnár G. (Cseri, 67.), Drazsics, Sampiero (Karnyicki, 67.)
Vezetőedző: Milan Milanovics

FTC: Varga Á. - Makreckis, Cissé, Abena, Civic - Maiga (Pászka, 65.), Loncar (Traoré, 78.) - Zachariassen, Katona B. (Ben Romdhane, 46.), Marquinhos (Szevikjan, 78.) - Kodro (Varga B., 65.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Molnár G. (27.), Beriashvili (32.), illetve Maiga (35.)

Gólok: Loncar (38., 51.), Varga B. (85.)

Cikkajánló

Távozik Iyinbor Patrick

A 22 éves védő az elmúlt három idényt kölcsönben töltötte.

Tusványoson mesélt a VVK-győzelemről Rákosi Gyula

Klubunk legendája a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen vett részt.

„Nagyon meglepődtem!” – Varga Barna megkapta a maszkját

Riportunkból kiderül, hogy Kylian Mbappé Eb-n viselt maszkja jobb-e magyar válogatott támadónkénál – VIDEÓ

Indul a jegyértékesítés a walesi visszavágóra

Walesbe utazó drukkereink 10 ezer forintért válthatnak vouchert a párharc második összecsapására.

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen

Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin