2019. július 5.
Lovrencsics: „A legnagyobb érdem az edzőt illeti!”
Lovrencsics Gergő a csapatkapitányi kihívásokról, az edzőtáborról és BL-párharcunkról is beszélt.

Az első edzőtábort a válogatott teendők miatt kihagyta Lovrencsics Gergő, akire a második felkészülési időszak során új kihívások vártak. Jobbhátvédünket a csapat állapotáról, az együttest körülvevő hangulatról, valamint a Ludogorec elleni párharcról is kérdeztük - interjú!

- Végéhez ért a második edzőtábor, hogy látod, milyen állapotban van a csapat?
- Mentálisan biztosan fáradtan, ezt magamon is érzem, pedig én csak a második edzőtáborban vettem részt. Tizenhárom nap távol a családtól azért megviseli az embert. Túl vagyunk a főpróbán a BL-selejtező előtt, és úgy érzem, jól sikerült. A tanulságokat elemezzük a következő napokban, aztán pedig arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a Ludogorec elleni meccsre.

- A saját formáddal mennyire vagy elégedett? Gyönyörű gólpasszt adtál az utolsó mérkőzésen.
- Nem tagadom, volt holtpontom. A bajnoki szezon végét követően még két fontos találkozó várt ránk a válogatottal, mindenképp meg kellett nyernünk azokat, mert az előző két nyár nem úgy sikerült a nemzeti csapatnál, ahogy szerettük volna. Ezek pozitív impulzust adtak, jókedvűen jöttem ide, ám csak egy hét pihenőm jutott nekem, a hosszú szezon után fizikailag nem volt könnyű újra belevágni a kemény munkába. Mostanra azonban már egyre jobban érzem magam, de a topon jövő hét szerdán kell lenni.

- Az edzőtábor során megfigyelhettük, hogy csapatkapitányként Leandróval többször vezérszerepbe kerültetek. Előfordult, hogy ti irányítottátok a csapatot az utazások során, máskor meg azt láttuk, hogy Sergei Rebrov és a szakmai stáb veletek beszélget különvonulva.
- Igen, most Leandro az első számú kapitány, én vagyok a helyettese, és mivel ez így van, több feladat hárul ránk, mint a többiekre, és itt, egy edzőtáborban több a feladatunk, mint máskor a szezon közben. Az említett teendők ránk hárulnak, annyival kiegészíteném még, hogy többször Dibusz Dénessel bővül a kis csapatunk. Jó néhány dolog van, amire oda kell figyelni, például, hogy hol öltözzünk az edzőmeccsek előtt, hol legyen a gyúrás, a hotelben, vagy ott, milyen egységes ruhát vegyünk fel… Úgy érzem, kezdek belejönni ezekbe a feladatokba, mert ahogy a pályán is tudok többfelé figyelni, úgy azon kívül is, és nem érzem tehernek ezeket a kötelességeket.

-  Hogy látod az edzőmeccsek alapján a csapatot, mennyire állunk készen a kihívásokra?
- Jól nézünk ki. Nem akarok elkiabálni semmit, úgyis ez a párharc mutatja majd meg az igazi arcunkat. Egyre jobban együtt vagyunk, egyre jobban megértjük azt, melyik szituációban hol kell lennünk, vagy hogyan kell reagálnunk rá csapatszinten. Ezeknek a betanulására kiváló volt ez a két edzőtábor, még jobban rögzültek a teendők a játékosokban, ezáltal minimalizálni tudjuk azokat a kihagyásokat, amik előfordulhatnak. Hiba mindig lesz, de az fontosabb, hogy hogyan reagál rá a csapat. Ebben is előreléptünk, és jöttek olyan játékosok, akik könnyen beilleszkedtek. Nekik persze még több tanulnivalójuk van, de az edző sokszor külön is foglalkozik velük, elmagyarázza nekik, mit szeretne látni tőlük a pályán. Jól nézünk ki, egyre jobb erőben vagyunk, de mint mondtam, még nem vagyunk a topon, jövő szerdán kell ott lenni!

- Említetted, hogy nagyon együtt van a keret. Amikor megkérdeztük Oleksandr Zubkovot, miután láttuk, hogy Ihor Haratinnal és Mikalai Sihnevich-csel több időt tölt, hogy mennyit segítenek a beilleszkedésében, akkor mondta, sokat, de a többiek ugyanennyit, ezt pedig Sihnevich is megerősítette. Ez valóban így van? Ti csapatkapitányként erre külön is odafigyeltek?
- Ez a játékosok személyiségéből fakad. Itt mindenkinek megvan az a közvetlensége, az a barátságos oldala, ami miatt tudjuk, ha idejön egy új játékos, különösen külföldről, egy idegen közegbe, akkor sem lesz problémája a beilleszkedéssel. Tudjuk, hogy azért jön ide, hogy segítse a csapatot, ezért választotta a Ferencvárost, itt szeretne játszani, itt akar sikereket elérni. Éppen ezért olyan személyiségek vannak a csapatban, akik ezt már megkapták, ezért át is adják az újaknak. Természetesen ebben a tapasztaltabb játékosoknak nagyobb szerepük van. Vegyük például Leót, ha idejönnék külföldi játékosként, nem hinném, hogy problémám lenne a beilleszkedéssel úgy, hogy Leo itt van… (nevet) Tény és való, én is elsőként igyekszem kommunikálni velük, jelzem nekik, hogy bármiben számíthatnak rám. Én is voltam külföldön, ráadásul ott nem is akartak angolul szólni hozzám, úgyhogy tudom, mennyire szükség van az ilyen apróságokra is. Pályafutásom során volt már olyan, hogy rosszabb volt a hangulat a csapaton belül, a mostani viszont egyértelműen ott van a legjobbak között.

- A másik téma pedig a konkurencia kérdése. A nyár során bajnokcsapatunk tovább erősödött, így senki sem érezheti magát biztonságban a posztján. Ez sem ront a hangulaton?
- Nem, és ebben a mesternek nagy szerepe van. A mérkőzések is bizonyítják ezt. Megkérdezte tőlem, melyik meccs volt szerintem a legnehezebb. Mondtam, hogy én úgy látom, a Mezőkövesd elleni, idegenbeli. Erre azt válaszolta, szerinte is, majd kiemelte, hogy ott egy olyan játékos, Bőle Lukács döntötte el a meccset, aki a szezon során nem kapott rendszeresen helyet a kezdőcsapatban, de beállt, és megmutatta, hogy segíteni akar a csapaton, megrúgta a győztes gólunkat, ami megalapozta a Vidi elleni meccs előtt azt a lehetőséget, hogy ott gyakorlatilag eldönthettük a bajnoki cím sorsát. Rebrov mindig azt hangsúlyozza, hogy nem tizenegy játékos nyeri meg a mérkőzéseket, még csak nem is azok, akik be vannak nevezve a meccskeretbe, hanem az egész csapat! Így gondolkodik, és épp emiatt a legnagyobb érdem az övé.

- Jövő héten tehát jön a Ludogorec elleni párharc, hol tart most a felkészülés taktikailag arra a találkozóra?
- Szerdán a szakmai stáb végignézte a szuperkupa-döntőjüket, amibe én is belenéztem, de alaposabban csak most fogjuk elkezdeni, a következő napok feladata lesz a taktikai felkészülés. Azt azonban már most lehet látni, hogy nehéz ellenfél lesz, amelynek gyors támadói és erős védői vannak. Folyamatosan bejutnak valamelyik csoportkörbe az európai kupaporondon. A tapasztalat nemzetközi szinten náluk van. Most ez a léc áll előttünk, ezt kell átugranunk, remélem, hogy felkészültek leszünk. Mindenki nagyon motivált, és tudja, milyen fontos ez a párharc. Fontos, hogy hazai pályán, a nagyszerű szurkolótáborunk előtt előnyt szerezzünk. Tudjuk, milyen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni a drukkereink, ezért nagyon várjuk a mérkőzést. Az egész csapat nevében arra kérjük őket, hogy az eddig megszokott elsöprő lendülettel, sportszerűen, a szabályoknak megfelelően buzdítsanak minket, mert csak így, együtt tudjuk elérni a sikereket!

Kántor Barnabás

A Ludogorec elleni BL-selejtezőre ITT vásárolhat jegyet, míg a visszavágóval kapcsolatos jegyinformációkat ERRE a linkre kattintva találja.

Szurkolói tájékoztató ITT!

Cikkajánló

Szép támadás, akrobatikus gól: így zártuk az edzőtábort

Videós meccsösszefoglaló labdarúgócsapatunk Royal Mouscron elleni 2-0-s győzelméről.

Fontos információk a BL-selejtezővel kapcsolatban

Az alábbiakban olvashatja szurkolói tájékoztatónkat a július 10-ei, FTC-Ludogorec BL-selejtező mérkőzésről.

Érkezzen időben a BL-meccsre!

Szerdán 18:00-kor kinyitnak a Groupama Aréna kapui, hangolódjunk közösen a nagy mérkőzésre!

Rebrov: „Szép siker, de a BL-ben kell bizonyítanunk”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov így értékelt a Royal Mouscron legyőzését követően.

Gróf: „A támadók izguljanak miattunk!”

Kapusaink a kialakult konkurenciahelyzetről, és a rájuk háruló feladatokról beszéltek a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Miért ad ki Isael ilyen hangot? Megkérdeztük!

Brazil játékosunk egyedi jelzést használ, amikor elkéri a labdát – VIDEÓ!

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin