2019. október 2.
Lovrencsics: „Az ilyen élmények miatt lettem labdarúgó”
Csapatkapitányunk elmondta, milyen előnyünk származhat a korábbi két bolgárok elleni mérkőzésből.

Mint ismert, bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk az Espanyol elleni igenbeli 1-1-es döntetlennel kezdte az UEFA Europa League-csoportkört, a jó eredmény pedig bizakodásra adhat okot. Csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő többek között erről is beszélt a csütörtökön, 18.55-kor kezdődő, Ludogorec elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

„Még nem szabad dobálózni olyan szavakkal, mint a továbbjutás, hiszen még csak egy mérkőzést játszottunk” – kezdte Lovrencsics Gergő. „Azt viszont elmondhatom, hogy minden egyes meccs egy ünnep a számunkra, mivel hosszú idő után kerültünk újra egy nemzetközi kupa csoportkörébe. Minden játékos, a klub vagy éppen a szurkolók is szeretnék megmutatni magukat. Ahhoz kell néhány mérkőzés, hogy ilyen szavakat használjunk. Most egyelőre élvezni kell a játékot. Ezért is lettem labdarúgó, hogy ilyen csodálatos meccseket játsszak. Természetesen szeretnénk nyerni és akkor akár a továbbjutáshoz is közelebb kerülhetnénk. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk és biztosan egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a két Bajnokok Ligája-selejtező. A bolgárok biztosan revánsot akarnak venni, de állunk elébe, felvesszük a kesztyűt és harmadjára is nyerni szeretnénk” – tette hozzá csapatkapitányunk.

Lovrencsics Gergő újságírói kérdésre elmondta, hogy a csapatból ugyan sokat kivesz a sok utazás és a heti két mérkőzés, de egy ilyen csodálatos helyzetben egyszerűen nem lehetnek fáradtak.

„Személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen sok fronton szerepelhetek, mint az NB I, a nemzetközi porond vagy éppen a válogatott. Most egy nehéz időszakban vagyunk, de szerencsére a családom személyében olyan háttér áll mögöttem, akik mindenben támogatnak. Nagy erőt ad a két kisfiam is, már csak azzal is, hogy amikor hazaérek, akkor szaladnak hozzám. Nagyon büszke vagyok, hogy a Fradival elértük a csoportkört és ilyenkor, egy ilyen erőltetett sorozatban egyszerűen nem érzek fájdalmat, fáradtságot, hiszen ezek a mérkőzések, főleg a hazai összecsapások még inkább motiválnak. Nagy a felelősség rajtunk, hiszen mi egyedül képviseljük most Magyarországot a nemzetközi porondon. Nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy látva a selejtezős párharcainkat igenis érett csapat vagyunk és jó eredményeket érhetünk el az UEL-ben” – mondta válogatott védőnk.

Csapatkapitányunk szerint bár teljesen más mérkőzés lesz a csütörtök esti összecsapás, mint volt a két BL-selejtező, azonban előnyünk is származhat a korábbi meccsekből.

„Tudjuk róluk, hogy edzőváltás volt náluk és más játékosok alkotják már a kezdőcsapatot, ennek köszönhetően pedig sok sikert értek el hazájuk bajnokságában és ugye a CSZKA Moszkvát is kiütötték. Annyi előnye van az előző két BL-meccsünknek, hogy egyénileg jól ismerjük őket. Azt a tapasztalatot, amelyet megszereztünk ellenük az egy az egy elleni párharcokban, a csapatmozgásaikban, ezeket használhatjuk. Azt, hogy csapatszinten mennyit változtak, azt majd a pályán megtapasztaljuk és csak is teljes koncentrációval tudjuk majd semlegesíteni. Van bennük bizonyítási vágy, de a rohamjaikat állnunk kell, ugyanakkor nekünk is erős csapatunk van, sokat fejlődtünk és ezt szeretnénk megmutatni csütörtök este” – zárta gondolatait Lovrencsics Gergő.

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov várakozásait ITT olvashatja el.

Felhívjuk a mérkőzést a helyszínen megtekintő szurkolóink figyelmét, hogy érkezzenek időben a stadionba, illetve részletesen olvassák el szurkolói tájékoztatónkat, amelyet ITT érhetnek el, míg klubunk külön kérését ITT tekinthetik meg! A parkolási lehetőségekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

UEFA Europa League
H-csoport, 2. forduló
2019. 10. 03., csütörtök, 18.55, Groupama Aréna
FTC-Ludogorec (bolgár)
Jegyvásárlás: ITT

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin