2021. február 7.
Lovrencsics-bomba vagy a Sigér-dupla?
Az elmúlt években labdarúgóink több emlékezetes gólt is szereztek a MOL Fehérvár ellen.

Férfi labdarúgócsapatunk vasárnap 18.30-tól a MOL Fehérvár ellen lép pályára a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött. A bajnoki tabellán a mieink 46 ponttal az élen állnak, 13 ponttal megelőzve a pillanatnyilag másodikként rangsorolt riválist.

Sergei Rebrov eddig hét bajnokin irányította az FTC-t a fehérváriak ellen. Az ukrán tréner mérlege három győzelem mellett két-két döntetlen és vereség. A hét találkozón összesen 19 gól esett, most ezekből válogattuk ki a legszebb és legemlékezetesebb Fradi-gólokat.

A felsorolást egy Sergei Rebrov első MOL Fehérvár elleni mérkőzésén esett találattal, Lovrencsics Gergő bombájával érdemes kezdeni. A 2018. szeptember 2-án lejátszott, 2-2-es döntetlennel végződő találkozón Lovrencsics Gergő a 35. percben egy szögletet követően lőtt hatalmas gólt.

Az utóbbi évek legnagyobb győzelmét a MOL Fehérvár ellen 2019. április 20-án arattuk. Ekkor Davide Lanzafame duplájával, illetve Tokmac Nguen és Ihor Haratin góljával 4-1-re győztünk a Groupama Arénában. A négy gólunkból három is emlékezetesre sikeredett. Először Tokmac Nguen talált a kapuba a 7. percben egy okos tekeréssel.

A második gólunkat Ihor Haratin szerezte egy remek fejessel az 58. percben. Ukrán középpályásunk mesterien bólintott a kapuba.

A mérkőzés 69. percében aztán korábbi olasz támadónk, Davide Lanzafame is nekilátott a gólgyártásnak, nem is akárhogyan. Az első találata, igazán emlékezetesre sikerült, ugyanis nagyjából 20 méterről, szabadrúgásból vette be Kovácsik Ádám kapuját.

Középpályásunknak, Sigér Dávidnak is volt egy emlékezetes Fehérvár elleni mérkőzése, hiszen 2019. október 27-én (miközben csapatunk az Európa Ligában is vitézkedett) az ő duplájával nyertünk a MOL Fehérvár otthonában. A győzelem értékét növelte, hogy a találkozó előtt három nappal még az orosz CSZKA Moszkva ellen játszottunk idegenben az Európa Liga csoportkörében (és győztünk Varga Roland góljával 1-0-ra), míg a moszkvai mérkőzés előtt, október 19-én az Újpest elleni derbit játszották a mieink és nyerték meg 1-0-ra Franck Boli találatával. Ezt a három, igen nehéz találkozót tehát sikerrel vette csapatunk, a sorrendben utolsó, MOL Fehérvár ellenit a már fentebb említett Sigér-duplával nyertük meg. Sigér Dávid góljai 2.30-tól és 4.52-től tekinthetők meg.

Hogy látunk-e hasonlóan szép gólt, gólokat, az február 7-én, vasárnap 18.30-tól fog kiderülni. Hangoljon a mérkőzésre online lapozható meccsfüzetünkkel, amely EBBEN a cikkben elérhető!

Cikkajánló

FTC–MOL Fehérvár FC: hangoljon online meccsfüzetünkkel!

Interjúk, keretek, ellenfélbemutató és érdekességek - kihagyhatatlan kiadvány az újabb bajnoki előtt!

Csak vasárnap: 37% kedvezmény csapatunk edzőmezére!

Drukkereinknek online meccsnapi ajánlattal készülünk a Fehérvár elleni mérkőzés napjára.

Rebrov: „A kapu előtt tiszta fejre lesz szükség”

Vezetőedzőnk a vasárnapi, MOL Fehérvár elleni bajnoki előtt osztotta meg várakozásait.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin